– Roda de premsa MARIA ROVIRA – TRÀNSIT and CUBA – Palau de la Virreina – 18.07.2017 – (rp108)

MARIA ROVIRA – TRÀNSIT and CUBA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón – 

La segona roda de premsa d’ahir, es va produir a continuació de la primera i en la mateixa sala del Palau de la Virreina. Es va presentar TRÀNSIT & CUBA, el nou espectacle de la ballarina i coreògrafa catalana Maria Rovira, que es podrà veure al Mercat de les Flors els dies 20 i 21 de juliol i també dins de la programació del Festival Grec.

Malgrat tenir les seves arrels aquí, feia cinc anys que no presentava cap dels seus treballs a BCN. En els últims anys ha estat treballant a Colòmbia, encara que també ho ha fet gairebé a tots els països de Llatinoamèrica, al llarg de la seva vida. Cuba la considera la seva segona llar i afirma que la dansa en aquest país és absolutament extraordinària, tant la clàssica com la contemporània.

Ara vol tornar a Barcelona per quedar-se, amb la intenció de crear la Companyia Nacional de Catalunya, a partir d’una agrupació de professionals de la dansa al voltant de CREA_Barcelona, que iniciarà les seves activitats a BCN el setembre vinent i que ja te seu al carrer Balmes.

En aquest espectacle presentarà 4 coreografies diferents:

1 – El cruce sobre el Niágara – Una coreografia de Marianela Boán, va ser estrenada el 1987 per la companyia Danza Contemporánea de Cuba. L’interpreten 2 ballarins.

2 – El Salt de Nijinsky – Una coreografia seva que ara ha refet totalment, i que interpreten 7 ballarins

3 – Impronta – Un solo femení signat per Maria Rovira.  S’estrena aquests dies al Grec.

4 – Babbel 2.0 – Un espectacular fi de festa, també una creació de Maria Rovira, amb 15 ballarins a escena. Segurament serà considerada el bombó d’aquesta proposta de dansa.

Us deixo l’àudio de la roda de premsa …

Deixa un comentari