– Grec2017 – Dansa (314) – DOUAR – KADER ATTOU (🐌🐌🐌) – Mercat de les Flors – 24.07.2017

DOUAR – KADER ATTOU

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn – 

Kader Attou va nĂ©ixer el 1974 a Lyon i és un ballarĂ­ de hip-hop i de dansa contemporĂ nia  i en 1989 va crear la companyia Accrorap juntament amb Eric Mezino, Chaouki SaĂŻd, Mourad Merzouki i Lionel FrĂ©doc, noms reconeguts de la dansa contemporĂ nia francesa, companyia de la que és director artĂ­stic, ballarĂ­ i coreĂČgraf. En l’actualitat Ă©s director del Centre ChorĂ©graphique National de la Rochelle.

DOUAR va ser creada l’any 2003 i ens parla d’uns joves francesos que pensen en la terra dels seus pares, AlgĂšria, i que experimenten dia a dia el dolor i la dificultat de viure entre dues cultures, i d’altra banda els ballarins algerians que ens parlen amb el llenguatge del moviment, sobre aquests somnis que a banda i banda del Mediterrani inspiren exilis i migracions, somnis de llibertat, de progressió social com a alternativa a l’avorriment d’una vida quotidiana plena de dificultats.

La trobada entre joves ballarins hip hop algerians i joves ballarins francesos en el marc de l’any de l’AlgĂšria a França va permetre confrontar els somnis i barrejar els imaginaris.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Com parlar sobre uns joves que comparteixen una mateixa cultura perĂČ que viuen en paĂŻsos diferents, separats per un mar?

Per Kader Attou es tractava de posar dalt de l’escenari la noció d’avorriment i el somni de llibertat. Utilitza el hip hop com una eina al servei del missatge que vol transmetre. Reivindica socialment els orígens del hip hop, un estil nascut al carrer i transformar així la manera d’entendre la dansa.

La contemporaneĂŻtat, la barreja de cultures i un fons humanista sĂłn marques de fĂ brica d’aquest creador, i que s’inspira tant en el hip-hop com en les arts del circ, en la dansa contemporĂ nia o en les arts de la imatge trencant fronteres entre gĂšneres.

DOUAR, tot i que es tracta d’una producciĂł de fa 14 anys, toca temes d’una rabiosa actualitat. Una relectura d’aquesta peça. Una mirada cap als orĂ­gens que han deixat enrere en el camĂ­ de l’exili. Un exili cap a una terra i una societat idealitzada.

Nou ballarins travessen l’escena, joves i plens d’energia, perĂČ sobretot d’esperança i somnis. Un seguit de coreografies amb mĂșsiques de violĂ­, d’oud àrab-andalĂșs i amb el cant de melopees Ă rabs tradicionals.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta que ens ha agradat força si bĂ© ens ha semblat una mica desigual, amb moments d’una gran força i d’altres molt mĂ©s fluixets. La majoria de coreografies ens han semblat massa senzilles i un pĂšl “comercials”, suposem perquĂš segurament han estat creades per agradar a un ventall de pĂșblic que no acostuma a veure espectacles de dansa.

Malgrat tot, els ballarins ens han meravellat per la destresa dels seus moviments i l’energia que transmeten…. i sobretot s’agraeix molt la presĂšncia del mateix Kader Attou entre ells.

DirecciĂł artĂ­stica i coreografia: Kader Attou
InterpretaciĂł: Kader Attou, Sim’hamed Benalima, Fouaz Bounechada, Amine Boussa, Mabrouk Gouicem, Rachid Hamchaqui, Salem Mouhajir, Chaouki SaĂŻd i Hichem SĂ©rir Abdal.lah
MĂșsica: Manuel Wandji
Disseny i direcciĂł de l’il.luminaciĂł: Fabrice Crouzet \Vestuari: Nadia Genez \ Regidoria: StĂ©phane L’Heryenat \ FotografĂ­a: JoĂąo Garcia
Durada: 60 minuts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.