– Roda de premsa – Presentaci贸 de CABARETA (rp105) – 11.07.2017

Roda de premsa – Presentaci贸 de CABARETA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per聽Miquel Gasc贸n –聽

Aquest mat铆 he pogut assistir a la presentaci贸 d’un nou espectacle incl貌s dins del Festival Grec 2017, “CabaretA“, que es podr脿 veure a la Sala Muntaner, del 19 al 30 de juliol.

S’ha celebrat a l’hotel Internacional a les Rambles de Barcelona, davant del Liceu; a la taula el director del Festival Grec Francesc聽Casades煤s聽acompanyat per gaireb茅 la totalitat de l’equip que forma part d’aquesta proposta esc猫nica.

Aquesta “CabaretA” est脿 pensada com una barreja de Teatre i Concert, volent recuperar aix铆 l’esperit d’aquella Barcelona “canalla” dels anys 20 i 30 del segle passat, rememorant el “cabaret” d’aquella 猫poca, amb clau femenina (que no feminista). Una actriu i cantant Maria Molins i una compositora i pianista, B谩rbara Granados (besn茅ta del compositor Enric Granados), han escrit i compost una col路lecci贸 de temes que van de l’estil picant del聽Paral路lel聽a la can莽贸 de den煤ncia.

脡s un treball de creaci贸 pr貌pia en un 80%, malgrat que recull tamb茅 algunes can莽ons que per nosaltres ja s贸n emblem脿tiques i que volen ser un record i homenatge a persones que han estat referents en aquest m贸n, com Maria Aur猫lia Capmany, Mary Santpere,聽脕ngel聽Pavlovsky聽o聽Guillermina聽Mota.

Maria Molins 茅s una actriu que ha protagonitzat muntatges teatrals com Aig眉es encantades, La dama de Reus o La M煤sica, diferents s猫ries televisives com Olor de col貌nia o La Riera i algunes pel路l铆cules, entre les quals est脿 “el Bosc” amb la que va guanyar un Gaud铆 a la millor actriu l’any 2013.

B谩rbara聽Granados, ens explica que torna amb m茅s for莽a que mai al m贸n de l’espectacle, despr茅s de patir un c脿ncer que l’ha tingut allunyada durant 3 anys…. comenta que aquest treball, en el que estan treballant un any, l’ha ajudat molt a sortir del forat on havia caigut involunt脿riament.

Amb aquest espectacle, ja han fet un parell de “bolos” per Catalunya i ha estat una grata sorpresa, veure com en acabar l’espectacle el p煤blic es posava dempeus per aplaudir. Tenen pensat fer una gira a la tardor per tot Catalunya.

L’espectacle dirigit per Joan Maria Segura聽Bernadas, no t茅 una l铆nia argumental definida, ja que no explica una hist貌ria en concret, per貌 en aquesta trobada de les dues artistes a l’escenari, recolzada per dos m煤sics (Miquel聽Malirach聽i聽Dick聽Them), es parlar脿 de molt铆ssimes coses…. de pol铆tica, de la precarietat laboral en el m贸n art铆stic, de les amistats t貌xiques en situacions de malaltia greu…. i com no, tamb茅 del Proc茅s, de la Barcelona “canalla” i del m贸n del cabaret. Tot en clau d’humor, amb sorpreses, m煤sica, can莽ons i fins i tot “cuixa”.

L’espectacle b脿sicament es representa en catal脿, malgrat que tamb茅 s’utilitza el castell脿, l’angl猫s i fins i tot l’itali脿. Les primeres files de la Sala Muntaner s’han reconvertit en petites tauletes, on es podr脿 beure com en aquells cabarets del segle passat. T茅 una duraci贸 aproximada de 80 minuts.

Com 茅s de costum, us deixo l’脿udio de la roda de premsa …

Leave a Reply