– Teatre (290) – UMBILICAL (🐌🐌🐌🐌 ) – Nau Ivanov – 26.05.2017

UMBILICAL

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Ahir divendres era l’últim dia que estàvem a Barcelona, abans del nostre viatge cap al nord d’Europa i per aprofitar vàrem poder veure dues propostes escèniques.

Aquesta UMBILICAL va ser la primera d’elles. Estàvem convidats a un passe especial per programadors i premsa a la Nau Ivanov a les 12 del matí…. i la mateixa es podrà veure tot el cap de setmana.

Es tracta d’una tragicomèdia que apropa l’espectador a una història autèntica sobre una relació que per algunes persones podria traspassar els límits normalment establerts, oblidant les normes per poder arribar a ser feliç. On són els límits en l’amor i el sexe ?

Una parella a la recerca d’un fill s’adona que malauradament ell és infèrtil; de comú acord busquen la millor solució possible i creuen que aquesta passa per demanar al seu millor amic els ajudi a la fecundació. Quant esforç demana la llibertat? I, ¿on s’acaba la teva i comença la meva?

Una història que comença en sentit contrari als esdeveniments sels fets, per tal d’explicar-nos com s’ha arribat a prendre aquesta decisió. Sorpresa de l’amic i rebuig d’entrada, però que finalment és acceptada per la gran amistat que comparteixen els tres. Una relació d’amistat que pot acabar amb el trencament d’aquesta amistat o be, es pot acabar convertint en amor real, traspassant els límits formals en les relacions humanes i familiars.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un text molt ben tractat que ens fa molt real la situació plantejada i que ens fa comprendre i acceptar com a “normal” una concepció diferent del que sempre ens han explicat que és l’amor, la vida en parella i la relació d’amistat.

Unes interpretacions que ens han agradat moltíssim, la de tots tres però molt especialment la de l’amic, interpretat per Sergio Vega, per la seva naturalitat i potser pel paper que li ha tocat en sort, un personatge que ens parla amb una barreja de castellà /català que el fa molt proper i creïble, en la societat en la que vivim.

Una proposta que ens ha agradat molt, ja que traspassa de lluny la comèdia, per entrar en temes força profunds, sobre l’amistat, l’amor, la relació de la parella, la fidelitat de la parella i la llibertat sexual acceptada per totes les parts implicades. Una narració que ens fa reflexionar molt sobre les barreres que ens hem format entre tots, en la concepció d’on pot arribar l’amor en l’ampli sentit de la paraula.

Esperem que ben aviat pugui ser programada en algun teatre del nostres país, perquè creiem sincerament que paga la pena que molt mes públic tingui accés a veure aquesta proposta escènica.

Companyia Ella
Direcció i dramatúrgia: Laura Giberga
Intèrprets: Omar Puga, Ann Perelló i Sergio Vega
Ajudant de direcció: Virginia Blasco – Coreògrafa i moviment: Davínia Descals Pinya
Música: Matias Torres (àlies Parys) – Disseny de llums i tècnic: Daniel Gener – Escenografia: Xavier Mateu
Idioma: Català – Duració: 80 minuts

Deixa un comentari