– Teatre (307) – SACRIFICI (🐌🐌🐌+🐚) – Off de La Villarroel – 18.07.2017

SACRIFICI

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

… i dimarts dia 18 després de Paraules Encadenades, a l’Off de La Villarroel, hem pogut veure SACRIFICI, escrita i dirigida per Sergi Pompermayer, a petició dels joves actors de la companyia El Eje.

Havíem llegit prèviament algunes crítiques que no deixaven gaire bé aquesta proposta i malgrat això vam decidir veure-la per tenir la nostra opinió; curiosament (com acostuma a passar força sovint) va ser una agradabilíssima sorpresa i ens va agradar força, especialment les interpretacions il·lusionants dels actors.

Pompermayer ha destacat l’amor com a eix vertebrador de l’obra, un tema que, assegura, “sempre m’ha interessat per a les meves obres” i que en aquest cas li permet plantejar “per què l’amor ens pot portar a fer mal a les persones que volem“.

On són els límits entre l’amistat i l’amor?

Quines renúncies cal fer per seguir una vocació?

Un jove artista, Nil (interpretació brutal de Eric Balbàs) es qüestiona si ha de tenir una vida convencional subsistint econòmicament amb la seva feina a un supermercat o deixar-ho tot per dedicar-se de ple a la pintura, la seva veritable vocació.

Ell viu amb la Lara (Maria Hernández) que es conforma a treballar per viure més o menys còmodament sense gaires més plantejaments. Estan tranquils, tenen un projecte de vida en comú i han decidit tenir un fill.

L’aparició d’un amic d’en Nil, de tota la vida, en Marc (Marc Ribera), sense problemes econòmics, i una cambrera, Mia (Mar Pawlowsky) que vol triomfar en el món de la música, trasbalsaran totalment l’estabilitat del Nil i l’obligaran a enfrontar-se amb el seu futur.

Tots quatre actors fan un bon treball interpretatiu.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’argument és prou interessant i creiem que reflecteix molt bé la vida i la lluita del dia a dia, que la majoria dels nostres joves han de fer per sobreviure; malgrat tot, creiem que el gir final és molt poc creïble, sempre des del nostre punt de vista … o en tot cas requeria menys precipitació en els esdeveniments que es desencadenen massa ràpid.

La posada en escena, on veiem simultàniament diferents espais fa que l’obra tingui un gran dinamisme, i la música en directe és també un altre dels punts positius de la proposta.

El Eje és una companyia fundada el 2013 per aquests quatre actors que han hagut d’actuar com a productors dels seus espectacles. Amb aquest de “Sacrifici” ja han realitzat cinc espectacles i la temporada vinent formaran part del Cicló al Teatre Tantarantana. Nosaltres vam poder veure el 2015 la seva proposta “Soliloquejar amb algú” que van presentar a La Seca.

El Eje treballa amb textos de nova creació de dramaturgs Catalans contemporanis i adaptacions de textos internacionals dirigits per ells mateixos.

Dramatúrgia i direcció: Sergi Pompermayer
Amb: Eric Balbàs, Maria Hernández, Mar Pawlowsky i Marc Ribera
Escenografia: Laura Clos “Closca” i Sergi Corbera \ Vestuari: Carlota Ricart Amenós \ Il•luminació: Marc Salicrú \ So i arranjaments:  Mürfila 
Idioma: català
Durada: 1 hora i 20 minuts

Deixa un comentari