– Concert de l’OBC (M15) – MOZART versus HAYDN – (🐌🐌+🐚) L’Auditori – 07.05.2017

Concert de l’OBC – MOZART versus HAYDN 

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Aquest passat diumenge vàrem arribar força aviat a l’Auditori, per poder assistir al nostre habitual concert de l’OBC, inclòs en el nostre abonament d’alguns diumenges al matí.

En entrar al hall escoltem una música que semblen que provenen de multitud de campanes i en apropar-nos ens adonem que es tracta d’un carilló portàtil, que en aquell moment està tocant l’intèrpret Koen Van Assche.

L’instrument és molt curiós i creiem que no l’havíem vist mai així d’aprop; es tracta d’un “Bronzen piano” que conté en el seu interior fins a 50 campanes, amb un pes de dues tones.

Després ens assabentem que estan fent promoció del 19 congrés mundial de carillonistes, que se celebrarà el dia 2 de juliol a l’Auditori.

Ja a la sala, assistim al concert que veníem a escoltar i que malauradament durant la primera part ens va avorrir força, potser perquè encara que la música de Mozart ens agrada, possiblement estem una mica saturats per haver-lo escoltat massa i a hores d’ara la trobem força repetitiva i molt similar unes músiques de les altres.

WOLFGANG AMADEUS MOZART (Salzburg 1756 — Viena 1791)

La selecció de peces musicals que es van interpretar de Mozart (🐌🐌), va ser la següent:

Idomeneo, KV 367. Música del ballet (1781)

Zaide, KV 344: Ruhe sanft… (1780)

Per pietà, bell’ idol mio, KV 78

Idomeneo, KV 367. Música del ballet (1781)

“Bella mia fiamma… / Resta, o cara”, KV 528 (1787)

Idomeneo, KV 367. Música del ballet (1781)

“Misera, dove son… / Ah! Non son io”, KV 369 (1781)

Malgrat que la direcció de Jan Willem de Vriend va ser correcte, i la interpretació de la soprano Ofelia Sala força reeixida, com ja he comentat abans no vàrem vibrar com en altres concerts de la temporada.

Per sort la segona part del concert, la vàrem poder gaudir molt més….

FRANZ JOSEPH HAYDN (Rohrau 1732 — Viena 1809)

Simfonia en Sol major núm. 100 (Hob I/100), “Militar” (1793-1794) (🐌🐌🐌+🐚)

Us deixo l’enllac de Catalunya Música, que us permetrà escoltar el concert si cliqueu AQUÍ

…. en sortir al carrer, ens trobem que a l’exterior ja ha començat el primer vermut concert de jazz de la temporada, protagonitzat per la Martín Leiton Big Band…. i evidentment ens quedem enganxats una bona estona……

Deixa un comentari