– Concert de l’OBC (M16) – RÈQUIEM de VERDI 360º (🐌🐌🐌🐌) – L’Auditori – 21.05.2017

RÈQUIEM de VERDI 360º

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Diumenge vam assistir al nostre últim concert de la temporada, del nostre abonament de l’OBC. Es tractava del Rèquiem de Verdi, una de les misses de difunts més celebres de la història de la música. 

En aquesta ocasió han volgut donar un nou dimensionament al concert i aprofitant les noves tecnologies ens han presentat un mapping. Una projecció, com un acompanyament visual sobre tres superfícies de la sala, la frontal i les dos laterals, imatges de natures imaginàries i/o abstractes en consonància amb el Rèquiem. A nosaltres particularment ens ha agradat molt la proposta i en cap moment ens ha fet oblidar la música que s’ha mantingut sempre en primer pla.

Verdi era un home gairebé anticlerical i aquest Rèquiem començat l’any 1868 arran de la mort de Rossini, va ser completat l’any 1873 amb motiu del primer aniversari de la mort de Manzoni. Fruit del domini de l’estil operístic està escrit sota l’impuls d’una emoció forta i sincera. Una meditació sobre la fi de l’existència humana.

El Rèquiem es divideix en set parts sent la més coneguda la de “Die irae” inclosa dins de Seqüència, escrit originalment per a Don Carlo i retirat posteriorment de l’òpera.

  1. Requiem i Kyrie
  2. Seqüencia
  3. Ofertori. Domine Jesu Christe
  4. Sanctus
  5. Agnus Dei
  6. Comunió. Lux aeterna
  7. Libera me

Aquest Rèquiem va ser estrenat el 22 de maig de 1874 a càrrec d’una orquestra de cent músics i un cor de cent vint veus a l’església de Sant Marc de Milà, va ser un èxit aclaparador.

En aquesta ocasió l’OBC ha estat dirigida pel seu titular Kazushi Ono i hem escoltat les veus de Carmen Solís (soprano), Ana Ibarra (mezzosoprano), Bruno Ribeiro (tenor), Michele Pertusi (baix), l’Orfeó Català dirigit per Simon Hasley i el Cor Jove de l’Orfeó Català dirigit per Esteve Nabona.

El mapping ha estat una coproducció amb l’Orquestra Sinfónica de Castilla y León i l’Orquestra Simfònica de les illes Balears “Ciutat de Palma”.

Un concert que per nosaltres ha estat una magnífica cloenda de temporada.

Us deixo l’enllaç de Catalunya Música, on podreu escoltar l’àudio d’aquest concert, si cliqueu AQUÍ

Leave a Reply