– Roda de premsa – PER SI NO ENS TORNEM A VEURE – El Maldà – 07.08.2017 (rp112)

Roda de premsa – PER SI NO ENS TORNEM A VEURE 

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón – 

Aquest matí he pogut assistir a una de les darreres Rodes de premsa de la temporada i ha estat a El Maldà, un altre Teatre que obre la seva sala durant aquest mes d’agost.

S’ha presentat PER SI NO ENS TORNEM A VEURE, un Musical de petit format que ja es va poder veure a la mateixa sala al mes de maig passat, únicament en 11 representacions en les què van exhaurir gairebé totes les localitats. Ara torna per donar una nova oportunitat als que com nosaltres, no la vàrem poder veure.

La Producció artística és de Daniel Anglès, de la que va partir la idea inicial. Ell mateix li va proposar a l’Alícia Serrat escriure un argument i li va proposar la idea de fer-ho a partir de l’obra “Leonci i Lena” de George Büchner. La creació d’aquest musical es va fer sabent en tot moment quins serien els seus intèrprets.

A la roda de premsa han estat presents, tots els seus protagonistes, començant per Daniel Anglès, els responsables del llibret (Alícia Serrat) i de la música (Marc Sambola), així com els dos intèrprets Anna Lagares i Edgar Martínez.

Abans de tot, hem pogut veure en directe una petita mostra del que veurem durant les representacions…. una composició que vol ser un compendi molt resumit d’aquest musical…

Per si no ens tornem a veure“, explica la història de dos prínceps que no volien ser-ho…. de dos joves que no volen viure la vida que se suposa que han de viure, però sobretot és la història de dos éssers humans que per més que intentin evitar-ho, acaben enamorant-se.

A escena veurem dos actors i un músic que en aquest cas és el mateix creador, en Marc Sambola, que interpretarà les seves composicions a la guitarra, a diferència del que estem acostumats a veure, que generalment és amb un piano.

Es tracta d’un espectacle íntim que li va com anell al dit a aquesta Sala de dimensions reduïdes, que permet interpretar la música i les veus sense microfonar i veient de cara a cara a tots els espectadors, intuint les seves reaccions; el públic al mateix temps gaudeix d’un espectacle molt proper d’ell físicament….. i com diu en acabar la roda de premsa en Daniel Anglès, “a vegades val més gaudir de la interpretació d’un músic en directe, que d’una orquestra simfònica de 30 membres enllaunats“.

D’aquest Musical s’ha pogut gravar un CD per recollir totes les cançons, per tal que l’espectador, si ho desitja, es pugui portar un record a casa seva, perquè de ben segur, algunes d’elles les intentarà tatarejar i no oblidar en sortir del Teatre, perquè com afirma Daniel Anglès algunes són realment encomanadisses.

Un espectacle que ens asseguren no és en cap cas “ñoño”, perquè malgrat que comença com una història d’amor inofensiva, després ens portarà sorpreses.

Aquesta nit és l’estrena i es podrà veure a El Maldà fins al 30 d’agost.

Us deixo l’àudio de la roda de premsa …

Deixa un comentari