– Grec2017 – Teatre (303) – ACTES OBSCENS EN ESPAI PÚBLIC (🐌🐌🐌) – TNC Sala Petita – 16.07.2017

ACTES OBSCENS EN ESPAI PÚBLIC

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn – 

Sense ser-ne del tot conscients quan vam comprar les entrades d’aquest espectacle, hem fet coincidir en el temps dues propostes relacionades amb l’obra TEOREMA de Pier Paolo Pasolini, WHO IS ME. PASOLINI i aquest del que ara parlarem.

Per sort, desprĂ©s de la primera vam tenir l’encert de visionar la pel·lĂ­cula a travĂ©s del portal “Filmin” al que estem subscrits, abans de veure aquest “ACTES OBSCENS EN ESPAI PÚBLIC“, fet que ens ha ajudat i molt a entendre i per tant a gaudir de la proposta.

Davide Carnevali, és l’autor italiĂ  del text que ha estat traduĂŻt i dirigit per Albert Arribas. Text inspirat en la pel·lĂ­cula de Pasolini on Carnevali tambĂ© utilitza la tĂšcnica dels monĂČlegs que resumeixen l’acciĂł i defineixen els personatges.

La irrupciĂł d’un Messies en el si d’una famĂ­lia burgesa, provoca un trastorn espectacular a les seves vides acomodades fins a arribar a la destrucciĂł de tot allĂČ que eren. Aquest Messies a la pel·lĂ­cula de Pasolini Ă©s un noi d’una gran bellesa convidat a la casa familiar i que sedueix sexualment a tots els membres de la famĂ­lia i a la criada. Un cop tots han quedat sotmesos a la voluntat d’aquest noi, ell marxa tal com ha arribat, de sobte, provocant en tots ells la desesperaciĂł i la incomprensiĂł per una absĂšncia no desitjada. Un enorme buit que nomĂ©s poden omplir trencant amb tot el que havien estat fins a la seva arribada.

En aquesta proposta “ACTES OBSCENS…” el Messies Ă©s un Ă ngel que els trastoca amb la seva paraula. Una esplĂšndida AntĂČnia Jaume que parla en mallorquĂ­ i porta ales.

En paraules de l’autor l’obra proposa una sĂšrie d’escenes inspirades en Teorema, i d’altres inspirades en la tradiciĂł messiĂ nica, barrejant la identitat dels personatges pasolinians amb algunes figures de les Sagrades Escriptures com podem descobrir en el ball de la SalomĂ© per aconseguir el cap de Sant Joan Baptista, o la parĂ bola del noi ric que vol despullar-se de tot per seguir al Messies perĂČ que és incapaç d’arribar al final (extraordinĂ ria escena de l’Oriol GenĂ­s).

Tots els personatges pasolinians hi sĂłn representats, la mare MĂ rcia CisterĂČ, el pare Oriol GenĂ­s, la filla MĂČnica Almirall, el fill Sergi Torrecilla i la serventa SĂ­lvia Delagneau. Unes magnĂ­fiques interpretacions d’uns actors que han estat disposats a tot i han arriscat.

Una posada en escena sorprenent i trencadora, que ja comença per l’entrada dels espectadors a travĂ©s dels magatzems del Teatre Nacional, i tot una sĂšrie d’elements a escena que mantenen la nostra constant atenciĂł durant tota la representaciĂł. Maneges de sang o d’aigua, trencadissa de plats, terra que cau sobre els actors, destrucciĂł fĂ­sica de cadires, pintura, pollastres rostint-se i ous, molts ous….

L’aparent tranquil·litat amb quÚ la famĂ­lia sopa en iniciar la representaciĂł queda absolutament sotmesa al caos i la destrucciĂł, mentre d’una enorme impressora van sortint textos que ens parlen de com el Messies truca a la porta i de com és rebut per cristians, jueus, rics, pobres, ….

I una reflexiĂł final, si el Messies truques ara a la nostra porta, serem capaços realment d’obrir-la i deixar que entri a la nostra vida??

Tornem a sortir pels magatzems amb un ou pintat a la mà, som conduïts al vestíbul de la sala petita i convidats a un fi de festa encara mes sorprenent, mentre ens prenem una cervesa. Tot plegat, sorprenent, diferent.

Text: David Carnevali
TraducciĂł i direcciĂł: Albert Arribas
Repartiment: Oriol GenĂ­s, MĂ rcia CisterĂł, MĂČnica Almirall, Sergi Torrecilla, AntĂČnia Jaume, SĂ­lvia Delagneau
EscenografĂ­a i vestuari: SĂ­lvia Delagneau\ Il.luminaciĂł: Ignasi CamprodĂłn\ So: Lucas Ariel Vallejos\ CaracteritzaciĂł: Toni Santos\ Teaser i vĂ­deo: Roger Vila\ Ajudanta de producciĂł: Maria G. RovellĂł
Idioma: catalĂ  – Durada: 2 hores, aproximadament

Ous de cargol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.