– Grec2017 – Teatre Musical (317) – NIT DE MUSICALS – Teatre Grec (🐌🐌🐌+🐚) – 27.07.2017

NIT DE MUSICALS

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Ahir dijous vam poder assistir a la quarta edició de la gran festa en què s’ha convertit la NIT DE MUSICALS, que ha esdevingut ja un clàssic del Festival Grec, i com també ja comença a ser habitual, el teatre ple de gom a gom.

Enguany la direcció de l’espectacle correspon a Daniel Anglès, la direcció musical i arranjaments a Xavier Torras i la coreografia a Oscar Reyes.  En aquesta edició “celebrem el recorregut del teatre musical a casa nostra, així com també dels grans èxits més recents de Broadway

Recordem les edicions anteriors:

L’any 2014 vam poder veure la primera edició amb una nit dedicada als compositors de teatre musical català amb la Banda Municipal de Barcelona i la direcció de David Pintó.

L’any 2015, la segona edició ens va oferir una selecció dels clàssics dels musicals nord-americans també amb la Banda Municipal de Barcelona i la direcció de l’Elisenda Roca.

L’any 2016, la tercera edició va ser dirigida per Paco Mir i presentada per l’Ivan Labanda i a ritme de swing ens van oferir un repertori format per temes molt coneguts de musicals nor-americans. La Jazz Orquestra va acompanyar els artistes. Aquesta edició va obtenir el Premi Broadway World al Millor Esdeveniment del 2016.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En aquesta edició s’incorpora l’Orquestra Simfònica Nit de Musicals amb 28 joves músics dirigits amb una força i entrega extraordinàries per en Xavier Torras. A l’escenari (i fora de l’escenari) un ventall generacional d’artistes del teatre musical a casa nostre. La gala es va iniciar amb en Mario Gas que, en clau d’humor diu que no li agrada el teatre musical on les emocions més intenses s’expressen cantant … per acabar cantant !!!

A partir d’aquí es van anar succeint sense pausa les magnífiques interpretacions dels Leads Victor ArbeloLydia Fairen, Jan Forrellat, Júlia Jové i Xavi Navarro, de l’ensemble de 46 persones que canten i ballen en la majoria de cançons i un seguit de solistes convidats alguns d’ells sorprenents en el camp del teatre musical, però tots ells esplèndids.

Un cor infantil compost per 79 nens i nenes que han donat la nota “fresca” de la nit per la il·lusió que desprenien les seves mirades i els esforços per no perdre en cap moment, el pas.

Les cançons que es van anar interpretant corresponien a musicals com Evita, Jesucristo Superestar, Oliver, Mar i Cel, El Fantasma de la Opera, All That Jazz … per nomenar alguns d’ells. Cal destacar, quasi al final de l’espectacle, la intervenció de Raquel Jezequel, guanyadora del concurs que va convocar Teatralnet, que ens va enlluernar amb una cançó del musical Wicked.

Seria molt difícil escriure sobre el que hem viscut en aquestes dues hores i mitja intenses, on des de la primera nota ens hem sentit que formàvem part d’un esdeveniment màgic.

El programa sencer de l’espectacle ho podeu veure en aquest ENLLAÇ que avui ens han fet arribar.

Direcció: Daniel Anglés
Direcció musical i arranjaments: Xavier Torras
Coreografía: Oscar Reyes
Escenografía i vestuari: Raquel Ibort, Marc Salicrú i Marc Udina \ Il.luminació: Xavi Costas \ So: Enric Vinyeta
Durada: 2 hores i mitja aproximadament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.