– MicroTeatre (331 a 334) – INFECTA2 – NO EXIT – ASSASSINS IMPROVISATS – SUE√ĎOS A LA CARTA – Microteatre Barcelona – (ūüźĆūüźĆ) – 13.08.2017

INFECTADOS – NO EXIT – ASSASSINS IMPROVISATS – SUE√ĎOS A LA CARTA¬†

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc√®niques –¬†

Per Imma Barba & Miquel Gasc√≥n –¬†

Com ja hem comentat en m√©s d’una ocasi√≥ en aquest espai, no som massa aficionats al¬†Microteatre, malgrat les bones experi√®ncies¬†de les qu√®¬†hem pogut gaudir en el “Festival P√≠ndoles” que cada any es celebra a l’Alberg Mare de D√©u de Montserrat molt a prop de casa nostra, en el barri de Vallcarca.

No ens acaba de fer el pes per l’excessiva curta durada d’aquestes propostes, que sovint no arriben ni tan sols a 15 minuts, i per tant no d√≥na temps a complir les tres fases d’una narraci√≥ (plantejament, NUS i desenlla√ß). Creiem que la part m√©s interessant d’una narraci√≥ √©s precisament el NUS i aqu√≠ per manca de temps no es desenvolupa prou i a vegades gens….. o en tot cas es fa d’una manera massa precipitada, per la qual cosa no et d√≥na temps d’assaborir, ni el text, ni la posada en escena ni gaireb√© tampoc les interpretacions.

Hem assistit molt poc a les sales del¬†Microteatre¬†Barcelona (l’√ļltima vegada el juliol del 2015) i segurament perqu√® a banda de la durada dels espectacles, trobem que el preu √©s massa car si, com √©s el nostre cas, vols veure el mateix dia el m√†xim nombre de les obres que es presenten a les diferents sales. Malgrat que el preu a priori sembla for√ßa econ√≤mic (4‚ÄĮ‚ā¨), veure les 8 obres que es presentaven diumenge passat, tenia un cost de 32‚ÄĮ‚ā¨ per cap… i evidentment no entrava en el nostre pressupost, per molt que ens agradi el Teatre.

No entenem com no existeix una mena d’abonament (sigui diari o a utilitzar en diferents dies sense caducitat), que convidi a l’espectador a veure un nombre d’espectacles important i encara menys el perqu√® comprar les entrades anticipadament per la web del Teatre t√© un rec√†rrec d’un 10% (4,40‚ÄĮ‚ā¨), la qual cosa no convida gens d’entrada a despla√ßar-se fins al carrer Bail√®n.

A tot aix√≤ s’ha d’afegir la incompet√®ncia de la persona que est√† a c√†rrec de la venda de les entrades, ja que sembla que no t√© gaire inter√®s si compres 1, 2 o 23 entrades i que gaireb√© voreja la mala educaci√≥ quan demanes informaci√≥ sobre la possibilitat de comprar¬†packs¬†per veure molts espectacles…. i afirma que abans si, per√≤ que ara ja no existeixen. Amb aquesta resposta optem per veure nom√©s 4 dels espectacles, malgrat que ten√≠em la intenci√≥ de veure’l’s tots 8.

Per√≤ un cop comprades i a l’espera de qu√® comenci la primera representaci√≥, t’assabentes per una pantalla de TV del bar que SI existeixen¬†packs¬†i amb sopar incl√≤s per un preu molt similar al que nosaltres ens hem gastat ¬†En veure-ho,¬†vaig a reclamar¬†una millor informaci√≥ i gaireb√© la taquillera em tracta de deficient. Caldria si mes no, posar de cara al p√ļblic una persona amb m√©s capacitat i amb una certa empatia vers els espectadors.¬†Nosaltres per aquesta ra√≥, dubtem molt que tornem a¬†Microteatre¬†Barcelona.

Per√≤ parlem dels quatre espectacles que v√†rem veure…

¬†INFECTA2¬†(ūüźĆūüźĆ+ūüźö)

Entrem a la sala tan sols 5 espectadors, per√≤ quan comen√ßa la representaci√≥ veiem que en realitat som 3, ja que dues persones¬†s√≥n¬†en realitat els actors que interpreten aquesta petita “Com√®dia¬†Musical”.

Una sala d’espera amb uns pacients que esperen ser visitats pel metge. Hi ha alguns que pateixen una estranya malaltia, un virus que fa de la seva vida un musical. Nom√©s poden parlar cantant. Hi ha¬†ant√≠dot?? √Čs¬†contagi√≥s??

Una representació on tots els diàlegs són cantats, utilitzant cançons conegudes en llengua castellana. La idea està ben pensada i els actors/cantants ho fan prou bé amb bones veus contant que gairebé ho fan a capel.la i a un pam de nosaltres. Malgrat tot ens ha sabut a ben poca cosa i quan estava començant a interessar-nos la peça, aquesta ja havia arribat a la seva fi.

Text i Direcci√≥:¬†Yashmin Zamani i Mart√≠n Pu√Īal
Interpretació: Segons el programa de mà Perfectes artistes per a la ocasió
Gènere: Comèdia musical
Idioma: Castellà

____________________

NO EXIT¬†(ūüźĆ+ūüźö)

En el segon espectacle sumem un espectador¬†m√©s… i ja s√≥n la¬†incre√Įble¬†xifra de quatre, mes els dos actors.

Una proposta en format de¬†thriller¬†molt poc¬†cre√Įble¬†i en bona part per culpa de que escoltem les¬†can√ßons¬†de la sala del costat per la deficient insonoritzaci√≥ d’aquestes sales, situades massa agrupades en un petit espai, √ļnicament separades per un petit¬†passad√≠s¬†central.

Un home dins d’un WC p√ļblic, un altre home entra corrents fugint d’alg√ļ. Es troben i comencen a parlar. Per√≤ potser els homes no s√≥n tan desconeguts ni la trobada √©s casual.

Creiem que el petit argument √©s poc cre√Įble perqu√® la sitauci√≥ que es planteja dins d’un¬†urinari¬†p√ļblic ens va semblar for√ßa inversemblant, a la que hem d’afegir unes minses interpretacions¬†amb les quals¬†no varem¬†connectar¬†ni per un instant.

Text i Direcció: Ernest Ollero
Interpretació: Dani Rebollo i Ernest Ollero
Gènere: Comèdia/Misteri
Idioma: Català

____________________

ASSASSINS IMPROVISATS¬†(ūüźĆūüźĆūüźĆ)

Aquesta √©s la proposta que ens va agradar m√©s de les quatre, malgrat que tampoc per tirar coets. Almenys la sala estava plena de p√ļblic, incl√ļs amb gent dreta perqu√® no¬†hi havien¬†suficients¬†tamborets.

Dos germans, molt diferents entre si parlen dels motius per l’assassinat dels membres de la seva fam√≠lia i ho justifiquen, no tenien alternativa.

Una trama que es podria classificar com una barreja de teatre de terror i humor de l’absurd, ben constru√Įda argumentalment, malgrat¬†lo¬†esbojarrat¬†del que¬†ens expliquen els dos actors, un d’ells tacat de sang fins a les celles per la quantitat d’assassinats que ha com√®s…. l’altre fent de “bona persona”, malgrat que en realitat¬†√©s¬†el que provoca al seu germ√† gran.

Les actuacions també ens van agradar força.

Potser pagaria la pena que aquesta proposta es reescriv√≠s per donar-li un format d’una mica m√©s de durada i acabar de donar-li un final no tan precipitat per la manca de temps que imposa el format actual.

Text i Direcció: Joaquim Bundó
Interpretaci√≥:¬†Adri√† Trivi√Īo i¬†Nicol√°s Queralt√≥
Gènere: Comèdia/Misteri
Idioma: Català

 ____________________

SUE√ĎOS A LA CARTA¬†(ūüźĆūüźĆ)

Una proposta amb dos actors, un d’ells que tamb√© entra a la sala figurant que es tracta d’un espectador. Dos actors que en diferents sessions poden canviar, ja que al programa de ma son quatre. Nosaltres en el paper d’home vam tenir la sort de poder veure actuar a Onofre¬†Rojo, que¬†√©s¬†al mateix temps l’autor del text.

Un màster sobre els somnis, sobre les fases de la son i la durada i intensitat dels somnis. Que passa si en un dels teus somnis apareix un personatge inesperat? Que fa que un somni es converteixi en un malson?

Ens va costar entrar en el tema dels somnis, a partir d’un text que en alguns moments ens va semblar excessivament repetitiu i que sincerament no ens va interessar gaire. Malgrat aquesta sensaci√≥¬†nostre¬†que √©s¬†evidentment¬†molt subjectiva, creiem que el text pot ser interessant per determinades persones i l’actuaci√≥ de l’actor ens va semblar m√©s que correcte…. a ella en canvi la v√†rem trobar massa for√ßada i no ens la vam acabar de creure.

 Text: Onofre Rojo
Direcció: Humphrey Red
Interpretació: Gemma Iglesias i Onofre Rojo
Gènere: Comèdia
Idioma: Castellà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.