– Roda de premsa FIRA TÀRREGA – Arts Santa Mònica – 31.08.2017 (rp115)

Malgrat que el passat mes d’abril, l’Imma i jo vàrem assistir a la Roda de premsa de la presentació de la nova edició de Fira Tàrrega, (de la que vàrem escriure aquí un resum), no he volgut deixar d’anar aquest matí a la darrera presentació, quant tot just manca una setmana pel seu inici.

Aquesta vegada la presentació ha estat a la Sala d’actes d’Arts Santa Mònica, quan tot just a la Rambla de Barcelona començava a ploure amb força.

Després d’una sessió de fotos improvisada a l’escala, amb bona part dels artistes que participaran en la Fira, ha començat els parlaments amb la presentació per part de Xavier Díaz, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Malauradament, durant bona part de la seva xerrada han fallat els micròfons i la gravació que he realitzat no era de gaire qualitat, per la qual cosa no deixo constància en aquest Blog. Per sort s’han pogut arreglar els problemes tècnics i hem pogut escoltar a l’alcaldessa de Tàrrega Mª Rosa Perelló i posteriorment al director artístic de la Fira Jordi Duran.

En aquesta edició, que tindrà lloc del 7 al 10 de setembre, el fil conductor serà la participació, un dels trets distintius de les arts de carrer.

La Fira comptarà amb 52 companyies nacionals i internacionals que duran a terme 261 funcions en 23 espais d’exhibició diferents. A data d’avui, FiraTàrrega compta amb 765 professionals inscrits.

L’acció comunitària urGENTestimar d’Ada Vilaró i Josep Perelló serà l’encarregada d’obrir aquesta edició. Aquesta peça inaugural, que pretén diluir les fronteres des de l’art i la ciència, tindrà una durada de 40 hores, una marató escènica que culminarà divendres dia 8 de setembre amb una acció final.

This slideshow requires JavaScript.

Nosaltres els “Voltaires” estarem allà des del minut zero, ja que pensem estar a primera hora per gaudir una bona estona de l’acte inaugural urGENTestimar … i després rapidament a veure el primer espectacle de pagament del dia Màtria.

Restarem a Tàrrega fins al darrer minut del dia 10, per poder veure l’espectacle “Hamlet entre todos” que té una durada de 4 hores. Tenim previst poder veure al voltant d’una vintena d’espectacles durant aquests 4 dies.

El programa de la Fira 2017 s’estructura en 5 seccions: Participa, on el component nuclear és la participació de la comunitat; Reclama, produccions que plantegen mirades, temes o debats tan necessaris com d’actualitat; Actua, propostes on l’espectador actiu tria i esdevé part de l’espectacle, amb l’experiència situada al centre de la creació escènica; Celebra, arts escèniques per a ser saltades, ballades, rigudes i cantades; i Juga, la Fira més lúdica, oberta a la descoberta de tallers, jocs i instal·lacions.

This slideshow requires JavaScript.

Us deixem la part de l’àudio que hem pogut gravar amb certa qualitat …

Per poder veure la programació d’aquesta edició de Fira Tàrrega, cliqueu AQUÍ, i us portarà directament a l’enllaç de la seva Web.

Leave a Reply