– Grec2017 – Teatre (304) – VENTURA (🐌🐌🐌+🐚) – La Pedrera – 16.07.2017

VENTURA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Un lloc inusual per veure una representació teatral, un pis modernista de la Casa Milà “La Pedrera”. Ens reben a la porta i ens condueixen a una petita sala d’espera fins que hi som tots, una vintena de persones.

De cop ens trobem asseguts al voltant del llit de la Maria, una dona de vuitanta anys, malalta i amb el maluc trencat. El seu fill la visita. Estem tant a tocar que podem percebre l’escena com si ens passes a nosaltres, com si en el llit hi fos la nostra mare. Un luxe del qual gaudirem durant tota l’obra, ja que pràcticament no hi ha frontera entre nosaltres i els personatges. Tres estances del pis donaran aixopluc a les diferents escenes de l’obra.

VENTURA és la història de dues dones que són moltes: la Maria, casada amb un metge de Celrà amb dos fills, i la Teresa, que ha dedicat tota la vida a cuidar el seu germà confinat en una cadira de rodes. És una obra que parla de les decisions que prenem a la vida, les importants i les intranscendents i les conseqüències que se’n deriven. Una obra que es pregunta què hauria passat si haguéssim pogut triar un altre camí.

Un text de Cristina Clemente dirigit per Victor Muñoz, una obra que porta un llarg recorregut a l’esquena, estrenada l’any 2015 es va endur el guardó a millor espectacle de les comarques gironines del 2015 atorgat per l’AGT (Associació Gironina de Teatre).

David Planas i Meritxell Yanes son els dos actors que realitzen un treball fantàstic amb canvis continus de personatge en una obra on el temps no avança de manera cronològica, sinó en sentit invers. L’obra es va representar a Celrà, a la casa particular de la parella, la noucentista Can Pagans, en el marc de Temporada Alta a l’octubre de 2015, s’ha representat a la sala Trono de Tarragona  i a diferents indrets abans d’aterrar ara a Barcelona dins del Festival Grec.

La trama és complexa i com en un trencaclosques totes les peces no acaben d’encaixar fins a l’última escena. Una peça que no pot deixar indiferent perquè tal com ells mateixos diuen és teatre vivencial, teatre de proximitat. Una experiència tan propera que de vegades ho confonem amb fets de la nostra pròpia vida o de persones properes.

Tot sovint ens preguntem què hauria passat si no haguéssim pres una certa decisió o si, aquell dia fatídic, haguéssim agafat un camí diferent… I és que aquestes coses, l’atzar que altera la nostra existència i que voldríem canviar fent una marxa enrere impossible, són el tema d’aquest muntatge

En acabar una petita xerrada amb tots dos, que intenta resoldre els dubtes que finalment hagin pogut quedar i que ens expliquen l’origen de la proposta: “com no teníem feina, vam decidir crear-la i oferir casa nostra com a espai teatral”.

Una proposta que paga la pena veure allà on la facin. (Podeu trobar l’agenda a la web http://meritxellyanes.com/agenda)

Text: Cristina Clemente
Direcció: Victor Muñoz i Calafell
Interpretació: Meritxell Yanes Font i David Planas i LLadò
Escenografia: Art Estudi\ Vestuari: Carmepuigdevalliplantés\ Perruqueria i maquillatge: Anna Rosillo\ Assessorament il.luminació: August Viladomat\ So: Salvador García\ Ajudantia de direcció: Marta Comas\ Producció: Meriyanes produccions i David Planas\ Fotografia: Bernat Casero
Idioma: català – Durada: 90 minuts

Un pensament a “– Grec2017 – Teatre (304) – VENTURA (🐌🐌🐌+🐚) – La Pedrera – 16.07.2017

 1. Pilar

  Felicités parella per aquest nou èxit.
  Una obra, una posada en escena que no et deixa indiferent.
  M’hagués agradat veure-us també aquí a la casa Milà.
  Fins aviat.

  Respon

Deixa un comentari