– Roda de premsa – ESQUERDES PARRACS ENDERROCS – TNC – 03.05.2017 (rp100)

ESQUERDES PARRACS ENDERROCS – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

El fet d’estar jubilat, després de 48 anys de treball “tancat” a una oficina, primer com administratiu i després com informàtic, et permet el luxe de dedicar el teu temps al que més t’agrada o inclús al “dolce far niente”; per sort sóc una persona força activa culturalment i molts matins m’apropo a les rodes de premsa de les presentacions de les noves propostes d’Arts Escèniques, perquè és un tema que em fascina; després a la tarda, intento resumir-les en aquest blog, com bonament puc, malgrat les meves mancances, ho expresso sempre des del punt de vista d’espectador, ja que no sóc (ni vull ser) periodista.

Tota aquesta tirallonga de paraules, bé a conte, per què en aquest moment precís estic redactant l’escrit que correspon a la roda de premsa número 100 d’aquesta temporada teatral, la que va començar el passat setembre, a banda de les 273 representacions que hem vist també aquesta temporada, de les quals l’Imma i jo hem deixat constància escrita, intentant expressar el que ens han transmès en veure-les.

Sabem que el fet d’escriure en aquest espai, ens consumeix bona part del temps que podríem dedicar a altres moltes coses que ens atrauen, però ara per ara escriure sobre Teatre i Arts Escèniques ens omple i ens satisfà plenament…. ja veurem en un futur si canvien les nostres prioritats.

De totes maneres, creiem que ha arribat un moment en el que necessitem com l’aire que respirem, d’un temps de descans “cultural” per “voltar pel món”, conèixer altres cultures i ciutats i també fer una mena de cura de desintoxicació d’aquest món teatral. En un parell de setmanes per tant deixarem d’escriure temporalment en el blog i intentarem passar el “mono” com bonament podem, amb una de les activitats que més ens satisfà “viatjar” sense presses, a ritme de cargol.

Però ara el que toca és intentar parlar de la presentació d‘ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, que es va fer aquest passat dijous al vestíbul principal del TNC, que inicialment, s’havia de titular “Collar de cranis”.

Aquest és l’espectacle central de l’epicentre Brossa produït conjuntament amb l’Institut del Teatre, dins del projecte IT Teatre, i amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

El Teatre Nacional de Catalunya es troba amb IT Teatre, la nova companyia de graduats en arts escèniques de l’Institut del Teatre i amb l’Escola Superior de Música de Catalunya per oferir a l’espectador una mirada d’avui sobre Joan Brossa.

Carles Santos i Jordi Oriol són els que han conduït a aquests joves creadors a la recerca de Brossa, del seu llegat essencial i de la seva extemporània proposta de futur.

Una Roda de premsa multitudinària, ja que a la taula de presidència únicament cabien els “conductors” de la proposta, mentre que molts dels protagonistes s’asseien a les dues primeres files davant dels mitjans de comunicació. També va ser una presentació amb poquíssimes concrecions, suposo pel fet de que no es volia desvelar massa del contingut de l’espectacle i que els espectadors arribessin “verges” al entar al Teatre.

Com acostuma a passar, el director del TNC, Xavier Albertí, quan fa un parlament, deixa als seus oients amb la boca oberta, per la seva grandíssima qualitat i profunditat en tot el que vol expressar quan presenta un espectacle.

És per això que crec que en aquesta ocasió millor us deixo escoltar l’àudio del que allà es va dir i estalviar-me d’intentar resumir-ho, perquè de ben segur ho faria bastant malament.

Per altra banda, en la mateixa roda de premsa, es va presentar per part de Cabosanroque de la instal·lació “NO EM VA FER JOAN BROSSA” de la que després vam tenir la sort de poder assistir a la seva inauguració en el vestíbul del TNC al petit espai de l’antiga llibreria, però això ja ho explicaré en una propera crònica.

L’obra ESQUERDES PARRACS ENDERROCS es podrà veure a la Sala Tallers del TNC de l’11 de maig al 21 de maig i tot seguit té previst fer gira a Terrassa i Vic.

Deixa un comentari