– Grec2017 – Teatre Musical (320) – CABARETA (🐌🐌🐌🐌) – Sala Muntaner – 30.07.2017

CABARETA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

A la roda de premsa del passat dia 11, ja vam quedar enamorats d’aquesta proposta a la que no hem pogut fer un forat fins al dia 30, últim dia de la seva programació a la Sala Muntaner.

Un treball majoritàriament de creació pròpia que inclou també algunes cançons emblemàtiques de referents com Maria Aurèlia Capmany, Mary Sampere, Angel Pavlosky o Guillermina Mota. L’autoria de l’espectacle és de les dues dones que el protagonitzen, Maria MolinsBárbara Granados, i la direcció recau en Joan Maria Segura Bernades, que també ha participat amb elles, a la dramatúrgia.

Aquestes dues artistes són tan capaces de convertir un monòleg shakespearià en un blues com de posar un personatge de Mercè Rodoreda a cantar un cuplet en un bar del Raval o portar els espectadors a donar un cop d’ull al món de l’any 3023.

CabaretA està pensada com una barreja de teatre i concert amb l’objectiu de recordar la Barcelona del Paral·lel dels anys 20 i 30 del segle passat, un carrer ple de cafès-concerts, cabarets, teatres i altres sales d’espectacles, comparable a Montmartre a París o al Broadway actual. I han fet aquesta remembrança en clau de dona, en clau femenina que no feminista.

Maria Molins és l’autora dels textos en tant que Bàrbara Granados ho és de la majoria de lletres i de la composició de les cançons. La música en directe ve de la mà de la mateixa Bàrbara Granados , del baixista Dick Them i de l’actor i cantant Miquel Malirach.

Sense una línia argumental definida, ni explicar una història en concret, l’espectacle ens parla de política, de precarietat laboral en el món artístic, de la resposta dels amics o coneguts quan apareix una malaltia greu, de l’homosexualitat amagada, o fins i tot, de l’origen de la cançó d’en Joan Petit ….

Un espectacle simpàtic i al mateix temps ben pensat i construït, vestit de cabaret amb moltes picades d’ull a fets de la realitat actual que tracten amb clau d’humor i esperit crític. Tots quatre han mostrat una gran complicitat a l’escenari i en Miquel Malirach  ens ha regalat la seva vessant còmica fent imitacions i donant el contrapunt a una magnifica Maria Molins que ens ha enlluernat des del minut 1.

Una escenografia senzilla, una bona il·luminació, un bon so i una posada en escena dinàmica, ens ha fet passar una bona tarda. Desitgem que aquest CabaretA no acabi aquí i sigui programat la temporada vinent…… llaaaaarga vida a CabaretA !!!

Autoria: Maria Molins i Bárbara Granados
Direcció: Joan Maria Segura Bernadas
Dramatúrgia: Joan Maria Segura Bernadas, Maria Molins i Bárbara Granados
Composició i direcció musical: Bárbara Granados
Interpretació: Maria Molins, Bárbara Granados, Dick Them i Miquel Malirach
Disseny de vestuari: Irantzu Ortiz \ Disseny d’il.luminació: Marc Salicrú\ Disseny de so: Marc Santa\ Disseny d’escenografia: Joan Maria Segura.
Idioma: català i castellà – Durada: 80 minuts

Un pensament sobre “– Grec2017 – Teatre Musical (320) – CABARETA (🐌🐌🐌🐌) – Sala Muntaner – 30.07.2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.