– Presentació nova temporada al Teatre AKADÈMIA – 2017.09.04 (temp. 17/18 – roda de premsa nº 001)

Presentació nova temporada 17/18 al Teatre AKADÈMIA –  (temp. 17/18 – roda de premsa nº 001)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest dilluns sembla que s’ha despertat de sobte el món de les Arts Escèniques i s’han convocat en el mateix matí dues rodes de premsa; durant la resta de setmana s’han convocat almenys 4 mes.

La primera ha estat al Teatre Akadèmia, per presentar la seva nova temporada 2017/2018, que te com a nou director artístic Guido Torlonia, que temporalment ha acceptat el càrrec després de la dimissió el passat mes d’abril de Mercè Managuerra, que ha estat l’ànima d’aquest teatre des de la seva fundació. Guido Torlonia ha estat col·laborant fa alguns anys amb la Fundació del Teatre i és membre del Consell d’Administració.

En els parlaments s’ha donat públicament les gràcies a Mercè Managuerra per la seva feina i entrega durant tots aquests anys, però en cap cas s’ha informat del perquè d’aquesta decisió…. ni tampoc per la seva absència a aquesta roda de premsa de transició del Teatre, malgrat que en la programació s’han incorporat moltes de les seves propostes.

Al mateix temps els responsables de l’Associació Civil Teatre Akadèmia, presidida per Elsa Peretti, han llançat una crida a la nova generació teatral de joves de casa nostre, perquè apostin a dirigir el Teatre Akadèmia, a partir de la propera temporada i finalitzar així aquest període de transició.

Davant nostre Guido Torlonia rodejat a banda i banda dels responsables dels espectacles que ells mateixos han presentat directament als assistents o a distància amb la utilització de vídeos, com el protagonitzat per Isabella Rossellini, que ens ha fet petar de riure.

Aquesta temporada, el Teatre Akadèmia aposta per una programació artística de qualitat combinant grans protagonistes de l’escena internacional, com l’estrena mundial de LINK LINK CIRCUS de Isabella Rossellini (14 a 25 de març 2018), amb companyies joves com Projecte Ingenu, que reposarà la seva exitosa YERMA (10 de gener a 4 de febrer).

Es nodrirà, també, de clàssics de la dramatúrgia universal, com ESPECTRES de Ibsen   (9 de febrer a 4 de març) i SIS ESCENES D’UN MATRIMONI de Bergman (del 4 al 29 d’abril), i inclourà també SIN FRONTERAS (29 novembre a 10 de desembre), dirigida per Thomas Richards del Workcenter de Grotowsky o OKLAHOMA de la Companyia Dei Furbi (20 setembre a 15 octubre).

A més, amb la finalitat de seguir donant espai a grups d’artistes teatrals, se celebrarà la segona edició del Festival Mikro Teatre i el cicle Air de Printemps, que aquest any centrarà la seva mirada en França i portarà espectacles com ara RÉPARER LES VIVANTS del  Centre Dramatique National de Normandie-Rouen.

Una proposta internacional serà CARO MAESTRO ! (del 14 al 30 de desembre) una producció pròpia del teatre que té com a objectiu apropar la cultura, l’art i la història escènica italiana a un públic eclèctic barceloní.

Fruit del Festival Mikro Teatre de la temporada passada, es presenta ara YES, POTSER, (25 octubre a 18 novembre), el text de Marguerite Duras amb direcció i dramatúrgia d’Andrea Segura, que va guanyar el primer premi del Festival.

Si voleu una informació més detallada de cada projecte artístic només heu de clicar en aquest ENLLAÇ.

Us deixo l’àudio de la roda de premsa …..

Deixa un comentari