– Voltar per la Literatura – EL LLIBRE DELS BALTIMORE de JoĂ«l Dicker (🐌🐌🐌) – 05.08.2017 (L37)

EL LLIBRE DELS BALTIMORE de JoĂ«l Dicker – 

Per Imma Barba

El tercer llibre d’aquest escriptor suĂ­s ens parla de Marcus Goldman, personatge que recupera de la seva anterior novel·la, La veritat sobre el cas Harry Quebert.

Cal dir que tot i ser el mateix personatge, aquesta no és una segona part de l’anterior, ja que sĂłn novel·les molt diferents.

 El llibre dels Baltimore ens parla d’en Marcus i de les dues branques de la família Goldman, els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair.

Els Montclair, dels quals forma part el Marcus, Ă©s una famĂ­lia de classe mitjana que viu en una petita casa en l’estat de Nova Jersey.

Els Baltimore, Ă©s una famĂ­lia als quals els ha somrigut la sort i viuen en una luxosa mansiĂł en un barri de l’alta societat de Baltimore. En Hillel i en Woody sĂłn Baltimore i cosins del Marcus.

Els tres cosins Goldman, la banda dels Goldman.

Una novel·la amb un llenguatge senzill i uns personatges que tot i ser molt estereotipats tenen un alt grau d’autenticitat. Mostren sentiments tan bĂ sics com la gelosia o l’enveja que sĂłn, molt sovint, al rerefons de les relacions humanes. L’amor i l’amistat, l’ambició i la lluita per aconseguir el que es vol.

Narrada en primera persona, la novel·la presenta continus salts temporals que no fan perdre el fil conductor i que ens acabarà desvetllant quin Ă©s “el Drama” que va marcar les seves vides per sempre.

Anem vivint amb els personatges la seva infantesa, la seva adolescĂšncia i la seva joventut, els seus primers amors i les seves amistats, de l’escola a la universitat i finalment la feina, perĂČ en tot moment sabem que els hi va passar alguna cosa que acabarem descobrint.

L’autor ens presenta la histĂČria de tal manera que acaba convertint la novel·la en addictiva perquÚ ens crea la necessitat de llegir i passar pĂ gines per saber finalment que va passar, que va provocar que el mĂłn en quÚ vivien es “fes miques per sempre mes”.

Fins al dia del Drama hi havia dues famĂ­lies ….

Des del Drama, des que la brillantor dels Baltimore es va apagar …

Vuit anys desprĂ©s del Drama, en Marcus Goldman, un escriptor famĂłs, decideix explicar la histĂČria de la seva famĂ­lia.

Un llibre que podrĂ­em definir com un melodrama que ens explica les complicades relacions de dues branques d’una mateixa famĂ­lia, una triomfant, l’altra modesta, relacions que orbiten al voltant d’un misteri central, el Drama, que va marcar un punt i a part en la histĂČria d’ambdues famĂ­lies.

Addictiva i molt entretinguda.

JoĂ«l Dicker va nĂ©ixer a Ginebra (SuĂŻssa) el 6 de juny de 1985, va estudiar a ParĂ­s retornant a Ginebra a estudiar Dret. Sempre ha escrit en llengua francesa i la seva primera novel·la “Els Ășltims dies dels nostres pares” va rebre el premi dels escriptors ginebrins l’any 2010.

El 2012 va publicar “La veritat sobre el cas Harry Quebert” que ha obtingut nombrosos premis i ha estat traduĂŻda a 33 llengĂŒes. En 2015 va publicar aquesta novel·la que ja ha estat traduĂŻda també a 26 llengĂŒes.

TĂ­tol original: Le livre dels Baltimore
TraducciĂł: Imma FalcĂł
Editorial: La Campana
Data d’edició: maig 2016
PĂ gines: 635

Deixa un comentari