– Teatre (296) – #LIFESPOILER (🐌🐌🐌🐌) – Sala Flyhard – 10.07.2017

#LIFESPOILER

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Moltes expectatives davant aquesta obra de la Sala Flyhard, una tragicomèdia en el món de la ciència-ficció i les xarxes socials, una història ubicada entre dues realitats i amb un futur ja escrit.

I la veritat és que les expectatives han quedat absolutament satisfetes, hem sortit de la sala amb el convenciment que havíem vist una molt bona proposta amb unes magnífiques interpretacions i posada en escena.

La entrada a la petita sala ja és impactant, un cotxe estavellat i fumejant omple el petit espai i un espectacular accident de cotxe conforma la primera escena (magnífica escenografia de Closca Turla i Sergi Corbera i perfecta il·luminació de Xavi Gardés).

Genials interpretacions de la Vicky Luengo i la Bruna Cusí, la Sara i l’Alícia de la nostra història. Dos personatges que s’enfronten de forma diferent a les xarxes socials. En el mur de Facebook nosaltres mateixos hem escrit, des del futur, el que ens passarà en un temps més o menys immediat, sabem quin és el nostre “guió” de vida i de quina persona ens enamorarem abans fins i tot de conèixer-la.

La Sara ho sap tot sobre el seu futur.

L’Alícia no ho vol saber.

Un tercer personatge, Sergio Matamala, és com el gat de Schrödinger, que temporalment viu entre dues realitats possibles. 

Què passaria si sabéssim que tot està determinat? Que el destí, tal com ens el van explicar, no és un conte o un recurs dramàtic en les tragèdies gregues, sinó una realitat absoluta, científica, matemàtica? Com afectaria el nostre dia a dia? Les nostres relacions? Les nostres creences més íntimes? Aquest és el joc. Un joc al qual s’enfronten un parell de personatges. Una primera cita del que ja saben segur que serà una futura vida en comú. Però, podem enamorar-nos de la persona de qui sabem que ens enamorarem?

Una posada en escena molt dinàmica, on les situacions es van succeint sense respir i on les realitats van canviant a cada escena. Un joc de realitats paral·leles que ens han fet ballar el cap en algun moment, però que ens obliga a reflexionar en sortir de la sala, tenim alguna possibilitat de canviar el nostre destí?

És una obra arriscada, amb un text que sorprèn i que no ens ha deixat indiferents. Difícil parlar d’ella sense fer espòiler, cal deixar-se portar per la màgia d’uns personatges que no saben bé cap on volen dirigir el seu futur, que d’altra banda ja està escrit.

Molt recomanable pel que té de diferent.

 Text i Direcció: Marc Angelet i Alejo Levis
Repartiment: Bruna Cusí, Vicky Luengo  i Sergio Matamala
música original: Àlex Torio \ escenografia: Closca Turla i Sergi Corbera \ vestuari:  Iztok Hrga \ assessorament màgia: Sergi Armentano \ assessorament moviments: Michalis Aristidou \ disseny de llums: Xavi Gardés \ estudiant pràctiques (ITES): Toni Rejano \imatge i teaser:: Alejo Levis \ Fotografia espectacle:  Roser Blanch
Producció executiva: Gara Valero, Clara Cols i Sergio Matamala – Cap tècnic Sala:  Xavi Gardés
idioma: Català – Durada: 75 minuts

2 pensaments sobre “– Teatre (296) – #LIFESPOILER (🐌🐌🐌🐌) – Sala Flyhard – 10.07.2017

 1. Imma C.

  Hola,
  avui hem vist Lifespoiler a l Espai Rusiñol de Manlleu, com a finalista Premi BBVA Teatre i no sabíem si érem al present o al futur, entre dos temps i dues realitats diferents tot passant per les xarxes i el FB.
  Obra amb un bon text de ciència-ficció, arriscada, però tots en surten molt ben parats des de la direcció a uns intèrprets de luxe. Ens ha agradat molt.
  No em sé imaginar el cotxe a la Flyhard, per espai ho dic.

  M'agrada

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.