– Teatre (325) – SEXO SENTIDO (ūüźĆ) – Teatre del Raval – 03.08.2017

SEXO SENTIDO¬†–

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc√®niques –¬†

Per Imma Barba & Miquel Gasc√≥n –¬†

El t√≠tol d’aquesta proposta “SEXO¬†SENTIDO” era premonitori i d’entrada ja ens feia una mica de “por”, per√≤ despr√©s vam llegir que es tractava d’un mon√≤leg en format Cabaret, protagonitzat pel showman cub√† Joel¬†Angelino¬†(actor de la reconeguda pel.l√≠cula ¬†“Fresa¬†y¬†chocolate”).

Una producci√≥ d’√®xit que ara presentava a Barcelona despr√©s de la seva gira internacional. Abans d’arribar aqu√≠ ha fet estada a Sao Paulo, Miami i Berl√≠n entre d’altres. “El humor es distinto¬†en cada pa√≠s, por¬†eso¬†antes¬†de cada¬†funci√≥n¬†investigo un¬†poco“.

Tamb√© la informaci√≥ que ens havia arribat afirmava que es tractava d’una adaptaci√≥ del mon√≤leg de¬†Dario¬†Fo¬†“Tengamos¬†el sexo en¬†paz”.

Ahir dijous era nit d’estrena en el Teatre del Raval i malgrat l’asfixiant calor dins de la Sala, el teatre estava ple d’incondicionals de l’actor.

Al cap de cinc minuts de comen√ßar ja ens vam adonar que aquest no era el tipus d’espectacle que esper√†vem ni tampoc √©s el tipus d’espectacle que ens agrada.

Joel¬†Angelino¬†√©s un actor cub√† establert fins ara a Tenerife on va crear la seva pr√≤pia companyia l’any 2008, i segons ens va comentar durant la funci√≥, ara¬†fixar√† la seva residencia¬†a Barcelona per tirar endavant diferents projectes relacionats amb contes infantils com el de la Caputxeta Vermella. L’any 2013 havia actuat a la Sala Muntaner fent una versi√≥ teatral de “Fresa¬†y¬†chocolate”, que nosaltres no vam veure.

Segons la web del teatre L’obra segueix la ruta¬†del g√®nesi¬†i d√≥na inici amb un di√†leg entre Adam i Eva, representats aqu√≠ com ninots d’un titellaire; a partir d’aqu√≠ se sumen als sis personatges que conformen aquest divertid√≠ssim treball.¬†Una obra plena de sexe, veritats i molta diversi√≥.

Interpreta vuit personatges d’una forma una mica an√†rquica i deixant bona part de l’espectacle a la improvisaci√≥ i la interacci√≥ amb el p√ļblic. Ahir va aprofitar per anar presentant a les persones que treballen amb ell i a les persones conegudes del p√ļblic, fins i tot a la seva filla, la seva neboda, la seva germana …. La durada prevista de l’espectacle √©s d’una hora i quart i ahir es va allargar gaireb√© a dues hores.

Un cantant de reggaeton que parla de la impot√®ncia, un transsexual, un nen que¬†te dubtes¬†sobre sexe, una iaia que amb 70 anys confessa la seva homosexualitat s√≥n alguns dels personatges que interpreta l’artista cub√†. Personatges que segons ens indica s√≥n barreja entre realitat i ficci√≥ perqu√® estan inspirats en persones conegudes d’ell. Tots ells parlen de sentiments, de pors, d’emocions mentre van deixant anar acudits f√†cils de sexe i erotisme.

Malgrat el que pot semblar, es tracta d’un tipus d’humor for√ßa respectu√≥s, que molt¬†b√©¬†podr√≠em catalogar de “blanc”, ja que en cap cas pret√©n ofendre als espectadors. Tamb√© hem de dir que no para quiet un moment a l’escenari, que sua la cansalada, que es canvia de roba¬†constantment¬†davant nostre i ho d√≥na tot i mes per tal d’agradar al seu p√ļblic, que riu obertament les seves ocurr√®ncies i acudits.

Com ja hem dit no √©s el tipus d’espectacle que a nosaltres ens agrada i malauradament no vam connectar amb aquesta proposta, que se’ns va fer excessivament llarga.

Ens va agradar molt m√©s quan veiem a la persona que de ben segur existeix darrere la “m√†scara”, amb sentiments, emocions i pors, que els personatges que interpreta. Un final que fins i tot ens va entendrir quan parla del “pallasso” que porta dins seu.

Li desitgem tota la sort en aquest projecte, perqu√® estem segurs que hi ha un tipus de p√ļblic que gaudir√† de valent amb aquesta proposta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Text, actuació i direcció: Joel Angelino 
Idioma : castellà
Durada: 1h 15 minuts

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s