– LA NIT DELS MUSEUS (🐌🐌🐌) – 20.05.2017

LA NIT DELS MUSEUS

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Vàrem començar la “Nit dels Museus” més d’una hora abans de l’horari oficial, ja que alguns bloguers i instagramers estàvem convocats a les 17.45 a l’Institut del Teatre, per tal de fer una visita guiada per diversos dels seus espais, alguns d’ells de difícil visita.

El primer que vàrem visitar va ser la Exposició “La memória de les Arts efímeres” situada en el petit espai de la planta baixa, on es tenen esposades algunes maquetes i cartells explicatius del que vol arribar a ser algun dia el museu d’arts escèniques, malgrat que nosaltres ja el coneixíem prou bé, ja que normalment està sempre accessible al públic en general.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després vindria el més interessant de la jornada, perquè se’ns van obrir les portes del “fons” que l’Institut conserva en perfectes condicions, de diverses col·leccions que li han estat cedides per diverses persones i institucions del món del Teatre. Un munt de col·leccions de vestits, maquetes, quadres, petites escenografies, dibuixos, cartells, titelles, vestuari de teatre, sabates…. tot un món d’estris que s’han utilitzat en el món de les Arts Escèniques i que ens van arribar a fascinar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En sortir vàrem poder assistir a un petit concert de guitarra espanyola…..

… i també a un espectacle de flamenc, al voltant dels maniquins cedits a l’Institut per familiars d’Antonio Gades, que estaven en aquell moment presents a la Sala….

…moments molt emotius, perquè ells eren els que fa temps havien utilitzat aquests vestits en les seves actuacions.

…. i després una representació de dansa contemporània que ens va agradar molt …

Nosaltres teníem una representació al Teatre lliure, de la que ja parlarem en una pròxima crònica… i per tant vàrem decidir de fer un mos abans de la representació de CUBIT. Malauradament som conscients que ens vàrem perdre un munt d’activitats que es van realitzar des de 7 de la tarda fins a l’una de la nit.

Encara després de sortir del Teatre, ja gairebé a les 11 de la nit, ens vam apropar al Museu Arqueològic…..

…. i més tard al recent inaugurat Museu dels Bombers, al carrer Lleida …

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari