– Grec2017 – Dansa (314) – DOUAR – KADER ATTOU (🐌🐌🐌) – Mercat de les Flors – 24.07.2017

DOUAR – KADER ATTOU

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Kader Attou va néixer el 1974 a Lyon i és un ballarí de hip-hop i de dansa contemporània  i en 1989 va crear la companyia Accrorap juntament amb Eric Mezino, Chaouki Saïd, Mourad Merzouki i Lionel Frédoc, noms reconeguts de la dansa contemporània francesa, companyia de la que és director artístic, ballarí i coreògraf. En l’actualitat és director del Centre Chorégraphique National de la Rochelle.

DOUAR va ser creada l’any 2003 i ens parla d’uns joves francesos que pensen en la terra dels seus pares, Algèria, i que experimenten dia a dia el dolor i la dificultat de viure entre dues cultures, i d’altra banda els ballarins algerians que ens parlen amb el llenguatge del moviment, sobre aquests somnis que a banda i banda del Mediterrani inspiren exilis i migracions, somnis de llibertat, de progressió social com a alternativa a l’avorriment d’una vida quotidiana plena de dificultats.

La trobada entre joves ballarins hip hop algerians i joves ballarins francesos en el marc de l’any de l’Algèria a França va permetre confrontar els somnis i barrejar els imaginaris.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Com parlar sobre uns joves que comparteixen una mateixa cultura però que viuen en països diferents, separats per un mar?

Per Kader Attou es tractava de posar dalt de l’escenari la noció d’avorriment i el somni de llibertat. Utilitza el hip hop com una eina al servei del missatge que vol transmetre. Reivindica socialment els orígens del hip hop, un estil nascut al carrer i transformar així la manera d’entendre la dansa.

La contemporaneïtat, la barreja de cultures i un fons humanista són marques de fàbrica d’aquest creador, i que s’inspira tant en el hip-hop com en les arts del circ, en la dansa contemporània o en les arts de la imatge trencant fronteres entre gèneres.

DOUAR, tot i que es tracta d’una producció de fa 14 anys, toca temes d’una rabiosa actualitat. Una relectura d’aquesta peça. Una mirada cap als orígens que han deixat enrere en el camí de l’exili. Un exili cap a una terra i una societat idealitzada.

Nou ballarins travessen l’escena, joves i plens d’energia, però sobretot d’esperança i somnis. Un seguit de coreografies amb músiques de violí, d’oud àrab-andalús i amb el cant de melopees àrabs tradicionals.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta que ens ha agradat força si bé ens ha semblat una mica desigual, amb moments d’una gran força i d’altres molt més fluixets. La majoria de coreografies ens han semblat massa senzilles i un pèl “comercials”, suposem perquè segurament han estat creades per agradar a un ventall de públic que no acostuma a veure espectacles de dansa.

Malgrat tot, els ballarins ens han meravellat per la destresa dels seus moviments i l’energia que transmeten…. i sobretot s’agraeix molt la presència del mateix Kader Attou entre ells.

Direcció artística i coreografia: Kader Attou
Interpretació: Kader Attou, Sim’hamed Benalima, Fouaz Bounechada, Amine Boussa, Mabrouk Gouicem, Rachid Hamchaqui, Salem Mouhajir, Chaouki Saïd i Hichem Sérir Abdal.lah
Música: Manuel Wandji
Disseny i direcció de l’il.luminació: Fabrice Crouzet \Vestuari: Nadia Genez \ Regidoria: Stéphane L’Heryenat \ Fotografía: Joâo Garcia
Durada: 60 minuts

Deixa un comentari