– Concert de¬†ANA MOURA (ūüźĆūüźĆūüźĆ) – 1er Festival de Fados – Sala Barts – 2017.09.02 (temp. 17/18 – espectacle n¬ļ 003)

Concert de¬†ANA MOURA –¬†¬†(temp. 17/18 – espectacle n¬ļ 003)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc√®niques –¬†

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir diumenge va tenir lloc el segon dels concerts programats dins del 1er Festival de Fados a Barcelona, a la Sala Barts. De nou el teatre ple de gom a gom, de nou una lenta cua per accedir a la taquilla i de nou un endarreriment de deu minuts en començar l’espectacle.

A l’escenari elements inusuals a les tradicionals cases de Fados: una bateria i un teclat i fum ambiental …. i ja ens ho diu la mateixa ANA MOURA a la salutaci√≥,¬†despr√©s¬†de la seva tercera¬†can√ß√≥¬†i on ens indica que est√† presentant el seu sis√® disc anomenat “Moura” i que aquest treball conte un univers musical que va¬†m√©s¬†enll√†¬†del Fado.

Ana¬†Moura¬†va¬†n√©ixer¬†a Santar√©m (Portugal) el 17 de setembre del 1979 i¬†√©s¬†una artista de reconegut prestigi en el¬†m√≥n¬†del fado,¬†tant¬†en l’√†mbit nacional¬†com internacional. Ha venut¬†m√©s¬†de mig¬†mili√≥¬†de discos i ha guanyat premis importants com 2 Globus d’Or, el premi¬†Am√†lia¬†Rodrigues o el reconeixement de “la Orden¬†D.Infante”¬†que atorga el president de la Rep√ļblica de Portugal.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Segons podem llegir a la seva p√†gina personal,¬†Ana¬†Moura¬†√©s una veu que es passeja per la tradici√≥ lliurement, sense deixar de flirtejar amb la m√ļsica pop, expandint d’una manera molt personal l’abast i la influ√®ncia de la can√ß√≥ de Lisboa. Ella transforma en Fado qualsevol melodia que s’adapti al seu timbre de veu.

Els pares cantaven, tota la fam√≠lia materna cantava i qualsevol reuni√≥ familiar acabava amb m√ļsica.¬†A sis anys¬†ja cantava el seu primer fado “Cavall¬†Ru√ßo”.

Un concert que en principi ens va descol¬∑locar for√ßa, especialment pels instruments emprats i per una posada en escena segurament massa “comercial” pel nostre gust, que intentava ser espectacular …¬†per√≤¬†que no lliga massa amb un concert intimista com requereix el Fado; molt de fum, projeccions constants i una m√ļsica passada en decibels que a vegades feia que la veu de la cantant sembles “bruta”, especialment pel que fa a la interpretaci√≥ de la bateria i teclats.

La segona part ens va agradar m√©s, especialment quan la cantant √ļnicament estava¬†recolzada¬†pels instruments de corda. Pel que fa a¬†l’elecci√≥¬†de fados i la veu de la protagonista, que¬†√©s¬†el¬†m√©s¬†important, res a dir,¬†perqu√®¬†Ana¬†Moura¬†t√©¬†una gran veu.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Volem comentar que ens va sorprendre for√ßa que la cantant intentes mostrar √ļnicament un dels seus perfils i a l’escenari gaireb√© mai va cantar de¬†front als¬†espectadors, mirant permanentment a la banda esquerra de l’escenari, sempre de perfil i¬†donant¬†l’esquena als espectadors que¬†est√†vem¬†situats a la dreta de la Sala.

Una cantant que no coneixíem pas, amb una gran presència física i una gran personalitat amb molts seguidors a la ciutat de Barcelona.

La seva¬†discografia¬†inclou: ‚ÄúGuarda-me A Vida Na M√£o‚Ä̬†(2003), ‚ÄúAconteceu‚Ä̬†(2004), ‚ÄúPara Al√©m da Saudade‚Ä̬†(2007), ‚ÄúColiseu‚ÄĚ (2008), ‚ÄúLeva-me aos Fados‚Ä̬†(2009), ‚ÄúDesfado‚ÄĚ (2012) i ‚ÄúMoura‚Ä̬†(2015).

Veu:  Ana Moura
M√ļsics: √āngelo Freire (Guitarra portuguesa), Pedro Soares (Viola Fado), Andr√© Moreira (Baix Acustic), Alexandre Franz√£o (Percusi√≥) i Eurico Amorim (Teclats)
Producció: Frederico Carmo\ Premsa: Blanca de Carreras (Espanya)  i Rita Barradas (Portugal)
Durada: 90 minuts

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s