– Voltar per la Literatura – EL LLIBRE DELS BALTIMORE de Joël Dicker (🐌🐌🐌) – 05.08.2017 (L37)

EL LLIBRE DELS BALTIMORE de Joël Dicker – 

Per Imma Barba

El tercer llibre d’aquest escriptor suís ens parla de Marcus Goldman, personatge que recupera de la seva anterior novel·la, La veritat sobre el cas Harry Quebert.

Cal dir que tot i ser el mateix personatge, aquesta no és una segona part de l’anterior, ja que són novel·les molt diferents.

 El llibre dels Baltimore ens parla d’en Marcus i de les dues branques de la família Goldman, els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair.

Els Montclair, dels quals forma part el Marcus, és una família de classe mitjana que viu en una petita casa en l’estat de Nova Jersey.

Els Baltimore, és una família als quals els ha somrigut la sort i viuen en una luxosa mansió en un barri de l’alta societat de Baltimore. En Hillel i en Woody són Baltimore i cosins del Marcus.

Els tres cosins Goldman, la banda dels Goldman.

Una novel·la amb un llenguatge senzill i uns personatges que tot i ser molt estereotipats tenen un alt grau d’autenticitat. Mostren sentiments tan bàsics com la gelosia o l’enveja que són, molt sovint, al rerefons de les relacions humanes. L’amor i l’amistat, l’ambició i la lluita per aconseguir el que es vol.

Narrada en primera persona, la novel·la presenta continus salts temporals que no fan perdre el fil conductor i que ens acabarà desvetllant quin és “el Drama” que va marcar les seves vides per sempre.

Anem vivint amb els personatges la seva infantesa, la seva adolescència i la seva joventut, els seus primers amors i les seves amistats, de l’escola a la universitat i finalment la feina, però en tot moment sabem que els hi va passar alguna cosa que acabarem descobrint.

L’autor ens presenta la història de tal manera que acaba convertint la novel·la en addictiva perquè ens crea la necessitat de llegir i passar pàgines per saber finalment que va passar, que va provocar que el món en què vivien es “fes miques per sempre mes”.

Fins al dia del Drama hi havia dues famílies ….

Des del Drama, des que la brillantor dels Baltimore es va apagar …

Vuit anys després del Drama, en Marcus Goldman, un escriptor famós, decideix explicar la història de la seva família.

Un llibre que podríem definir com un melodrama que ens explica les complicades relacions de dues branques d’una mateixa família, una triomfant, l’altra modesta, relacions que orbiten al voltant d’un misteri central, el Drama, que va marcar un punt i a part en la història d’ambdues famílies.

Addictiva i molt entretinguda.

Joël Dicker va néixer a Ginebra (Suïssa) el 6 de juny de 1985, va estudiar a París retornant a Ginebra a estudiar Dret. Sempre ha escrit en llengua francesa i la seva primera novel·la “Els últims dies dels nostres pares” va rebre el premi dels escriptors ginebrins l’any 2010.

El 2012 va publicar “La veritat sobre el cas Harry Quebert” que ha obtingut nombrosos premis i ha estat traduïda a 33 llengües. En 2015 va publicar aquesta novel·la que ja ha estat traduïda també a 26 llengües.

Títol original: Le livre dels Baltimore
Traducció: Imma Falcó
Editorial: La Campana
Data d’edició: maig 2016
Pàgines: 635

Leave a Reply