– Teatre (323) – SOTA LA CATIFA (🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 01.08.2017

SOTA LA CATIFA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Per sort, quan acaba el Grec no s’atura del tot la maquinària de les Arts Escèniques a la ciutat de Barcelona, gràcies a iniciatives com les dels teatres Gaudí, Versus, Teatre de l’Eixample, Teatre del Raval, El Maldà … que continuen programant alguns espectacles pels teatraires que es queden a Barcelona durant aquest mes de “sequera” cultural.

Ahir dimarts 1 d’agost, era nit d’estrena al Teatre Gaudí Barcelona i gran expectació per veure aquesta proposta escrita a quatre mans per Jordi Calafí i Alexis García i dirigida per Oscar Molina que ens van presentar en roda de premsa el passat dia 28 de juliol.

I abans de començar (20,15 h) té lloc un petit concert, al vestíbul del teatre, per part del grup Malacara and Wilson Band. Aquests concerts de mitja hora de durada es repetiran els dies 3,10,11,12,16,18,25,26 i 31 d’agost i l’1 de setembre, amb cervesa gratuïta inclosa.

Estem davant d’un text escrit com un thriller en clau de comèdia. Els dos escriptors són experts en guions de sèries de televisió, a Catalunya Jordi Calafí i a Cuba Alexis Garcia.
que atrapa pel seu punt d’intriga.

Una habitació d’un luxós hotel. En Medina, un home elegant d’uns cinquanta anys, jau a terra, moribund. Hores després, David, Toni i Alex, tres detectius d’uns quaranta anys que són a l’hotel per participar en el congrés anual organitzat pel seu col·legi professional, venen a l’habitació del seu professor, Medina, a buscar-l0.

Medina no s’ha presentat a fer el discurs inaugural. Troben l’habitació regirada i sota la catifa, taques de sang.

Tots quatre personatges es coneixen de quan havien estudiat junts a la Universitat i tots quatre tenen una doble cara, amaguen tensions, enveges i algunes traïcions entre ells.

David, Toni i Àlex intentaran esbrinar que és el que ha passat amb Medina. David és Ramon Godino, Toni és Óscar Jarque, Àlex és Raül Tortosa i Medina és Jordi Cadellans. Tots quatre ens han ofert unes excel·lents interpretacions en una posada en escena esbojarrada i a moments un pel massa exagerada pel nostre gust.

En la seva feina diària, estan acostumats a trobar la merda que la gent té sota la catifa, ara descobriran que tots ells també n’amaguen. Van revelant coses de les seves vides, que no tenien previst descobrir i que els altres desconeixien.

Una part del relat es complementa amb uns vídeos que ens han d’ajudar a entendre les personalitats i les circumstàncies personals que condicionen els personatges. Aquests vídeos no s’escoltaven prou bé i en tot cas no sabem si això és o no intencionat, però creiem que és un petit entrebanc per la perfecta comprensió de la història. Al rodatge dels vídeos dels quals s’ha encarregat l’Esteve Rovira, han participat Silvia Sabaté, Rafaela Rivas, Enric Barba, Unai Mayo i Jan García.

Una proposta entretinguda, una comèdia vestida de thriller que ens ha fet riure i passar una bona estona, sense més pretensions.

 

Autors: Jordi Calafí i Alexis García
Direcció: Oscar Molina
Direcció audiovisual: Esteve Rovira
Intèrprets: Jordi Cadellans, Ramon Godino, Óscar Jarque i Raül Tortosa
Banda sonora original: Malacara and Wilson Band \ Disseny d’il.luminació: Daniel Gener\ Direcció de producció: Jofre Blesa\ Direcció de fotografía: Claudia Pujol\ Técnic de sala: Aitor Larrea\ Disseny gràfic: Dani Ballesteros
Idioma: català – Durada: 80 minuts

Deixa un comentari