– Dansa (292) – SEMPEROPER BALLET (🐌🐌🐌🐌) – Òpera Semperoper de Dresden – 06.06.2017

SEMPEROPER BALLET

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Fa un parell d’anys vam tenir ocasió de veure aquesta companyia de dansa, la SEMEROPER BALLET a la temporada del Liceu de Barcelona (veure aquella crònica) i la veritat és que en conjunt no ens va acabar de convèncer; però ves per on, volíem visitar l’edifici de l’Òpera de Dresden i les visites són guiades en alemany i només un cop al dia. Per sort ens van assabentar que aquest ballet feia una representació l’endemà i vam decidir comprar entrades i de pas poder veure l’Òpera “en actiu”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Comprem entrades per al lateral del tercer pis a 8 €; comprovaríem després que gaudien d’una bona visibilitat, i tenim la sort de poder assistir a la première de “Vergessens Land” (Terra Oblidada).

A la primera part, un ballet clàssic absolutament convencional, d’aquells amb “tutús i malles”, LA SYMPHONY IN C (3 cargols) amb coreografia de George Balanchine i música en directe composta per Georges Bizet quan tenia 17 anys, en una recerca de la perfecció de la vida a través de la dansa. No ens acaba de convèncer la dansa tant i tan clàssica, però hem de reconèixer la absoluta perfecció i sincronia dels moviments dels ballarins. Malgrat que se’ns acaba fent una mica llarg, gaudim una bona estona de la qualitat d’aquesta Companyia alemana, amb més de vint ballarins simultàniament a escena.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A la segona part, la primícia de la nit, VERGESSENS LAND, un homenatge als països perduts i al pas inexorable del temps. La inspiració per aquest treball ha estat un quadre d’Edvard Munch mostrant una costa solitària, i una persona que contempla des de la costa com la terra queda inundada pel mar. Amb coreografia de Jiří Kylián i música de Benjamin Britten. Magnífica dansa contemporània amb vestuari de John F. MacFarlane en colors de la terra. Ens va agradar moltíssim.

A la tercera part ens van presentar QUINTETT de William Forsythe, una carta d’amor del seu creador a la seva dona moribunda, creada en 1993 i que vol ser, segons ell mateix, una celebració de la vida a través del record després de la mort. En aquesta peça la música és de Gavin Bryars. Aquesta darrera encara ens va agradar més. Brutal !!!

La música en aquestes dos darreres propostes estava gravada i interpretada per Forgotten Land, quintet.

Vam gaudir d’una gran vetllada i podem dir que aquest cop, el Semperoper Ballet ens va agradar força mes que el primer cop, quan la vàrem conèixer a Barcelona.

Symphony in C
Coreografia: George Balanchine \ música: Georges Bizet \ vestuari: Karinska \ llum: Fabio Antoci \ direcció: Eva Ollikainen
Vergessenes Land
Coreografia: Jiří Kylián \ música: Benjamin Britten \ Vestuari: John F. Macfarlane \ Llum: Kees Tjebbes
Quintett
Creació i il.luminació: William Forsythe \  Música: Gavin Bryars \ Vestuari: Stephen Galloway
Durada total : 2h 30 minuts

Deixa un comentari