– Teatre (287) – MRS BROWNIE (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – El Mald脿 – 22.05.2017

MRS BROWNIE聽

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Dins de la programaci贸 encabida en l’apartat de “Teatre/Cabaret”聽que ha presentat aquesta temporada El Mald脿 (veure roda de premsa, del mes de gener) aquest era l’煤nic que ens quedava per veure despr茅s de CLOSE TO LIZA i QUE FUE DE ANDRES VILLARROSA ?.

MRS. BROWNIE neix d’un treball conjunt de la companyia Teatre Nu (creada en 1991) i Laura Guiteras, interessats, els primers, en donar els primers passos en el teatre musical, i interessada, la Laura, en treballar en el m贸n de les titelles, un m贸n que la companyia domina.

D’aquesta coincid猫ncia d’interessos, neix l’espectacle que varem聽pogut gaudir ahir a la petita Sala de El Mald脿.

En Mrs. Brownie el llenguatge actoral, la manipulaci贸 d’objectes i la can莽贸 es combinen a trav茅s dels tres protagonistes: Mrs. Brownie (una titella de grand脿ria humana), una cuidadora (Laura) i un vell pianista (Abel Boquera).

Ens presenta la hist貌ria d鈥檜na diva de la m煤sica negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada pel seu 煤nic amic, un entranyable pianista i d鈥檜na jove cuidadora,聽Mrs. Brownies viur脿 els seus darrers dies entre el record i la nost脿lgia que li encomanen les can莽ons que la van portar a l鈥櫭▁itm茅s esclatant. L鈥檈spectacle mirar脿 amb tendresa i humor la humanitat d鈥檃lg煤 que, despr茅s de ser considerat un mite, ha d鈥檃frontar el seu final com qualsevol persona.

This slideshow requires JavaScript.

A mig cam铆 entre la vida i la mort i passant constantment del son al despertar, anir脿 revivint un passat que enyora profundament. Dues聽titelles聽de mida humana, una representa聽Mrs. Brownie, ara, avui, ven莽uda pel temps i vivint dels records, l’altra 茅s聽Mrs. Brownie quan era jove i estava en tota la seva esplendor f铆sica i art铆stica. Una petita聽titella聽茅s聽l’脿nima de l’artista. Laura聽Guiteras,聽a la que ja coneix铆em en la seva faceta teatral i musical 茅s tamb茅 una excel路lent manipuladora d’aquestes enormes聽titelles聽a les quals d贸na vida. Ens agrada molt la veu i la manera de cantar d鈥檃questa jove artista.

Aquesta proposta es va estrenar al maig聽del 2015聽al caf猫-teatre de l’Escorxador a la Fira de Titelles de Lleida i va atrapar al p煤blic per聽l’energia聽desbordant de l’actriu i les seves聽titelles. Acompanyada al piano el猫ctric per Abel Boquera, tots dos es dirigeixen cont铆nuament al p煤blic buscant la nostra complicitat.

Un espectacle molt fresc i d’una gran espontane茂tat que ens ha agradat for莽a.

Idea original: Laura Guiteras
Direcci贸 i dramat煤rgia: Victor Borr脿s
Actriu i cantant: Laura Guiteras –聽Pianista i actor: Abel Boquera
Escenograf铆a i titelles: Mart铆 Doy \ Vestuari: Nidia Tusal \ Confecci贸: Ester Moreno \ M煤sica original: Laura Guiteras i Abel Boquera \ Ajudant de direcci贸: Francesc Mas \ Producci贸 i distribuci贸: Maria Herv脿s \ Distribuci贸 internacional: Marta Gr脿cia
Producci贸: Teatre Nu
Idioma: catal脿 –聽Durada: 60 minuts

Leave a Reply