2017.08.12 – Voltar per la Literatura – TRILOGIA “VERSOS, CANCIONES Y TROCITOS DE CARNE” de César Pérez Gellida – (🐌🐌🐌🐌🐌) (L38 a L40)

TRILOGIA “VERSOS, CANCIONES Y TROCITOS DE CARNE” de César Pérez Gellida – 

Per Imma Barba

El dia 8 d’agost vaig acabar el tercer llibre de la trilogia que m’ha tingut enganxada poc més d’un mes.

Una trilogia de novel·la negre que tenen com a denominador comú la poesia, la música i els personatges.

MEMENTO MORI és el primer llibre de la trilogia publicat el febrer de 2013, on es presenten els personatges que protagonitzaran la història. L’acció està situada a Valladolid (els llocs descrits formen part de la meva història personal, ja que el meu pare era nascut en aquesta ciutat i part de la meva família encara hi viu) i l’àmbit temporal de la novel·la la situa entre setembre de 2010 i març del 2011.

Tot comença amb la investigació per l’assassinat d’una jove equatoriana, l’han deixat en un parc amb les parpelles mutilades i una poesia dins la seva boca. Ramiro Sancho és un inspector del grup d’homicidis de Valladolid i serà l’encarregat del cas. Ell és el protagonista de la trilogia. Ell i l’assassí, Augusto Ledesma.

Sabem el seu nom des de l’inici, és un jove dissenyador gràfic que treballa des de casa, addicte a l’alcohol i la cocaïna i amant de la música i la literatura.

Conèixer a l’assassí ens permet saber que pensa, com escull les víctimes i quin és el mòbil que l’impulsa a fer-ho.

Armando Lopategui, àlies Carapocha, és un altre dels personatges amb un pes important a la novel·la, un psicòleg criminalista que ha d’ajudar a l’inspector en la seva investigació. Un personatge desconcertant amb una aura misteriosa i inquietant al seu voltant.

MEMENTO MORI
Primera edició: febrer 2013
Pàgines: 582
Editorial: Suma de letras

________________________

DIES IRAE situa l’acció a dues ciutats europees: Trieste i Belgrad, i temporalment des de març a maig de 2011 i a una època anterior a aquesta data per anar desvetllant dades rellevants de les vides dels protagonistes. Petites anades al passat que ens permeten respondre preguntes que havien quedat obertes.

Augusto, fugint d’Espanya, s’ha traslladat a la ciutat de Trieste com a homenatge a James Joyce. A aquesta mateixa ciutat es traslladarà Ramiro Sancho. I d’altra banda, Armando Lopategui i la seva filla Erika van a Belgrad per resoldre alguns temes pendents. Les dues trames acabaran confluint.

DIAS IRAE
Primera edició: octubre 2013
Pàgines: 564
Editorial: Suma de letras

________________________

CONSUMMATUM EST tanca la trilogia situant l’acció a diferents indrets d’Europa per acabar un altre cop a Valladolid el gener del 2012. Augusto Ledesma s’ha convertit en un autèntic assassí en sèrie i en aquest llibre acaben d’encaixar totes les peces de l’enorme embolic que ha anat construint César Pérez Gellida.

En els tres llibres, Augusto Ledesma ens va dient quines són les músiques que escolta, i l’autor les inclou al final de cada llibre, un bon complement a la lectura. També ens deixa un recopilatori de les poesies que ha anat deixant a cada víctima.

Un estil narratiu diferent i un ritme trepidant que m’ha mantingut enganxada des de la primera linea : Que empiece el viaje, ya”.

César Pérez Gellida va néixer a Valladolid en 1974. Llicenciat en Geografia i Història i Màster en Direcció Comercial i Màrqueting, ha treballat en diferents llocs vinculats al món de les telecomunicacions i la indústria audiovisual fins que en 2011 va decidir traslladar-se a Madrid amb la seva família per dedicar-se en exclusiva a la carrera d’escriptor. Col·labora com a columnista en el Norte de Castilla i des d’octubre de 2015 viu a Buenos Aires.

Es autor de Khimera, una historia futurista que es desenvolupa en un ambient bel·licista i globalitzat entre els anys 2037 i 2054.

Ha publicat una segona trilogia amb el mateix inspector com a protagonista, Ramiro Sancho, i que inclou els títols Sarna con gusto, Cuchillo de palo i A grandes males, agrupades sota el títol de “Refranes, canciones y Rastros de sangre”.

Sens dubte, els deixo anotats per una pròxima lectura.

CONSUMMATUM EST – Versos, canciones y trocitos de carne III
Primera edició: març 2014
Pàgines: 677
Editorial: Suma de letras

Deixa un comentari