– Teatre Musical (308) – CANÇONS PER UN NOU MÓN (🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 19.07.2017

CANÇONS PER UN NOU MÓN

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma BarbaMiquel Gascón – 

Ahir era nit d’estrena al Teatre Gaudí; poc públic, però forces amics i familiars dels joves artistes que intervenen en aquest musical com a resultat del Workshop 2017 organitzat per Vocal Factory.

Vocal Factory, Plataforma formativa en arts escèniques, convoca cada any un curs de perfeccionament d’artistes en l’àmbit del teatre musical, i com a cloenda dona als alumnes la possibilitat de participar en una obra i actuar en un teatre comercial.

L’obra escollida enguany ha estat CANÇONS PER UN NOU MÓN (Songs for a New World) de Jason Robert Brown. Un musical no concebut com a tal, on no hi ha cap història lineal i les cançons estan connectades unes a les altres per tractar un mateix tema, més que per una narració.

Un clàssic del teatre musical modern.

L’adaptació al català ha estat feta per Emma Bouisset, la direcció escènica és d’Anna Valldeneu, la direcció musical de Filippo Fanó, la direcció d’actors de Jose Pérez-Ocaña i la coreografia i moviment escènic de Jorge Velasco.

El tema sobre el qual giren totes les peces musicals és el de les decisions que s’han de prendre al llarg de la vida, i que fan que un faci un pas endavant, un pas enrere o es quedi en el mateix lloc. La música de SONGS FOR A NEW WORLD inclou una àmplia varietat de gèneres musicals, que van des del pop fins a la música clàssica, passant pel gospel o el jazz.

Deu són els intèrprets que figuren en el programa de mà, que aniran alternant les interpretacions al llarg de les diferents representacions durant aquestes dues setmanes, fins al 30 de juliol.

This slideshow requires JavaScript.

Ahir vam tenir l’oportunitat de veure treballar a quatre d’ells: Júlia Díaz, Oscar Zurriaga, Elena AlcaldeLluis Ruf, tots quatre amb una gran qualitat vocal i interpretativa.

Una senzilla però magnífica posada en escena, que compta amb una escenografia basada en capses de fusta com les de fruita dels mercats,  que els mateixos intèrprets manipulen convertint-les en una barca, en un voladís d’un edifici, en cadires, en una presó o en una casa.

La música en directe, a càrrec de Filippo Fanò al piano, Iago Marta Lago a la guitarra, Josep Manresa al baix i Jose Manuel Martín / Valenti Querol a la bateria.

Cal destacar que ahir la sonoritat del Teatre era perfecte, no sabem del cert si s’ha actualitzat l’equip de so o els micròfons inalàmbrics, però ens va semblar que des de l’últim musical que havíem vist representat en aquest teatre, la qualitat del so ha millorat moltíssim; en tot cas, felicitar a Roger Blasco, responsable del disseny de so.

Una bona proposta de teatre musical, àgil, lleugera però molt treballada i de gran qualitat… i sobretot presentada amb una gran il·lusió per part dels joves intèrprets; el cert és que ens va fer passar una molt bona estona.

“És a l’instant previ, …. i just quan ja et sents a un pas de triomfar, el cel s’enfosqueix i comença a tronar”

Lletra i música: Jason Robert Brown
Direcció escènica: Anna Valldeneu \ Direcció musical: Filippo Fanò \ Direcció d’actors: Jose Pérez-Ocaña \ Coreografía: Jorge Velasco.
Intèrprets: Elena Alcalde, Júlia Díaz, Lluís Ruf i Óscar Zurriaga.
Músics: Filippo Fanò, Iago Marta Lago, Josep Manresa, Jose Manual Martín i Valentí Querol.
Escenografía I vestuari: Vocal Factory \ Disseny d’il.luminació: Dani Gener \ Disseny de so: Roger Blasco \ Técnic de sala: Aitor Larrea.
Idioma: català
Durada: 1h 40 minuts amb entreacte

3 pensaments a “– Teatre Musical (308) – CANÇONS PER UN NOU MÓN (🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 19.07.2017

 1. Marian

  No dieu res de la iuminació i te molta importancia en un epectacle tant com la escenografia i en aquest cas la musica.. Vaig estar a la estrena i tot va lligat isense llum no hi ha espectacle i en aquest cas ajuda molt a aques montatje fet amb molta ilusió
  Els critics oblideu molt sobint d’escriure sobre aquesta part tecnica de les obres. Grácies

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Aquesta vegada no hem comentat res sobre l’iluminació perquè segons el nostre punt de vista no va sobresortir del que ja és normal en aquest teatre.

   No som pas crítics (si molt aficionats al Teatre) i escrivim les nostres opinions en aquest Blog de franc amb tota la voluntat de promoure les Arts Escèniques que a nosaltres ens apassionen.

   Evidentment sabem que darrere una producció teatral existeix una enorme feina tècnica, i no tan sols d’il·luminació i de so, sinó també de vestuari, maquillatge, càsting, escenografia, coreografia de moviments….. i un llarguíssim etcètera, però no creiem que sigui necessari en cada valoració que fem parlar de tots ells. En aquest cas a banda de les interpretacions, vàrem parlar del so, perquè ens va agradar molt més del que estem acostumats en aquesta sala.

   Tens raó que els crítics “oficials” gairebé mai parlant de la part tècnica, però creu-me NO és el cas, perquè nosaltres intentem parlar sovint d’aspectes que van més enllà del que l’espectador habitualment veu…. els actors.

   Mirat alguna de les nostres valoracions anteriors (aquesta temporada hem publicat més de 300) i t’adonaràs que intentem parlar de molts més aspectes i amb més profunditat que les “critiques” oficials dels diaris.

   Una abraçada Marian

   Respon
   1. Marian

    Moltes gracies Miquel per la teva explicació. Molt encertada i tens tota la raó.
    Una abraçada i pot-esser coincidirem en alguna estrena.
    Marian

    Respon

Leave a Reply