– Teatre (296) – #LIFESPOILER (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Sala Flyhard – 10.07.2017

#LIFESPOILER

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n –聽

Moltes expectatives davant aquesta obra de la Sala聽Flyhard, una tragicom猫dia en el m贸n de la聽ci猫ncia-ficci贸聽i les xarxes socials, una hist貌ria ubicada entre dues realitats i amb un futur ja escrit.

I la veritat 茅s que les expectatives han quedat absolutament satisfetes, hem sortit de la sala amb el convenciment que hav铆em vist una molt bona proposta amb unes magn铆fiques interpretacions i posada en escena.

La entrada聽a la petita sala ja聽茅s聽impactant, un cotxe estavellat i fumejant omple el petit espai i un espectacular accident de cotxe conforma la primera escena (magn铆fica escenografia de Closca聽Turla聽i Sergi Corbera i perfecta聽il路luminaci贸聽de Xavi聽Gard茅s).

Genials interpretacions de la聽Vicky聽Luengo聽i la Bruna聽Cus铆, la Sara i l’Al铆cia de la nostra hist貌ria. Dos personatges que s’enfronten de forma diferent a les xarxes socials. En el mur de Facebook nosaltres mateixos hem escrit, des del futur, el que ens passar脿 en un temps m茅s o menys immediat, sabem quin 茅s el nostre “gui贸” de vida i de quina persona ens enamorarem abans fins i tot de con猫ixer-la.

La Sara ho sap tot sobre el seu futur.

L’Al铆cia no ho vol saber.

Un tercer personatge,聽Sergio聽Matamala, 茅s com el gat de聽Schr枚dinger, que temporalment viu entre dues realitats possibles.

Qu猫 passaria si sab茅ssim que tot est脿 determinat? Que el dest铆, tal com ens el van explicar, no 茅s un conte o un recurs dram脿tic en les trag猫dies gregues, sin贸 una realitat absoluta, cient铆fica, matem脿tica? Com afectaria el nostre dia a dia? Les nostres relacions? Les nostres creences m茅s 铆ntimes? Aquest 茅s el joc. Un joc al qual s’enfronten聽un parell de personatges. Una primera cita del que ja saben segur que ser脿 una futura vida en com煤.聽Per貌, podem enamorar-nos de la persona de qui sabem que ens enamorarem?

Una posada en escena molt din脿mica, on les situacions es van succeint sense respir i on les realitats van canviant a cada escena. Un joc de realitats paral路leles que ens han fet ballar el cap en algun moment, per貌 que ens obliga a reflexionar en sortir de la sala, tenim alguna possibilitat de canviar el nostre dest铆?

脡s聽una obra arriscada, amb un text que sorpr猫n i que no ens ha deixat indiferents. Dif铆cil聽parlar d’ella sense fer聽esp貌iler, cal聽deixar-se聽portar per la m脿gia d’uns personatges que no saben聽b茅聽cap on volen dirigir el seu futur, que d’altra banda ja est脿 escrit.

Molt recomanable pel que t茅 de diferent.

Text i Direcci贸:聽Marc Angelet i Alejo Levis
Repartiment:聽Bruna Cus铆, Vicky Luengo聽i Sergio Matamala
m煤sica original:聽脌lex Torio聽\ escenografia:聽Closca Turla i Sergi Corbera \ vestuari:聽聽Iztok Hrga聽\ assessorament m脿gia:聽Sergi Armentano聽\ assessorament moviments:聽Michalis Aristidou聽\ disseny de llums:聽Xavi Gard茅s \ estudiant pr脿ctiques (ITES):聽Toni Rejano聽\imatge i teaser::聽Alejo Levis聽\聽Fotografia espectacle: 聽Roser Blanch
Producci贸 executiva:聽Gara Valero, Clara Cols聽i Sergio Matamala – Cap t猫cnic Sala:Xavi Gard茅s
idioma: Catal脿 – Durada: 75 minuts

2 pensaments a “– Teatre (296) – #LIFESPOILER (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Sala Flyhard – 10.07.2017

 1. Imma C.

  Hola,
  avui hem vist Lifespoiler a l Espai Rusi帽ol de Manlleu, com a finalista Premi BBVA Teatre i no sab铆em si 茅rem al present o al futur, entre dos temps i dues realitats diferents tot passant per les xarxes i el FB.
  Obra amb un bon text de ci猫ncia-ficci贸, arriscada, per貌 tots en surten molt ben parats des de la direcci贸 a uns int猫rprets de luxe. Ens ha agradat molt.
  No em s茅 imaginar el cotxe a la Flyhard, per espai ho dic.

  Respon

Deixa un comentari