– Teatre (287) – MRS BROWNIE (🐌🐌🐌+🐚) – El MaldĂ  – 22.05.2017

MRS BROWNIE 

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Dins de la programaciĂł encabida en l’apartat de “Teatre/Cabaret” que ha presentat aquesta temporada El MaldĂ  (veure roda de premsa, del mes de gener) aquest era l’Ășnic que ens quedava per veure desprĂ©s de CLOSE TO LIZA i QUE FUE DE ANDRES VILLARROSA ?.

MRS. BROWNIE neix d’un treball conjunt de la companyia Teatre Nu (creada en 1991) i Laura Guiteras, interessats, els primers, en donar els primers passos en el teatre musical, i interessada, la Laura, en treballar en el mĂłn de les titelles, un mĂłn que la companyia domina.

D’aquesta coincidĂšncia d’interessos, neix l’espectacle que varem pogut gaudir ahir a la petita Sala de El MaldĂ .

En Mrs. Brownie el llenguatge actoral, la manipulaciĂł d’objectes i la cançó es combinen a travĂ©s dels tres protagonistes: Mrs. Brownie (una titella de grandĂ ria humana), una cuidadora (Laura) i un vell pianista (Abel Boquera).

Ens presenta la histĂČria d’una diva de la mĂșsica negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada pel seu Ășnic amic, un entranyable pianista i d’una jove cuidadora, Mrs. Brownies viurĂ  els seus darrers dies entre el record i la nostĂ lgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’ùxit mĂ©s esclatant. L’espectacle mirarĂ  amb tendresa i humor la humanitat d’algĂș que, desprĂ©s de ser considerat un mite, ha d’afrontar el seu final com qualsevol persona.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

A mig camĂ­ entre la vida i la mort i passant constantment del son al despertar, anirĂ  revivint un passat que enyora profundament. Dues titelles de mida humana, una representa Mrs. Brownie, ara, avui, vençuda pel temps i vivint dels records, l’altra Ă©s Mrs. Brownie quan era jove i estava en tota la seva esplendor fĂ­sica i artĂ­stica. Una petita titella és l’Ă nima de l’artista. Laura Guiteras, a la que ja coneixĂ­em en la seva faceta teatral i musical Ă©s tambĂ© una excel·lent manipuladora d’aquestes enormes titelles a les quals dĂłna vida. Ens agrada molt la veu i la manera de cantar d’aquesta jove artista.

Aquesta proposta es va estrenar al maig del 2015 al cafĂš-teatre de l’Escorxador a la Fira de Titelles de Lleida i va atrapar al pĂșblic per l’energia desbordant de l’actriu i les seves titelles. Acompanyada al piano elĂšctric per Abel Boquera, tots dos es dirigeixen contĂ­nuament al pĂșblic buscant la nostra complicitat.

Un espectacle molt fresc i d’una gran espontaneĂŻtat que ens ha agradat força.

Idea original: Laura Guiteras
DirecciĂł i dramatĂșrgia: Victor BorrĂ s
Actriu i cantant: Laura Guiteras – Pianista i actor: Abel Boquera
EscenografĂ­a i titelles: MartĂ­ Doy \ Vestuari: Nidia Tusal \ ConfecciĂł: Ester Moreno \ MĂșsica original: Laura Guiteras i Abel Boquera \ Ajudant de direcciĂł: Francesc Mas \ ProducciĂł i distribuciĂł: Maria HervĂ s \ DistribuciĂł internacional: Marta GrĂ cia
ProducciĂł: Teatre Nu
Idioma: catalĂ  – Durada: 60 minuts

Quant a Miquel Gascon

ViatgermanĂ­ac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al mĂ xim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, mĂșsica, ĂČpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en MĂșsica contemporĂ nia, Teatre, Teatre Musical i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interĂšs l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'estĂ  connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.