– Voltar per la Literatura – VESTIDO DE NOVIA de Pierre Lemaitre – (🐌🐌🐌🐌) 2017.09.02 (temp. 17/18 – llibre nÂș 001)

VESTIDO DE NOVIA de Pierre Lemaitre – (temp. 17/18 – llibre nÂș 001)

Per Imma Barba

Aquesta és la segona obra d’aquest autor de qui ja he llegit Irene (Travail soignĂ©- 2006) i Àlex (Alex-2011) ambdues de la sĂšrie policial que té com a protagonista a Camile Verhoeven, comandant de la Brigada Criminal de ParĂ­s. Totes dues em van encantar.

Robe de marié (Vestido de novia) estĂ  escrita en 2009 i tĂ© com a protagonista a una noia de trenta anys, Sophie. Una persona d’Ăšxit, feliçment casada i que sembla portar una vida absolutament normal …

…  perĂČ no tot en la seva vida Ă©s normal i al llarg de la primera part del llibre anirem coneixent-la i coincidirem amb els que la rodegen pensant que estĂ  perdent el cap i Ă©s responsable d’accions de les quals no Ă©s del tot conscient. Narrat en primera persona per la mateixa Sophie, la primera part de la histĂČria esdevĂ© inquietant i angoixant. Ens acaba encomanant la seva por a si mateixa i als seus actes i la seva necessitat de fugir.

La segona part ens parla de Frantz i és ell qui ens explica mitjançant un diari, qui és i el que fa i quina és la seva relaciĂł amb Sophie. Poca cosa mĂ©s es pot dir d’aquest personatge sense desvetllar el secret del llibre.

La tercera i la quarta part titulades “Frantz i Sophie” i “Sophie i Frantz” estan narrades en tercera persona i ens expliquen la mateixa histĂČria perĂČ cada vegada des del punt de vista d’un dels protagonistes.

Un llibre que he llegit molt rĂ pidament, una escriptura amb cops d’efecte que et provoquen d’una banda la necessitat de deixar la lectura i d’altra banda la necessitat de continuar llegint per saber el final de la histĂČria. I una lectura que et fa qĂŒestionar qui dels personatges Ă©s el mĂ©s reprovable de tots, on estĂ  el lĂ­mit entre el que està bĂ© i el que estĂ  malament quan t’enfrontes a la maldat o la bogeria d’una persona.

Vestida de novia és una novel·la diferent, un potent thriller psicolĂČgic amb un plantejament enigmĂ tic i una trama addictiva, una lectura de la que no surts indemne.

M’ha agradat molt i em declaro seguidora d’aquest autor.

Pierre Lemaitre va nĂ©ixer a ParĂ­s en 1951 i és psicĂČleg. Es va dedicar a donar classes fins que va decidir dedicar-se a la literatura i a escriure guions de cinema i de televisiĂł.

En 2013 va guanyar el Premi Goncourt amb la seva novel.la Au revoir lĂ -haut (Nos vemos allĂ  arriba).

Títol original: Robe de marié
Idioma original: Francés
TraducciĂł: Maria Teresa Gallego Urrutia i Amaya Garcia Gallego
Editorial: Alfaguara
Any de publicaciĂł en castellĂ : 2014
PĂ ginas: 296

5 pensaments a “– Voltar per la Literatura – VESTIDO DE NOVIA de Pierre Lemaitre – (🐌🐌🐌🐌) 2017.09.02 (temp. 17/18 – llibre nÂș 001)

 1. MÂȘ Carmen

  ÂĄYa lo he leĂ­do! Me ha encantado aunque la Frantz me ha resultado demasiado “duro” de leer. Me ponĂ­a nerviosa tanto cinismo en una persona. Pero el final es tan sorprendente como apasionante. Realmente es un libro que engancha y me ha gustado mucho cĂłmo escribe el autor y cĂłmo plantea la trama de la obra. ÂĄGracias por recomendarlo!
  Besos. MÂȘ Carmen

  Respon
    1. Imma Barba

     Los 4 protagonizados por el comisario Camille Verhoeven : 1. IRENE , 2. ALEX, 3. ROSY & JOHN I 4. CAMILLE. Se pueden leer de forma independiente, pero mejor hacerlo por el orden en que han estado escritos.

     Respon

Leave a Reply