– Teatre (322) – ELS 2 CAVALLERS DE VERONA聽(馃悓馃悓馃悓馃悓) – Parking Shakespeare – Parc Estaci贸 del Nord – 31.07.2017

ELS 2 CAVALLERS DE VERONA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n –聽

Aquest 茅s el nov猫 estiu consecutiu en qu猫 els de聽Parking聽Shakespeare ofereixen una com猫dia del dramaturg angl猫s a l’espiral dels Til路lers al Parc de l’Estaci贸 del Nord.

脡s una aventura estival 煤nica que ofereixen els components d’aquesta companyia que habitualment seguim als teatres (la darrera vegada “D茅u 茅s bellesa“, aquesta mateixa temporada al Teatre Mald脿). La diferencia en aquestes propostes, 茅s l’espai 煤nic, a l’aire lliure, del Parc de l’Estaci贸 del Nord, l’ambient que si crea amb fam铆lies senceres que “encoixinats” fins a les orelles ocupen l’espai un parell d’hores abans que comenci, interpretacions en聽360掳聽i el fet que 茅s amb la modalitat de taquilla inversa.

Jordi Centelles, codirector de la companyia La Reial, 茅s enguany el director de la proposta i ha convertit aquesta pe莽a de Shakespeare en un esquelet argumental on predominen els gags i caricatures d’uns personatges reconvertits en t貌pics de la It脿lia dels anys 60. Veiem la mamma napolitana, els mafiosos, el聽Padrino, el militar, els divos de festivals, els paparazzis …

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

ELS 2 CAVALLERS DE VERONA (The聽Two聽Gentlemen聽of聽Verona) 茅s una de les primeres com猫dies escrites per William Shakespeare als voltants del 1590. Tracta sobre l’amistat i l’amor a partir de la hist貌ria de dos amics,聽Valentino聽i Proteus. Una obra plena d’embolics.

Valentino聽est脿 enamorat de S铆lvia, Proteus inicialment聽enamorat聽de J煤lia acaba enamorant-se de聽Silvia聽oblidant J煤lia. Provoca amb intrigues el desterrament de聽Valentino聽que es converteix en un mafi贸s, la J煤lia es fa passar per home i es posa al servei de Proteus.

Quan s’est脿 enamorat, qui respecta l’amistat?

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Per貌 el tema tant 茅s, la proposta de聽Parking聽Shakespeare sense escenografia, so ni llums, dona tot el protagonisme a unes interpretacions que sedueixen sens dubte a tots els que embadalits veiem les seves entrades i sortides, els seus canvis de rol i vestuari, els seus gags ininterromputs que porten d’una riallada a una altra. Una forma de reivindicar el carrer com a espai d’expressi贸 art铆stica.

Les interpretacions s贸n totes extraordin脿ries, divertides i amb un grau d’entusiasme que s’encomana. Destacables Adri脿 D铆az en el paper del “padrino”聽Valent铆 i Mireia Cirera com a mamma i hostalera.

En acabar, culs adolorits i dempeus aplaudim amb ganes. Ah! I a deixar els 鈥渧ots鈥 a l’enorme urna al mig de la rotllana !!!

Fins diumenge estaran a l鈥檈staci贸 del Nord i el 13 d鈥檕ctubre a Temporada Alta.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Text: William Shakespeare
Traducci贸: Salvador Oliva
Versi贸 i direcci贸: Jordi Centelles
Int猫rprets: Laia Alsina (Lucetta-m煤sic-bandoler-paparazzi) \ 脪scar Bosch (Turi-Antoni) \ Oriol Casals (Bandoler-m煤sic-paparazzi) \ Mireia Cirera (Embranzida-hostalera-mamma-paparazzi) \ Ester Cort (Silvia)\ Adri脿 Diaz (Valent铆-m煤sic)\ Jose Pedro Garcia Balada (Lancetta-bandoler-m煤sic-Giorgio Visconti-paparazzi) \ Pep Garc铆a-Pascual (Duc-m煤sic) \ Ariadna Matas (J煤lia) i Santi Monreal (Proteu)
Ajudant de direcci贸: Alejandro Saiz \ Arranjaments i direcci贸 musical:聽脪scar Castell脿 \ Vestuari:聽Annita Barber脿 \ Disseny gr脿fic: Ona Grau \ Producci贸, comunicaci贸 i premsa: Aina Bujosa \ Direcci贸 art铆stica聽: Pep Garcia-Pascual
Idioma: catal脿 –聽Durada: 90 minuts

2 pensaments a “– Teatre (322) – ELS 2 CAVALLERS DE VERONA聽(馃悓馃悓馃悓馃悓) – Parking Shakespeare – Parc Estaci贸 del Nord – 31.07.2017

  1. Miquel Gascon

   Gr脿cies pel teu comentari afalagador.

   Intentem empre que els “cargols” que va com a signatura de les nostres cr貌niques tinguin quelcom a veure amb el contingut d’aquesta.

   Ja fa alguns anys que no ens perdem l’Aplec del Cargol i per aix貌 ens hem associat a la Colla dels “Fillets”.

   Una abra莽ada

   Respon

Deixa un comentari