– Grec2017 – Teatre (297) – E.V.A. (馃悓馃悓) – Teatre Romea – 11.07.2017

E.V.A.

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba &聽Miquel Gasc贸n –聽

Aquest 茅s l鈥檈spectacle n煤mero 11 de la companyia T de Teatre ideat expressament per commemorar els 25 anys de la seva creaci贸. T de Teatre 茅s una companyia de teatre fundada en 1991 per cinc actrius: Carme Pla, Mamen Duch , 脌gata Roca, M铆riam Iscla i Rosa G脿miz. Segons hem llegit van triar el nom de la companyia basant-se en dues passions que compartien: el teatre i el te.

E.V.A., en el m贸n de la medecina, 茅s una escala que serveix per mesurar el dolor 鈥淓scala Visual Anal貌gica del dolor鈥, EVA 茅s tamb茅 el nom de la primera dona coneguda i 茅s tamb茅 el nom de la filla d鈥檜na de les protagonistes d鈥檃questa hist貌ria.

De fet, quatre hist貌ries creuades, al voltant del tema del dolor ja sigui f铆sic, psicol貌gic, emocional, cr貌nic, som脿tic, ….

Set actors interpreten聽m茅s聽de 20 personatges en una combinaci贸 d’humor i drama.

Quatre excompanyes d’escola:

脌gata (脌gata Roca) actriu que ha lluitat sempre pel reconeixement del p煤blic i聽es聽troba “atrapada” a la resid猫ncia on viu la seva mare. A una setmana d’una estrena necessita imperiosament assajar.

Clara (Carme Pla) 茅s professora de socials i ha decidit agafar-se un any d’exced猫ncia, la seva mare ha mort, la seva filla Eva (Carolina Morro) ha decidit marxar de casa, i ella lluita amb els fantasmes del passat que reviuen entre les coses de l’armari de la seva mare.

Paloma (aquesta nit聽interpretat聽per聽Chantal聽Aim茅e) 茅s una reconeguda anestesista especialitzada en el tractament del dolor i autora de diversos llibres, ….i per聽煤ltim …

Lola聽(Rosa聽G脿miz) una venedora de pisos, atrafegada amb dos fills i que pensa que tothom ha assolit l’猫xit a la vida tret d’ella mateixa.

Aquesta ha estat una obra escrita a sis mans per Marc聽Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique, que n’茅s tamb茅 el director. Precisament 茅s el text el que a nosaltres ens ha agradat menys d’aquesta proposta.

Una creaci贸 en la qual han participat les components de T de Teatre que han volgut mantenir el seu segell de proximitat i comicitat per a un p煤blic que 茅s fidel al seu treball. 脡s potser aix貌 el que particularment no ens ha fet el pes, es tracta d’una obra de las T de Teatre per貌 que s’allunya del que estem acostumats a veure d’elles.

Amb tocs d’humor que contrasten profundament amb la seriositat de temes com el聽bulling, la solitud, el frac脿s personal o professional, l’evoluci贸 de l’amistat en el temps i el dolor emocional que tot aix貌 comporta.

Molts temes, moltes trames creuades, potser masses, perqu猫 incl煤s a vegades poden arribar a crear confusions en els espectadors …. i una durada que nosaltres hem trobat excessivament llarga, ja聽que ens hem adonat que mir脿vem massa sovint el rellotge… i聽aix貌聽pot ser聽conseq眉猫ncia聽d’un cert avorriment.

Aix贸 si, una posada en escena impecable, amb una escenografia “viva” on es simultaniegen una sala d’espera, un restaurant, un quir貌fan o un armari.

….. i 茅s que quan en una representaci贸 teatral el text no t’atrapa, no t’interessa gaireb茅 gens, per molt bones que siguin les interpretacions, per molt atractiva que聽arribi聽a ser la posada en escena, …聽聽茅s聽dif铆cil que no desconnectis r脿pidament. Suposem que 茅s el que a nosaltres ens va passar aquesta vegada.

Aquets han estat els 11 espectacles de la companyia:

 • Petits contes mis貌gins(1991), de Patricia Highsmith; direcci贸: Pere Sagrist脿-Oll茅
 • Homes!(1994), de diversos autors; direcci贸: Sergi Belbel
 • Criatures(1998), de diversos autors; direcci贸: David Plana i T de Teatre
 • Aix貌 no 茅s vida!(2003), de diversos autors; direcci贸: David Plana
 • 15(2006), de diversos autors; direcci贸: Sergi Belbel i T de Teatre
 • Com pot ser que t鈥檈stimi tant?(2007), de Javier Daulte; direcci贸: Javier Daulte
 • Delicades(2010), d鈥橝lfredo Sanzol; direcci贸: Alfredo Sanzol
 • Aventura!(2012), d鈥橝lfredo Sanzol; direcci贸: Alfredo Sanzol
 • Dones com jo(2014), de Pau Mir贸; direcci贸: Pau Mir贸
 • Premis i c脿stigs(2015), de Ciro Zorzoli; direcci贸n Ciro Zorzoli
 • E.V.A.(2017), de Julio Manrique, Marc Artigau i Cristina Genebat; direcci贸聽Julio Manrique.

Text:聽Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique
Direcci贸:聽Julio Manrique
Int猫rprets:聽Rosa G脿miz, Carolina Morro, Marta P茅rez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico聽i 脌gata Roca
Escenografia:聽Alejandro And煤jar聽\ Vestuari:聽Maria Armengol \ Il路luminaci贸:聽Jaume Ventura \ M煤sica:聽Marco Mezquida \ So:聽Damien Bazin \ V铆deo:聽Francesc Isern \ Ajudant de direcci贸:聽Marc Artigau聽
Producci贸:聽Coproducci贸 T de Teatre, Grec 2017 Festival de Barcelona i Teatre Romea, amb el suport de l鈥橧CEC de la Generalitat de Catalunya
Idioma:聽Catal脿
Durada:聽1 hora i聽40 minuts

Leave a Reply