– Roda de premsa Festival TNT 2017 – F脿brica Moritz – 19.07.2017 (rp109)

Roda de premsa Festival TNT de Terrassa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Miquel Gasc贸n –聽

Ahir dimecres 19 de juliol, al mat铆 em vaig apropar a la F脿brica Moritz per assistir a la roda de premsa de presentaci贸 de la programaci贸 del Festival聽TNT聽(Terrassa Noves Tend猫ncies), igual com ja vaig fer l’any passat, malgrat que aquesta vegada聽茅s聽una mica especial, ja que el Festival arriba a la seva聽desena聽edici贸.

Per aquest motiu, el Festival creix en xifres: 5 jornades, 35 companyies, 37 espectacles (13 coproduccions, 14 estrenes absolutes i 2 a Espanya), 2 activitats paral路leles i 4 instal路lacions.

La Fura dels Baus firma l’espectacle inaugural d’aquesta edici贸: ‘DREAMS’, una proposta gratu茂ta i de carrer que conjuga integraci贸 social i coreografia a猫ria, que es podr脿 veure el dimecres 27 de setembre a les聽20.15聽a la Pla莽a Nova de Terrassa.

Fa 10 anys el TNT va proposar noms en aquell moment for莽a desconeguts i que ara ja tenen un prestigi reconegut, que inc煤s fan fires internacionals: Israel Galv脿n, Los Corderos, Xavier Bob茅s o Agrupaci贸n Sr. Serrano… per posar uns exemples.

En aquesta edici贸 es vol apostar tamb茅 per noms no massa coneguts, que presenten el seu primer o segon treball al p煤blic: Oriol Morales,聽Vero Navas, Nico J眉ngen, Olga Blanco, V茅rtebro, Laura Clos, N煤ria Vila, Carles Casta帽o o Alejandro Curiel. D’aquesta manera el TNT mant茅 l鈥檃posta per la creaci贸 contempor脿nia i el talent emergent m茅s innovador.

Les coproduccions s贸n:

Dream, l’espectacle inaugural de la Fura dels Baus,聽No soy rusa #(unapelidetuvida)聽de la Srta. Blanco,聽Caravana de tr脿ilers聽de G.R.U.A.,聽P/P (Propiedad Privada)聽d’Alejandro Curiel,聽Sumario 3/94聽de Vicente Arlandis,聽Dios tiene vagina聽del col路lectiu V茅rtebro,聽Quan les parets parlen聽de Laura Clos i N煤ria Vila;聽Rebota, rebota y en tu cara explota, d’Agn茅s Mateus;聽No hay banda聽de col路lectiu MIS (Moviment d’Insurrecci贸 Sonora),聽Fang聽de Quim Gir贸n,聽Silence聽de 脟a Marche,聽Terra de Gegants聽d’Ef铆mer Produccions (la primera coproducci贸 del TNT Kids) i聽Cosas que se olvidan f谩cilmente聽de Xavier Bob茅s (coproducci贸 del Festival TNT 2015).

espectacles internacionals:

Cutting Edgedels finlandesos WHS. Entre l鈥檋umor negre i la trag猫dia minimalista, la pe莽a聽combina la m脿gia, el barroquisme, la dansa contempor脿nia i les arts visuals per explorar la part m茅s brutal de la nostra cultura: per qu猫 gaudim d鈥檜n acte tan inhum脿 com el fet de tallar un cap?

Les Esqueiters,una nova producci贸 del Th茅芒tre de l’Archipel. Nao Albet i Marcel Borr脿s ens porten el seu espectacle renovat despr茅s de la resid猫ncia al teatre de Perpiny脿.

Zvizdal茅s el retrat d鈥檜na parella de 80 anys, en P茅tro i la Nadia, els 煤nics que es van negar a abandonar la zona contaminada de Txern貌bil. 脡s la proposta dels belgues BERLIN.

A m茅s a m茅s en aquesta edici贸 s’han creat una s猫rie d’itineraris que poden orientar als espectadors聽a l’hora聽d’escollir els espectacles segons els seus gustos.

Us deixo l’脿udio de la roda de premsa …

A partir del dilluns 24 de juliol, podreu veure la programaci贸聽completa聽en el seg眉ent enlla莽…. www.tnt.cat

Leave a Reply