2017.08.31 – Voltar per la Literatura – LA REINA DE DIAMANTS, Bennasar, Llort, Macip, Moreno – (🐌🐌🐌🐌) (L41)

LA REINA DE DIAMANTS, Bennasar, Llort, Macip, Moreno

Per Imma Barba

Haig de reconèixer d’entrada, que sempre m’han fet una certa por els llibres escrits a més de dues mans, i en aquest cas m’he enfrontat a un llibre escrit a vuit mans.

Quatre escriptors, quatre personatges, quatre parts.

Cada autor ha escrit una de les parts, i cada part fa referencia a un dels personatges de la història.

Lluís Llort és l’autor de la primera part “El robatori”, escrit en tercera persona i que ens parla del robatori d’uns diamants, un robatori que no sortirà com estava planejat. Te lloc en el xalet d’un mafiós rus i aquest fet tindrà conseqüències.

Sebastià Bennasar escriu la segona part, “Enyorar el senyor lobo”, en aquest cas en segona persona, des del punt de vista del gàngster rus fent front a una situació inesperada.

Marc Moreno és l’autor de la tercera part “L’amo del barco”, en aquest cas escrit en primera persona, donant veu a l’empresari català que vol guanyar diners fàcilment i busca aliats que li facin el joc. Amb ell descobrirem quins fets han desencadenat el robatori.

I finalment Salvador Macip clou la novel·la amb la quarta part “La reina de diamants”. Ell torna a la veu narrativa en tercera persona, ens mostra el punt de vista de les dones i ens porta a la resolució de la història. Descobrim que res era el que semblava I que les persones aparentment més febles són també capaces de les maquinacions més perverses.

Una història, ambientada a la Costa Brava, que ha començat amb el robatori d’uns diamants i va afegint gàngsters russos, prostíbuls, dones que són alguna cosa mes que “dones fatals”, amb un gran dinamisme narratiu i molt entretinguda. Una història breu, dura i fosca, molt ben lligada, sense que es perdi l’estil narratiu dels quatre autors.

Marc Moreno és el promotor d’aquesta agosarada proposta i recullo d’una entrevista que li van fer a L’illa dels llibres:

“Al principi la idea era fer una novel·la on cada un de nosaltres escrivís un capítol d’una història no massa complexa i que desenvolupés un personatge, però quan estàvem ficats de ple ens vam engrescar i vam decidir crear una trama molt més complexa i que s’anés desenvolupant capítol a capítol.
Cada escriptor continuava fent un capítol des dels ulls d’un personatge diferent però vam decidir que tot es descobrís mica en mica, capítol a capítol. I això ens va complicar el procés perquè primer vam estar decidint el guió inicial entre tots, i després les revisions de tots els capítols que passaven per les vuit mans on entre tots políem les errades i tot allò que no quadrava. I tot el procés l’hem fet amb el Salvador vivint a Anglaterra.”

Aquest és el llibre número 8 de la col·lecció de novel·la en català de Llibres del Delicte, editorial a la qual no em cansaré de recolzar per l’empenta i valentia del seu fundador i per la gran qualitat de les seves publicacions.

Lluís Llort va néixer a Barcelona en 1966, és escriptor i periodista. El seu estil sempre sol tenir pinzellades de gènere negre. Escriu també per a joves i nens. Signa les seves novel.les amb el nom de Llort i la literatura infantil com a Lewis York.

Sebastià Bennasar va néixer a Palma en 1976, és periodista, escriptor, traductor i crític literari mallorquí. Ha publicat una trentena d’obres, entre poesia, relat, novel·la i assaig.

Marc Moreno, va néixer a Barcelona l’any 1977, és periodista, escriptor i editor català. La seva activitat professional està centrada en la creació literària en gènere negre, la seva feina periodística i la gestió de l’editorial Llibres del Delicte.

Salvador Macip, va néixer a Blanes l’any 1970, és metge, escriptor i investigador en genètica molecular. Des de 2008 contínua les seves investigacions a la Universitat de Leicester al Regne Unit. És autor de llibres per a nens que han obtingut nombrosos premis, i autor també d’innombrables llibres de divulgació científica.

Autors: Sebastià Bennasar, Lluís Llort, Salvador Macip i Marc Moreno.
Data de publicació: Novembre 2014
Editorial: Llibres del Delicte
Idioma: català
Pàgines: 160

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a 2017.08.31 – Voltar per la Literatura – LA REINA DE DIAMANTS, Bennasar, Llort, Macip, Moreno – (🐌🐌🐌🐌) (L41)

  1. JOMATEIXA ha dit:

    Van fer molt bona feina entre els quatre!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s