– Teatre (283) – UMBRAL (🐌🐌🐌) – Àtic22 del Tantarantana – 18.05.2017

UMBRAL

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Ahir dijous era nit d’estrena al Àtic22 del Tantarantana, una nova proposta de la companyia Almaradas amb dramatúrgia i direcció d’Adeline Flaun.

UMBRAL és una peça de teatre-dansa amb videomaping, que ens parla de tres germanes atrapades en el temps i en l’espai.

Violeta, Laura i Natali són tres germanes que viuen en un espai tancat, una sala despullada de mobles. Esperen el retorn dels seus pares … i mentre esperen expliquen un conte d’un ocell i una flor, d’una merla negre i una rosa, observen la figuera del pati i el pou que comunica amb l’església.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A fora, sorolls de veus. Només la germana gran entra i surt d’aquest espai. Ella coneix un secret en el qual és millor que no es faci la llum.

Quants dies fa que els seus pares porten absents? Per què les més joves no poden sortir al pati? Què impedeix a la mare tornar a casa? El temps sembla cíclic com si no poguessin escapar d’ell, mentre s’expliquen un conte que revelarà el seu secret.

Viuen en un poble que s’està transformant i on les cases pairals són reemplaçades per pisos i els arbres dels patis desapareixen deixant pas a casals o àrees comercials. Un poble en desaparició.

Un espai tancat. Records. Mentides callades. Cadenes al passat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una història de la qual no podem explicar gaire més sense fer espòiler, perquè és una peça que s’ha de veure, un text amb un punt inquietant i d’intriga Únicament quan les tres germanes ens acaben d’explicar el conte ho acabem entenent tot.

Sam Gutierrez, Rakel Ezpeleta i Simona Quartucci són les tres germanes i ens han ofert unes interpretacions que ens han agradat molt. Una encertada coreografia de Nina Uyà i els vídeos de Joan Saeta.

Malgrat tot, creiem que li manca una mica de rodatge, en ser la primera representació en públic i estem segurs que millorarà molt en les properes representacions.

La companyia Almaradas és de Barcelona i crea produccions basades en textos de qualitat amb posades en escena poètiques i un profund compromís social.

UMBRAL la podeu veure a l’Àtic 22 fins el 28 de maig.

Dramaturgia i direcció: Adeline Flaun
Coreografía: Nina Uyà
Intèrprets: Sam Gutierrez, Simona Quartucci I Rakel Ezpeleta
Vestuari: Marisa Regalado \ Disseny gràfic: Josep Vila \ Vídeo: Joan Saeta \ Creació musical: Santi Palau \ Ajudant de producció: Marilou Roqueplan
Idioma: castellà – Durada: 70 minuts

Deixa un comentari