– Voltar per la Literatura – QUADERNS (ūüźĆūüźĆūüźĆūüźĆ) de Ramona Sol√© – 04.08.2017- (L36)

QUADERNS de Ramona Sol√© –¬†

Per Imma Barba

Aquest √©s el primer llibre d’aquesta escriptora lleidatana autora del blog “Tumateix¬†llibres“, i el setze¬†llibre¬†de l’editorial “Llibres del Delicte” especialitzada a publicar novel¬∑la¬†negre¬†en catal√†.

Estem davant d’una novel¬∑la coral on tots els habitants d’un petit poble lleidat√† tenen coses a dir. La Sara √©s una escriptora que ha patit una forta depressi√≥, en ser abandonada per la seva parella, i pateix agoraf√≤bia. La seva editora i amiga, Diana, l’ajuda a traslladar-se al poble on havia nascut i viscut de petita perqu√® pugui recuperar-se.

Dues nenes ve√Įnes, la visiten i comparteixen amb ella uns quaderns on anoten els moviments que observen en els ve√Įns del poble.

De mica en mica, l’escriptora tornar√† a tenir ganes d’escriure sobre alguns dels fets observats per les nenes i comen√ßar√† a fer preguntes. Fins que un bon dia, desapareix i la vida tranquil¬∑la¬†del poble es veu greument alterada. La recerca per trobar-la destapa alguns secrets que no haurien de sortir a la llum.

Una novel·la de secrets i silencis on els afers del passat, que estaven enterrats, lluiten per tornar a sortir i desfer les mentides i els malentesos que els guardaven.

L’autora mant√© el suspens de la desaparici√≥ de l’escriptora i paral¬∑lelament ens va descobrint les dobles vides de molts dels personatges del poble, el mosso d’esquadra, el metge, la propiet√†ria de la fonda …

Un bon retrat dels pobles on les xafarderies formen part de la quotidianitat, on els ve√Įns es relacionen amb un posat amable i formal i on les ranc√ļnies i les enveges van per sota com aig√ľes soterrades que nom√©s esperen el moment de brollar.

Els arguments paral¬∑lels que va desenvolupant i uns personatges ben constru√Įts, m’han tingut enganxada fins al final. Una¬†novel¬∑la¬†que m’ha agradat molt.

Ramona Solé va néixer a Lleida el 1968 i és una addicta a la lectura i en el seu blog creat el 2007 parla assíduament de llibres. Ha participat en diversos reculls de relats i microrelats i aquesta és la seva primera novel·la.

Editorial: Llibres del Delicte
Data de publicació: març 2016
idioma: Catal√† –¬†P√†gines : 245

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s