– Voltar per la Literarura – CIUTAT FANTASMA de David Marín (🐌🐌🐌🐌) – 13.05.2017- (L30)

CIUTAT FANTASMA de David Marín –

Per Imma Barba

Ciutat Fantasma explica una història que m’ha sorprès. No és una novel·la de misteri, no és una novel·la d’intriga, no es ven bé una novel·la negra, per a mi és una novel·la de difícil classificació, però és una novel·la que m’ha agradat molt.

La tornada a Barcelona de l’agent dels Mossos d’Esquadra Salvador Garcia, després de vuit anys destinat a Lleida, suposa un bany de realitat per a ell: ja no és ni d’aquí ni d’allà. Sense família, ni amics ni coneguts a la ciutat, aquesta Barcelona ja no és la que ell havia conegut. Així que va a la recerca d’un antic company d’institut, l’únic amic que, potser, li queda.

Les dificultats per trobar el seu amic X.B. es transformen en una espècie de metàfora sobre les complicacions per trobar-se ell mateix i ubicar-se a Barcelona, a la seva nova vida i a les noves funcions policials que li han adjudicat dins dels Mossos, una feina cada cop més tediosa.

El protagonista de la novel·la s’ha d’enfrontar al seu passat per poder decidir quin és el present que vol tenir.

La investigació policial que li encarreguen, com a membre de la Unitat d’Investigació, relacionada amb uns okupes, l’omplirà de dubtes davant de l’actitud professional que ha de prendre,i li farà posar en dubte els mètodes emprats pels cossos policials per obtenir informació ràpidament.

El protagonista ens transmet la desagradable sensació que té en tornar al lloc on ha nascut i viscut i sentir-se un estrany. Els sentiments que li provoca retrobar-se amb la seva ciutat no són els que esperava. Troba una Barcelona diferent i desconeguda i se sent sol, perdut i amb la sensació que ha pres la decisió equivocada.

La investigació personal que empren fora d’hores de feina l’ha d’ajudar a retrobar-se amb la ciutat que va deixar i amb si mateix. El que descobrirà no és el que esperava trobar.

David Marin Rubio va néixer a Barcelona el 1974 i des de l’any 2008 viu a la Noguera, des d’on escriu per al diari el Punt Avui. És periodista de professió, escriptor i professor de redacció periodística a la Universitat de Lleida.

Ha publicat la novel·la negra Mala Lluna (RBA-La Magrana), el recull de relats eròtics Amb X de sexe (Pagès Editors) amb l’escriptora Marta Alòs, i ha participat en el recull de relats Assassins de Ponent (Llibres del Delicte). Actualment està escrivint la segona part de Mala Lluna.

Títol: Ciutat fantasma
Editorial: Llibres del Delicte
Data de publicació: Febrer 2017
Pàgines: 139

Barcelona i els cargols

2 pensaments a “– Voltar per la Literarura – CIUTAT FANTASMA de David Marín (🐌🐌🐌🐌) – 13.05.2017- (L30)

Leave a Reply