– Roda de premsa FUN HOME, el nou Musical de Broadway – Llibreria Documenta – 08.08.2017 (rp113)

Roda de premsa – FUN HOME el nou Musical de Broadway

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón – 

Ahir al matí varem estar convocats a la roda de premsa d’un nou Musical que de ben segur farà parlar; FUN HOME, un Musical que es va estrenar a New York (Broadway) fa pocs anys i que va obtenir 5 premis Tony al 2015, entre ells al millor llibret i a la millor partitura d’un Musical .

El mateix equip que va portar a Barcelona RENT el gener del 2016, ara portarà al mateix escenari de l’Aliança del Poblenou, aquest Musical, perquè per sort fa uns mesos han aconseguit comprar els drets per versionar-la; Barcelona serà doncs la primera ciutat d’Europa on es podrà veure.

Una convocatòria que mitja hora abans de començar va fer témer el pitjor, perquè va caure una forta tempesta sobre la ciutat de Barcelona, a la que s’ha d’afegir que el mes d’agost potser no és la millor època per convocar als mitjans de comunicació. En arribar a la llibreria Documenta, m’he donat de l’error, perquè ha estat una de les rodes de premsa més multitudinàries a les que he assistit aquesta temporada.

Daniel Anglès ha estat el que ha iniciat la presentació, per donar pas tot seguit a una petita mostra del que veurem al escenari a partir de gener del 2018.

No day but today, SL.” és l’empresa que es va crear per portar a Barcelona el Musical RENT. El gran èxit de públic i crítica d’aquella experiència, han impulsat als seus creadors a apostar i a arriscar-se novament per portar FUN HOME a la nostra ciutat…. ells són: Daniel Anglès, Víctor Arbelo, Nil Bofill, Susanna Domènech, Jordi Taixés i Miquel Tejada.

Un Musical que pretén explicar el que sentim en un moment de la nostra vida, quan “perdonem” als nostres pares i comencem a entendre’ls; la protagonista, Alison Bechdel, interpretada per tres artistes, en diferents èpoques de la seva vida, explica la relació que ella va tenir amb el seu pare, abans que aquest moris; Lara Kate Albertos / Noa Flores / Mariona Lleonar, seran les nenes que interpretaran en diferents sessions la Alison Bechdel, quan ella era nena… Clara Solé interpretarà el mateix paper de jove i Mariona Castillo en edat adulta.

Alison Bechel, la protagonista és lesbiana… ho va descobrir quan es va enamorar d’una amiga en entrar a la Universitat. Ara comença a entendre els problemes que va tenir el seu pare, en reconèixer la seva homosexualitat un cop casat i amb fills, en una època on tot era incomprensió en poder reconèixer la teva identitat sexual. Per ella el fet de ser lesbiana en l’època actual tot li resulta molt més planer.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En Daniel Anglès comenta que quan va veure aquest Musical a Nova York, el va colpir fortament, perquè en certa manera es va sentir identificat amb el pare d’aquesta història, malgrat que per ell va ser molt més fàcil reconèixer la seva identitat sexual, en una època molt més recent. És per això que a més a més de dirigir aquest espectacle, ha volgut interpretar també el personatge del pare, i ho fa després d’11 anys sense pujar a l’escenari com intèrpret d’un Musical.

Daniel afirma que en el moment que va pensar a portar FUN HOME a Barcelona, va pensar de immediat que la protagonista no podria ser un altre que Mariona Castillo, i si no hagués pogut per calendari, segurament hauria ajornat el projecte per mes endavant.

La resta del cast és el següent: Pili Capellades interpreta a la mare, Julia Jové es Joan, Marc Andurell diferents papers (Roy/Mark/Pete/Bobby Jeremy), el paper de Chrristian Bechdel serà interpretat alternativament pels nens Ferran Alegre, Aleix Colomer i Daniel Pérez… i el paper de Jhon Bechdel pels nens Miquel Camps, Jan Gavilan i Stella Tarradellas.

La música d’aquest Musical es obra de Jeanine Tesori i el llibret de Lisa Kron; de fet l’equip inicial estava format únicament per dones.

En l’equip tècnic a Barcelona, Oscar Reyes es farà càrrec de la coreografia, Miquel Tejada de la Direcció Musical, Marc Gómez i Daniel Anglès de l’adaptació al Català, Raquel Ibort, Marc Salicru i Marc Udina de l’escenografia i vestuari, Xavi  Costas de la il·luminació, Enric Vinyeta del So i Javier Pérez-Tenessa de la Producció.

Els assajos començaran a realitzar-se al setembre i aquest gran coixí de temps, els dóna molta confiança, especialment quan es treballa amb nens; el fet de poder representar aquest Musical a l’escenari de l’Aliança del Poblenou, permet aquesta llibertat de creació per poder treballar el projecte a fons, sense els encotillaments que segurament representaria fer-ho en un altre escenari. L’Aliança del Poblenou és un teatre gran i amb totes les condicions tècniques que necessiten; un lloc on es troben molt còmodes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Esperarem doncs amb ganes que arribi el mes de gener per gaudir d’aquesta proposta, que de ben segur serà un dels projectes amb més ressò de la temporada vinent.

Us deixo l’àudio de la roda de premsa …

Deixa un comentari