– Voltar per la Literatura – VESTIDO DE NOVIA de Pierre Lemaitre – (🐌🐌🐌🐌) 2017.09.02 (temp. 17/18 – llibre nº 001)

VESTIDO DE NOVIA de Pierre Lemaitre – (temp. 17/18 – llibre nº 001)

Per Imma Barba

Aquesta és la segona obra d’aquest autor de qui ja he llegit Irene (Travail soigné- 2006) i Àlex (Alex-2011) ambdues de la sèrie policial que té com a protagonista a Camile Verhoeven, comandant de la Brigada Criminal de París. Totes dues em van encantar.

Robe de marié (Vestido de novia) està escrita en 2009 i té com a protagonista a una noia de trenta anys, Sophie. Una persona d’èxit, feliçment casada i que sembla portar una vida absolutament normal …

…  però no tot en la seva vida és normal i al llarg de la primera part del llibre anirem coneixent-la i coincidirem amb els que la rodegen pensant que està perdent el cap i és responsable d’accions de les quals no és del tot conscient. Narrat en primera persona per la mateixa Sophie, la primera part de la història esdevé inquietant i angoixant. Ens acaba encomanant la seva por a si mateixa i als seus actes i la seva necessitat de fugir.

La segona part ens parla de Frantz i és ell qui ens explica mitjançant un diari, qui és i el que fa i quina és la seva relació amb Sophie. Poca cosa més es pot dir d’aquest personatge sense desvetllar el secret del llibre.

La tercera i la quarta part titulades “Frantz i Sophie” i “Sophie i Frantz” estan narrades en tercera persona i ens expliquen la mateixa història però cada vegada des del punt de vista d’un dels protagonistes.

Un llibre que he llegit molt ràpidament, una escriptura amb cops d’efecte que et provoquen d’una banda la necessitat de deixar la lectura i d’altra banda la necessitat de continuar llegint per saber el final de la història. I una lectura que et fa qüestionar qui dels personatges és el més reprovable de tots, on està el límit entre el que està bé i el que està malament quan t’enfrontes a la maldat o la bogeria d’una persona.

Vestida de novia és una novel·la diferent, un potent thriller psicològic amb un plantejament enigmàtic i una trama addictiva, una lectura de la que no surts indemne.

M’ha agradat molt i em declaro seguidora d’aquest autor.

Pierre Lemaitre va néixer a París en 1951 i és psicòleg. Es va dedicar a donar classes fins que va decidir dedicar-se a la literatura i a escriure guions de cinema i de televisió.

En 2013 va guanyar el Premi Goncourt amb la seva novel.la Au revoir là-haut (Nos vemos allà arriba).

Títol original: Robe de marié
Idioma original: Francés
Traducció: Maria Teresa Gallego Urrutia i Amaya Garcia Gallego
Editorial: Alfaguara
Any de publicació en castellà: 2014
Pàginas: 296

5 pensaments a “– Voltar per la Literatura – VESTIDO DE NOVIA de Pierre Lemaitre – (🐌🐌🐌🐌) 2017.09.02 (temp. 17/18 – llibre nº 001)

 1. Mª Carmen

  ¡Ya lo he leído! Me ha encantado aunque la Frantz me ha resultado demasiado “duro” de leer. Me ponía nerviosa tanto cinismo en una persona. Pero el final es tan sorprendente como apasionante. Realmente es un libro que engancha y me ha gustado mucho cómo escribe el autor y cómo plantea la trama de la obra. ¡Gracias por recomendarlo!
  Besos. Mª Carmen

  Respon
    1. Imma Barba

     Los 4 protagonizados por el comisario Camille Verhoeven : 1. IRENE , 2. ALEX, 3. ROSY & JOHN I 4. CAMILLE. Se pueden leer de forma independiente, pero mejor hacerlo por el orden en que han estado escritos.

     Respon

Deixa un comentari