– Grec2017 – Teatre Musical (320) – CABARETA聽(馃悓馃悓馃悓馃悓) – Sala Muntaner – 30.07.2017

CABARETA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n –聽

A la roda de premsa del聽passat聽dia 11, ja vam quedar enamorats d’aquesta proposta聽a la que聽no hem pogut fer un forat fins al dia 30,聽煤ltim聽dia de la seva programaci贸 a la Sala Muntaner.

Un treball majorit脿riament de creaci贸 pr貌pia que inclou tamb茅 algunes can莽ons emblem脿tiques de referents com Maria Aur猫lia Capmany, Mary Sampere, Angel Pavlosky o Guillermina聽Mota. L’autoria de l’espectacle 茅s de les dues dones que el protagonitzen, Maria Molins i聽B谩rbara聽Granados, i la direcci贸 recau en Joan Maria Segura Bernades, que tamb茅 ha participat amb elles, a la dramat煤rgia.

Aquestes dues artistes s贸n tan capaces de convertir un mon貌leg shakespeari脿 en un blues com de posar un personatge de Merc猫 Rodoreda a cantar un cuplet en un bar del Raval o portar els espectadors a donar un cop d’ull al m贸n de l’any 3023.

CabaretA聽est脿 pensada com una barreja de teatre i concert amb l’objectiu de recordar la Barcelona del Paral路lel dels anys 20 i 30 del segle passat, un carrer ple de caf猫s-concerts, cabarets, teatres i altres sales d’espectacles, comparable a Montmartre a Par铆s o al Broadway actual. I han fet aquesta remembran莽a en clau de dona, en clau femenina que no feminista.

Maria Molins 茅s l’autora dels textos en tant que B脿rbara Granados ho 茅s de la majoria de lletres i de la composici贸 de les can莽ons. La m煤sica en directe ve de la m脿 de la mateixa B脿rbara Granados聽,聽del baixista聽Dick聽Them聽i de l’actor i cantant Miquel Malirach.

Sense una l铆nia argumental definida, ni explicar una hist貌ria en concret, l’espectacle ens parla de pol铆tica, de precarietat laboral en el m贸n art铆stic, de la resposta dels amics o coneguts quan apareix una malaltia greu, de l’homosexualitat amagada, o fins i tot, de l’origen de la聽can莽贸聽d’en Joan Petit ….

Un espectacle simp脿tic i al mateix temps ben pensat i聽constru茂t, vestit de cabaret amb moltes picades d’ull a fets de la realitat actual que tracten amb clau d’humor i esperit cr铆tic. Tots quatre han mostrat una gran complicitat a l’escenari i en Miquel Malirach 聽ens ha regalat la seva聽vessant聽c貌mica fent imitacions i donant el contrapunt a una magnifica Maria Molins que ens ha enlluernat des del minut 1.

Una escenografia senzilla, una bona il路luminaci贸, un bon so i una posada en escena din脿mica, ens ha fet passar una bona tarda. Desitgem que aquest聽CabaretA聽no acabi aqu铆 i sigui programat la temporada vinent…… llaaaaarga vida a CabaretA !!!

Autoria: Maria Molins i B谩rbara Granados
Direcci贸: Joan Maria Segura Bernadas
Dramat煤rgia: Joan Maria Segura Bernadas, Maria Molins i B谩rbara Granados
Composici贸 i direcci贸 musical: B谩rbara Granados
Interpretaci贸: Maria Molins, B谩rbara Granados, Dick Them i Miquel Malirach
Disseny de vestuari: Irantzu Ortiz \ Disseny d鈥檌l.luminaci贸: Marc Salicr煤\ Disseny de so: Marc Santa\ Disseny d鈥檈scenografia: Joan Maria Segura.
Idioma: catal脿 i castell脿 –聽Durada: 80 minuts

Un pensament a “– Grec2017 – Teatre Musical (320) – CABARETA聽(馃悓馃悓馃悓馃悓) – Sala Muntaner – 30.07.2017

Deixa un comentari