– Voltar per la Literarura – CIUTAT FANTASMA de David Mar铆n (馃悓馃悓馃悓馃悓) – 13.05.2017- (L30)

CIUTAT FANTASMA de David Mar铆n –

Per Imma Barba

Ciutat Fantasma explica una hist貌ria que m’ha sorpr猫s. No 茅s una novel路la de misteri, no 茅s una novel路la d’intriga, no es ven b茅 una聽novel路la negra, per a mi 茅s una novel路la de dif铆cil classificaci贸, per貌 茅s una novel路la que m’ha agradat molt.

La tornada a Barcelona de l鈥檃gent dels Mossos d鈥橢squadra Salvador Garcia, despr茅s de vuit anys destinat a Lleida, suposa un bany de realitat per a ell: ja no 茅s ni d鈥檃qu铆 ni d鈥檃ll脿. Sense fam铆lia, ni amics ni coneguts a la ciutat, aquesta Barcelona ja no 茅s la que ell havia conegut. Aix铆 que va a la recerca d鈥檜n antic company d鈥檌nstitut, l鈥櫭簄ic amic que, potser, li queda.

Les dificultats per trobar el seu amic X.B. es transformen en una esp猫cie de met脿fora sobre les complicacions per trobar-se ell mateix i ubicar-se a Barcelona, a la seva nova vida i a les noves funcions policials que li han adjudicat dins dels Mossos, una feina cada cop m茅s tediosa.

El protagonista de la novel路la s’ha d’enfrontar al seu passat per poder decidir quin 茅s el present que vol tenir.

La investigaci贸 policial que li encarreguen, com a membre de la Unitat d’Investigaci贸, relacionada amb uns okupes, l’omplir脿 de dubtes davant de l’actitud professional que ha de prendre,i li far脿 posar en dubte els m猫todes emprats pels cossos policials per obtenir informaci贸 r脿pidament.

El protagonista ens transmet la desagradable sensaci贸 que t茅 en tornar al lloc on ha nascut i viscut i sentir-se un estrany. Els sentiments que li provoca retrobar-se amb la seva ciutat no s贸n els que esperava. Troba una Barcelona diferent i desconeguda i se sent sol, perdut i amb la sensaci贸 que ha pres la decisi贸 equivocada.

La investigaci贸 personal que empren fora d’hores de feina l’ha d’ajudar a retrobar-se amb la ciutat que va deixar i amb si mateix. El que descobrir脿 no 茅s el que esperava trobar.

David Marin Rubio va n茅ixer a Barcelona el 1974 i des de l’any 2008 viu a la Noguera, des d’on escriu per al diari el Punt Avui. 脡s periodista de professi贸, escriptor i professor de redacci贸 period铆stica a la Universitat de Lleida.

Ha publicat la novel路la negra Mala Lluna (RBA-La Magrana), el recull de relats er貌tics Amb X de sexe (Pag猫s Editors) amb l’escriptora Marta Al貌s, i ha participat en el recull de relats Assassins de Ponent (Llibres del Delicte). Actualment est脿 escrivint la segona part de Mala Lluna.

T铆tol: Ciutat fantasma
Editorial: Llibres del Delicte
Data de publicaci贸: Febrer 2017
P脿gines: 139

Barcelona i els cargols

2 pensaments a “– Voltar per la Literarura – CIUTAT FANTASMA de David Mar铆n (馃悓馃悓馃悓馃悓) – 13.05.2017- (L30)

Deixa un comentari