– Visita a l’Estudi-taller d’OLEGUER JUNYENT (🐌🐌🐌) – 13.05.2017

– Visita a l’Estudi d’OLEGUER JUNYENT

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Fa uns mesos, vam anar a parar a la web de Cases singulars i ens va cridar l’atenció la proposta de la  visita al Taller d’Oleguer Junyent que es programa un dissabte de cada mes. No vam dubtar gaire i vam treure l’entrada pel passat dissabte dia 13.

Aquest estudi està ubicat al carrer Bonavista, 22 del barri de Gràcia de Barcelona. Ens rep una neboda-néta de l’escenògraf, pintor, col·leccionista i viatger Oleguer Junyent.

Oleguer Junyent i Sans va néixer a Barcelona en 1876 i va morir l’any 1956. Fou germà del pintor Sebastià Junyent i nét de Sebastià Junyent i Comes organitzador dels reconeguts carnestoltes barcelonins de finals del segle XIX.

Format a l’Acadèmia de Llotja de Barcelona va ser també autor del llibre “Roda el món i torna al Born” que va publicar en 1910 després d’un viatge de volta al món, fascinant i encara mes per aquella època, del qual veiem nombroses pintures i dibuixos que estan distribuïdes per tot l’estudi.

Entre els anys 1899 i 1933 es dedicà professionalment a l’escenografia, creant més de quaranta obres, una bona part de les quals per al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. S’inicià amb l’escenografia de Blancafort per al Teatre Íntim d’Adrià Gual.

Oleguer Junyent fou també un important proveïdor d’obres per col·leccionistes com Lluís Plandiura o Francesc Cambó i això li va permetre construir una col·lecció pròpia amb ceràmica, arquetes o ferro forjat que també podem veure durant la visita.

A la primera planta del mateix estudi (el que originàriament eren unes golfes) podem visitar la col·lecció de nines de la seva neboda Maria Junyent (àvia de la nostra amfitriona), composta per més de 200 peces dels segles XVII, XVIII i XIX, així com una col·lecció d’automates dels que podem veure alguns en funcionament.

Precisament avui, 16 de maig s’inaugura una exposició anomenada “Oleguer Junyent, Col·leccionista, Roda el món i torna al Born” al Museu Frederic Marès.

La propera visita guiada està programada per dissabte 10 de juny, té un preu de 14 euros i una durada d’1 hora i 30 minuts aproximadament.

Pa en forma de Cargol – Forn de pa a Gràcia

Deixa un comentari