– Roda de premsa SOTA LA CATIFA  – Teatre Gaudí – 28.07.2017 (rp110)

Roda de premsa SOTA LA CATIFA 

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón – 

Ahir al Teatre Gaudí es va presentar una nova proposta teatral, SOTA LA CATIFA, que es podrà veure durant tot el mes d’agost i com a mínim fins al 17 de setembre. El director del teatre, Ever Blanchet, fa uns anys que aposta per seguir programant teatre durant tot l’estiu i és una de les poques sales de Barcelona que no ens deixa orfes durant aquests dos mesos d’horripilant sequera cultural a la nostra ciutat.

Ell mateix en començar la roda de premsa, ens explica que està prou satisfet dels resultats de la temporada fins ara i anuncia que ja tenen diverses produccions en marxa per la temporada vinent, entre les quals dues de Teatre Musical en les que ja estan treballant.

A la taula estan presents gairebé tot l’equip de SOTA LA CATIFA, començant pel seu director Oscar Molina, els dos co-autors del text: Jordi CalafíAlexis García i els quatre actors que intervenen: Jordi Cadellans, Ramon GodinoÓscar Jarque i Raül Tortosa.

Aquest projecte va començar a gestar-se a partir de l’èxit de LA CLOACA, també dirigit per Oscar Molina i en el que també treballava Ramon Godino … quan es van posar en contacte amb Jordi Calafí per encarregar-li un text.

SOTA LA CATIFA es tracta d’una obra de teatre d’entreteniment que diverteix i que al mateix temps fa reflexionar. Teatre popular, que a vegades despectivament anomenem “comercial”. Una proposta que té un cert aire de thriller, amb “morts” entremig, que traspua i s’apropa a certs esdeveniments de la nostra actualitat.

Una habitació d’un luxós hotel. En Medina, un home elegant d’uns cinquanta anys, jau a terra, moribund.

Hores després, David, Toni i Àlex, tres detectius d’uns quaranta anys que són a l’hotel per participar en un congrés professional, vénen a l’habitació de Medina, el seu professor, ja que aquest no s’ha presentat a fer el discurs inaugural. Troben l’habitació regirada com si hi hagués hagut una baralla i a sota la catifa, taques de sang.

Tots tres intentaran esbrinar que és el que ha passat amb Medina. Tots tres el coneixen prou bé perquè van estudiar junts… tots tres pots ser tenen raons per intentar matar-lo ?

Com a la vida real, els personatges tenen una doble cara, són amics de tota la vida però potser amaguen tensions, enveges i algunes traïcions entre ells. Un argument trepidant i fresc, que al mateix temps ens farà riure.

En la proposta és molt important el tractament de vídeo que es fa i que forma part substancial de tot plegat, ja que a través d’aquest podem veure accions en altres estances i en temps diferents del de l’acció actual.

En aquesta ocasió alguns dies (1, 3,10, 11, 12, 16, 18, 25, 26, 31 d’agost i 1 de setembre), prèviament a les representacions, haurà un petit concert de mitja hora al vestíbul del Teatre, protagonitzat per Malacara and Wilson Band, i els espectadors podran beure mentrestant una Cervesa Estrella gratuïtament.

Us deixo com de costum l’àudio de la roda de premsa …

Deixa un comentari