– Teatre (325) – SEXO SENTIDO (🐌) – Teatre del Raval – 03.08.2017

SEXO SENTIDO –

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

El títol d’aquesta proposta “SEXO SENTIDO” era premonitori i d’entrada ja ens feia una mica de “por”, però després vam llegir que es tractava d’un monòleg en format Cabaret, protagonitzat pel showman cubà Joel Angelino (actor de la reconeguda pel.lícula  “Fresa y chocolate”).

Una producció d’èxit que ara presentava a Barcelona després de la seva gira internacional. Abans d’arribar aquí ha fet estada a Sao Paulo, Miami i Berlín entre d’altres. “El humor es distinto en cada país, por eso antes de cada función investigo un poco“.

També la informació que ens havia arribat afirmava que es tractava d’una adaptació del monòleg de Dario Fo “Tengamos el sexo en paz”.

Ahir dijous era nit d’estrena en el Teatre del Raval i malgrat l’asfixiant calor dins de la Sala, el teatre estava ple d’incondicionals de l’actor.

Al cap de cinc minuts de començar ja ens vam adonar que aquest no era el tipus d’espectacle que esperàvem ni tampoc és el tipus d’espectacle que ens agrada.

Joel Angelino és un actor cubà establert fins ara a Tenerife on va crear la seva pròpia companyia l’any 2008, i segons ens va comentar durant la funció, ara fixarà la seva residencia a Barcelona per tirar endavant diferents projectes relacionats amb contes infantils com el de la Caputxeta Vermella. L’any 2013 havia actuat a la Sala Muntaner fent una versió teatral de “Fresa y chocolate”, que nosaltres no vam veure.

Segons la web del teatre L’obra segueix la ruta del gènesi i dóna inici amb un diàleg entre Adam i Eva, representats aquí com ninots d’un titellaire; a partir d’aquí se sumen als sis personatges que conformen aquest divertidíssim treball. Una obra plena de sexe, veritats i molta diversió.

Interpreta vuit personatges d’una forma una mica anàrquica i deixant bona part de l’espectacle a la improvisació i la interacció amb el públic. Ahir va aprofitar per anar presentant a les persones que treballen amb ell i a les persones conegudes del públic, fins i tot a la seva filla, la seva neboda, la seva germana …. La durada prevista de l’espectacle és d’una hora i quart i ahir es va allargar gairebé a dues hores.

Un cantant de reggaeton que parla de la impotència, un transsexual, un nen que te dubtes sobre sexe, una iaia que amb 70 anys confessa la seva homosexualitat són alguns dels personatges que interpreta l’artista cubà. Personatges que segons ens indica són barreja entre realitat i ficció perquè estan inspirats en persones conegudes d’ell. Tots ells parlen de sentiments, de pors, d’emocions mentre van deixant anar acudits fàcils de sexe i erotisme.

Malgrat el que pot semblar, es tracta d’un tipus d’humor força respectuós, que molt bé podríem catalogar de “blanc”, ja que en cap cas pretén ofendre als espectadors. També hem de dir que no para quiet un moment a l’escenari, que sua la cansalada, que es canvia de roba constantment davant nostre i ho dóna tot i mes per tal d’agradar al seu públic, que riu obertament les seves ocurrències i acudits.

Com ja hem dit no és el tipus d’espectacle que a nosaltres ens agrada i malauradament no vam connectar amb aquesta proposta, que se’ns va fer excessivament llarga.

Ens va agradar molt més quan veiem a la persona que de ben segur existeix darrere la “màscara”, amb sentiments, emocions i pors, que els personatges que interpreta. Un final que fins i tot ens va entendrir quan parla del “pallasso” que porta dins seu.

Li desitgem tota la sort en aquest projecte, perquè estem segurs que hi ha un tipus de públic que gaudirà de valent amb aquesta proposta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Text, actuació i direcció: Joel Angelino 
Idioma : castellà
Durada: 1h 15 minuts

Deixa un comentari