– Teatre (281) – AL I OLI (🐌🐌🐌) – Teatre del Raval – 14.05.2017

AL I OLI

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Diumenge vam anar fins al Teatre del Raval per veure aquesta comÚdia que ens havien presentat en roda de premsa el passat dia 2. Un text de Neil Simon, i una de les seves obres més representades arreu del món, i que ha estat traduïda al català per Josep Minguell que és també el director i un dels intÚrprets de la proposta.

El tĂ­tol original Ă©s “The Sunshine Boys“, que fa referencia al duo cĂČmic creat i format per Al Lewis i Oliver Clark (Al i Oli…), i que va omplir teatres al llarg de 35 anys.

Onze anys desprĂ©s de la seva ruptura, reben una oferta d’una cadena de televisiĂł per fer una Ășnica gal·la recordant els seus espectacles. Com van acabar barallats, el seu retrobament farà saltar totes les alertes per tal que la gravaciĂł pugui arribar a bon port. Situacions inversemblants i sortides de to, ara de l’un ara de l’altra, no fan preveure que pugui acabar bĂ©, perĂČ quan sembla que tot està a punt del trencament total, un gir inesperat de l’atzar els acabarà lligant com el nostre “allioli”.

La comĂšdia va ser estrenada a Broadway el 1972 i vol ser un homenatge de l’autor a tots els artistes que, amb Ăšxit o sense, s’atreveixen a desafiar el pas inexorable del temps.

El pes de la representaciĂł recau en Mingo RĂ fols, el nostre esplĂšndid Oliver Clark, que ens mostra un personatge que inspira tendresa, una persona que es nega a reconĂšixer que el pas del temps no perdona i que la seva “estrella” estĂ  apagada. Aquesta proposta, que li arriba de la mĂ  del seu nebot, li ha de permetre sortir una mica de l’abandonament artĂ­stic en el qual es troba. La seva incapacitat de memoritzar els textos li tanca la possibilitat de cap contracte.

Oriol Casals Ă©s Ben, el seu nebot i ens ha ofert una magnĂ­fica interpretaciĂł d’un personatge que se sent responsable del seu oncle i que intenta, com sigui, aconseguir-li alguna feina.

Josep Minguell és un magnífic Al Lewis, que va decidir retirar-se trencant unilateralment la parella artística. Viu amb la seva filla al camp i aparentment ho té tot per ser feliç.

Acompanyen als protagonistes Àngela JovĂ© en el paper d’infermera i Thais Buforn en el paper de regidora.

Una dinĂ mica posada en escena i les situacions cĂČmiques que Ă©s crea’n entre ells, amb les seves irreconciliables desavinences, ens han fet riure i gaudir d’una proposta, per passar una bona estona al Teatre.

Autor: Neil Simon
TraducciĂł i direcciĂł : Josep Minguell
IntÚrprets: Josep Minguell (Al), Mingo Ràfols (Oli), Oriol Casals (Ben), Angela Jové (infermera), Thais Buforn (regidora) i les veus de Frank Capdet (realitzador) i Xavi Martín (presentador)
Ajudants de direcciĂł i regidoria: Thais Buforn i Bernat Muñoz \ Disseny d’escenografĂ­a: Ramon de los Heros \ ConstrucciĂł d’escenografĂ­a: Daniel G. Blanco \ Disseny de vestuari: Jordi Bulbena \ Ajudant de vestuari: Mariela Sernagoras \ ConfecciĂł de vestuari: Carmen GonzĂĄlez \ Disseny de llum: Lluis Serra \ Cap tĂšcnic: Rafael Tomico \ TĂ©cnic de llum i so: Guillem Pol \ Efectes d’audio: Ramon Olesti \ Estudi de gravaciĂł: Kaliope Estudio \ GrĂ fica i vĂ­deo: Projecte Fonamentum \ FotografĂ­a: Gerard Ranchal \ Ajudants de producciĂł: Alex VerdĂș i Stasik Biel \ ProducciĂł executiva: Cristina RaventĂłs
Idioma: catalĂĄ – Durada: 1 hora 40 minuts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.