– Roda de premsa – Presentació de CABARETA (rp105) – 11.07.2017

Roda de premsa – Presentació de CABARETA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón – 

Aquest matí he pogut assistir a la presentació d’un nou espectacle inclòs dins del Festival Grec 2017, “CabaretA“, que es podrà veure a la Sala Muntaner, del 19 al 30 de juliol.

S’ha celebrat a l’hotel Internacional a les Rambles de Barcelona, davant del Liceu; a la taula el director del Festival Grec Francesc Casadesús acompanyat per gairebé la totalitat de l’equip que forma part d’aquesta proposta escènica.

Aquesta “CabaretA” està pensada com una barreja de Teatre i Concert, volent recuperar així l’esperit d’aquella Barcelona “canalla” dels anys 20 i 30 del segle passat, rememorant el “cabaret” d’aquella època, amb clau femenina (que no feminista). Una actriu i cantant Maria Molins i una compositora i pianista, Bárbara Granados (besnéta del compositor Enric Granados), han escrit i compost una col·lecció de temes que van de l’estil picant del Paral·lel a la cançó de denúncia.

És un treball de creació pròpia en un 80%, malgrat que recull també algunes cançons que per nosaltres ja són emblemàtiques i que volen ser un record i homenatge a persones que han estat referents en aquest món, com Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere, Ángel Pavlovsky o Guillermina Mota.

Maria Molins és una actriu que ha protagonitzat muntatges teatrals com Aigües encantades, La dama de Reus o La Música, diferents sèries televisives com Olor de colònia o La Riera i algunes pel·lícules, entre les quals està “el Bosc” amb la que va guanyar un Gaudí a la millor actriu l’any 2013.

Bárbara Granados, ens explica que torna amb més força que mai al món de l’espectacle, després de patir un càncer que l’ha tingut allunyada durant 3 anys…. comenta que aquest treball, en el que estan treballant un any, l’ha ajudat molt a sortir del forat on havia caigut involuntàriament.

Amb aquest espectacle, ja han fet un parell de “bolos” per Catalunya i ha estat una grata sorpresa, veure com en acabar l’espectacle el públic es posava dempeus per aplaudir. Tenen pensat fer una gira a la tardor per tot Catalunya.

L’espectacle dirigit per Joan Maria Segura Bernadas, no té una línia argumental definida, ja que no explica una història en concret, però en aquesta trobada de les dues artistes a l’escenari, recolzada per dos músics (Miquel Malirach i Dick Them), es parlarà de moltíssimes coses…. de política, de la precarietat laboral en el món artístic, de les amistats tòxiques en situacions de malaltia greu…. i com no, també del Procés, de la Barcelona “canalla” i del món del cabaret. Tot en clau d’humor, amb sorpreses, música, cançons i fins i tot “cuixa”.

L’espectacle bàsicament es representa en català, malgrat que també s’utilitza el castellà, l’anglès i fins i tot l’italià. Les primeres files de la Sala Muntaner s’han reconvertit en petites tauletes, on es podrà beure com en aquells cabarets del segle passat. Té una duració aproximada de 80 minuts.

Com és de costum, us deixo l’àudio de la roda de premsa …

Deixa un comentari