– Concert (M18) – CHANO DOMÍNGUEZ amb MARIOLA MEMBRIVES – (🐌🐌🐌+🐚) Teatre Grec – 04.08.2017

CHANO DOMÍNGUEZ amb MARIOLA MEMBRIVES

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

El Passat 28 de juliol va arrencar al Palau de la Música el “15è Festival San Miguel MAS i MAS“, un festival amb un ventall de concerts i altres activitats culturals de petit i gran format que se celebren a escenaris com el Palau de la Música, la sala Jamboree, el tablao Tarantos o el Born Centre Cultural.

La principal novetat d’aquesta edició és justament la incorporació del Teatre Grec com a nou espai del Festival, amb una sèrie de 15 espectacles entre els quals hi ha música, teatre o dansa i que s’han organitzat en col·laboració amb les empreses Focus i Bitó.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ahir divendres va tenir lloc el concert inaugural en aquest espai. Per nosaltres va representar el bateig en aquest festival, perquè fins ara fèiem les vacances “obligades” en aquesta època i ens agafava de viatge fora de Barcelona. Per sort ara podem gaudir de vacances en èpoques sense massificació turística.

El concert presentava una producció exclusiva que uneix el piano jazz “latino/flamenco” de Chano Domínguez amb la veu de la jove cantaora Mariola Membrives.

El director artístic del festival, Pere Pons, va ser qui els hi va fer la proposta d’aquesta actuació conjunta i qui va fer la presentació del concert ahir al vespre. Pel que van explicar els seus protagonistes, abans d’aquest concert no es coneixien personalment.

Amb retard va començar el concert que va tenir una durada aproximada de 80 minuts.

Nosaltres som seguidors des de fa molts anys de Chano Domínguez i ens apassiona la seva música tant pel que fa a les seves pròpies màgiques composicions, com les versions, gairebé reconstruccions de peces musicals molt conegudes d’altres autors, que quan les escoltes semblen improvisacions realitzades en aquell precís moment.

A Mariola Membrives no la coneixem pas fins ahir i ens va sorprendre molt favorablement per la seva qualitat de veu i la seva entrega total a l’escenari; segur que a partir d’ara intentarem seguir la seva carrera.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

CHANO DOMÍNGUEZ pianista gadità, resident actualment a Seattle és un referent internacional en la vessant de fer conviure el jazz llatí i el flamenc de la manera més natural i orgànica.

Nascut a Cádiz el 29 de marc del 1960, es va iniciar amb 12 anys en el món de la música i va conviure amb la gran afició del seu pare al flamenc. A finals dels anys 70 va formar un grup de rock andalús anomenat Cai i en els 80 el grup Hixcadix on va començar la seva clara evolució cap al jazz continuant la seva carrera en solitari.

Actualment recorre Europa amb el seu duet amb el pianista italià Stefano Bollani.

MARIOLA MEMBRIVES cordovesa establerta a Barcelona és una de les veus més reveladores dels darrers temps i es va donar a conèixer amb el seu disc “Llorona” a duo amb el contrabaixista japonès Masa Kamaguchi. Durant 2016 i 2017 participa en l’espectacle Free Bach 212 de la Fura dels Baus.

En el concert d’ahir van fer un recorregut per temes de diferents estils com el bolero o el tango.

“Gracias a la vida” de Violeta Parra, “Los ejes de mi carreta” d’Atahualpa Yupanqui, “Ojos verdes” de Concha Piquer, temes de Thelonius Monk ó Maria Valdes i un parell de temes originals en el piano van ser algunes de les propostes d’un concert magnífic i ple de matisos.

Un teatre Grec a mitja entrada, on vam observar per primera vegada una enorme falta de respecte pels intèrprets, provocat pel gran moviment d’entrades i sortides de gent en un bellugar continuo, segurament provocat per la gran quantitat d’invitacions que es van repartir a un públic que no estava massa interessat en aquest tipus de concert …. i que accedeixen al teatre simplement perquè és gratis. Calor asfixiant a l’amfiteatre.

Nota: una amiga ens avisa de què a Mariola Membrives, sí que la vàrem poder veure en una producció recent del Teatre Romea…. és cert, va ser aquest passat mes de maig a FEDERICO GARCÍA.

2 pensaments a “– Concert (M18) – CHANO DOMÍNGUEZ amb MARIOLA MEMBRIVES – (🐌🐌🐌+🐚) Teatre Grec – 04.08.2017

 1. Alex

  Vergonyós el comportament del públic, xerrant i movent-se continuament. A mi em va desconcentrar bastant i no em va deixar gaudir plenament del concert.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Nosaltres no havíem vist mai una cosa semblant a Catalunya; ens va recordar força als concerts que es fan a Fes (Marroc), al festival de Músiques del món, on la gent xerra com si res, miren els mòbils, surten i entren sense manies i es saluden a crits d’una fila a l’altre en el transcurs del concert.

   Ahir vàrem tornar al Grec a veure una gran actuació de Lluís Soler, i el públic era totalment diferent i molt respectuós amb el que anaven a veure.

   Una abraçada, Alejandra

   Respon

Deixa un comentari