– Roda de premsa Festival TNT 2017 – Fàbrica Moritz – 19.07.2017 (rp109)

Roda de premsa Festival TNT de Terrassa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón – 

Ahir dimecres 19 de juliol, al matí em vaig apropar a la Fàbrica Moritz per assistir a la roda de premsa de presentació de la programació del Festival TNT (Terrassa Noves Tendències), igual com ja vaig fer l’any passat, malgrat que aquesta vegada és una mica especial, ja que el Festival arriba a la seva desena edició.

Per aquest motiu, el Festival creix en xifres: 5 jornades, 35 companyies, 37 espectacles (13 coproduccions, 14 estrenes absolutes i 2 a Espanya), 2 activitats paral·leles i 4 instal·lacions.

La Fura dels Baus firma l’espectacle inaugural d’aquesta edició: ‘DREAMS’, una proposta gratuïta i de carrer que conjuga integració social i coreografia aèria, que es podrà veure el dimecres 27 de setembre a les 20.15 a la Plaça Nova de Terrassa.

Fa 10 anys el TNT va proposar noms en aquell moment força desconeguts i que ara ja tenen un prestigi reconegut, que incús fan fires internacionals: Israel Galvàn, Los Corderos, Xavier Bobés o Agrupación Sr. Serrano… per posar uns exemples.

En aquesta edició es vol apostar també per noms no massa coneguts, que presenten el seu primer o segon treball al públic: Oriol Morales, Vero Navas, Nico Jüngen, Olga Blanco, Vértebro, Laura Clos, Núria Vila, Carles Castaño o Alejandro Curiel. D’aquesta manera el TNT manté l’aposta per la creació contemporània i el talent emergent més innovador.

Les coproduccions són:

Dream, l’espectacle inaugural de la Fura dels Baus, No soy rusa #(unapelidetuvida) de la Srta. Blanco, Caravana de tràilers de G.R.U.A., P/P (Propiedad Privada) d’Alejandro Curiel, Sumario 3/94 de Vicente Arlandis, Dios tiene vagina del col·lectiu Vértebro, Quan les parets parlen de Laura Clos i Núria Vila; Rebota, rebota y en tu cara explota, d’Agnés Mateus; No hay banda de col·lectiu MIS (Moviment d’Insurrecció Sonora), Fang de Quim Girón, Silence de Ça Marche, Terra de Gegants d’Efímer Produccions (la primera coproducció del TNT Kids) i Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés (coproducció del Festival TNT 2015).

espectacles internacionals:

Cutting Edge dels finlandesos WHS. Entre l’humor negre i la tragèdia minimalista, la peça combina la màgia, el barroquisme, la dansa contemporània i les arts visuals per explorar la part més brutal de la nostra cultura: per què gaudim d’un acte tan inhumà com el fet de tallar un cap?

Les Esqueiters, una nova producció del Théâtre de l’Archipel. Nao Albet i Marcel Borràs ens porten el seu espectacle renovat després de la residència al teatre de Perpinyà.

Zvizdal és el retrat d’una parella de 80 anys, en Pétro i la Nadia, els únics que es van negar a abandonar la zona contaminada de Txernòbil. És la proposta dels belgues BERLIN.

A més a més en aquesta edició s’han creat una sèrie d’itineraris que poden orientar als espectadors a l’hora d’escollir els espectacles segons els seus gustos.

Us deixo l’àudio de la roda de premsa …

A partir del dilluns 24 de juliol, podreu veure la programació completa en el següent enllaç…. www.tnt.cat

Deixa un comentari