– Teatre (323) – SOTA LA CATIFA (🐌🐌🐌) – Teatre GaudĂ­ – 01.08.2017

SOTA LA CATIFA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn – 

Per sort, quan acaba el Grec no s’atura del tot la maquinĂ ria de les Arts EscĂšniques a la ciutat de Barcelona, grĂ cies a iniciatives com les dels teatres GaudĂ­, Versus, Teatre de l’Eixample, Teatre del Raval, El MaldĂ  … que continuen programant alguns espectacles pels teatraires que es queden a Barcelona durant aquest mes de “sequera” cultural.

Ahir dimarts 1 d’agost, era nit d’estrena al Teatre GaudĂ­ Barcelona i gran expectaciĂł per veure aquesta proposta escrita a quatre mans per Jordi CalafĂ­ i Alexis GarcĂ­a i dirigida per Oscar Molina que ens van presentar en roda de premsa el passat dia 28 de juliol.

I abans de començar (20,15 h) tĂ© lloc un petit concert, al vestĂ­bul del teatre, per part del grup Malacara and Wilson Band. Aquests concerts de mitja hora de durada es repetiran els dies 3,10,11,12,16,18,25,26 i 31 d’agost i l’1 de setembre, amb cervesa gratuĂŻta inclosa.

Estem davant d’un text escrit com un thriller en clau de comĂšdia. Els dos escriptors sĂłn experts en guions de sĂšries de televisiĂł, a Catalunya Jordi CalafĂ­ i a Cuba Alexis Garcia.
que atrapa pel seu punt d’intriga.

Una habitaciĂł d’un luxĂłs hotel. En Medina, un home elegant d’uns cinquanta anys, jau a terra, moribund. Hores desprĂ©s, David, Toni i Alex, tres detectius d’uns quaranta anys que sĂłn a l’hotel per participar en el congrĂ©s anual organitzat pel seu col·legi professional, venen a l’habitaciĂł del seu professor, Medina, a buscar-l0.

Medina no s’ha presentat a fer el discurs inaugural. Troben l’habitació regirada i sota la catifa, taques de sang.

Tots quatre personatges es coneixen de quan havien estudiat junts a la Universitat i tots quatre tenen una doble cara, amaguen tensions, enveges i algunes traïcions entre ells.

David, Toni i Àlex intentaran esbrinar que Ă©s el que ha passat amb Medina. David Ă©s Ramon Godino, Toni Ă©s Óscar Jarque, Àlex Ă©s RaĂŒl Tortosa i Medina Ă©s Jordi Cadellans. Tots quatre ens han ofert unes excel·lents interpretacions en una posada en escena esbojarrada i a moments un pel massa exagerada pel nostre gust.

En la seva feina diĂ ria, estan acostumats a trobar la merda que la gent tĂ© sota la catifa, ara descobriran que tots ells tambĂ© n’amaguen. Van revelant coses de les seves vides, que no tenien previst descobrir i que els altres desconeixien.

Una part del relat es complementa amb uns vĂ­deos que ens han d’ajudar a entendre les personalitats i les circumstĂ ncies personals que condicionen els personatges. Aquests vĂ­deos no s’escoltaven prou bĂ© i en tot cas no sabem si aixĂČ és o no intencionat, perĂČ creiem que Ă©s un petit entrebanc per la perfecta comprensiĂł de la histĂČria. Al rodatge dels vĂ­deos dels quals s’ha encarregat l’Esteve Rovira, han participat Silvia SabatĂ©, Rafaela Rivas, Enric Barba, Unai Mayo i Jan GarcĂ­a.

Una proposta entretinguda, una comÚdia vestida de thriller que ens ha fet riure i passar una bona estona, sense més pretensions.

 

Autors: Jordi CalafĂ­ i Alexis GarcĂ­a
DirecciĂł: Oscar Molina
DirecciĂł audiovisual: Esteve Rovira
IntĂšrprets: Jordi Cadellans, Ramon Godino, Óscar Jarque i RaĂŒl Tortosa
Banda sonora original: Malacara and Wilson Band \ Disseny d’il.luminaciĂł: Daniel Gener\ DirecciĂł de producciĂł: Jofre Blesa\ DirecciĂł de fotografĂ­a: Claudia Pujol\ TĂ©cnic de sala: Aitor Larrea\ Disseny grĂ fic: Dani Ballesteros
Idioma: catalĂ  – Durada: 80 minuts

Leave a Reply