– Roda de premsa – VEN A FRAGUEL ROCK – Espai White Rabbit (Tantarantana) – 27.04.2017 (rp94)

VEN A FRAGUEL ROCK – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Després de l’èxit de 17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme, la cia Casa Real (també responsable de les vetllades teatrals “Assajar és de covards”) estrena el seu segon espectacle dins d’El Cicló.

La cia Casa Real, ha volgut convocar una roda de premsa diferent i per això en lloc de fer la presentació del seu nou espectacle al Teatre Tantarantana, ho ha volgut fer a un local de Escape Room, al White Rabbit del carrer Muntaner de Barcelona.

…. i és que VEN A FRAGUEL ROCK, vol que els espectadors participin en una mena de joc, inclús abans d’entrar a la Sala de Teatre, escollint un dels tres personatges que creu a priori, … o més aviat dit, el que desitjaria que fos l’assassí de la representació que veurà a continuació…. “Glenda”, “Animal” 0 “Alegre Mariachi”.

…. i és que en aquest espectacle interactiu, cada nit el públic decidirà qui dels tres protagonistes és culpable d’assassinat i la representació variarà en funció dels vots dels espectadors.

En entrar a la Sala de Teatre ens veurem dins d’un parc d’atraccions, un parc temàtic dedicat a les sèries de ficció dels anys vuitanta. Concretament a la part de darrere de l’atracció menys visitada del parc anomenada ‘Ven a Fraguel Rock’. Allà descobrirem que els tres personatges que hem mencionat abans, treballen i viuen amagats en aquest indret de forma clandestina.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Descobrirem que en el lavabo de l’atracció s’ha trobat un mort i tot indica que un dels tres personatges és el culpable de l’assassinat.

Una comèdia negra que fa servir les convencions del gènere detectivesc per a reflexionar sobre els conceptes d’identitat, rol i gènere. Una faula contemporània que explora la influència que tenen els estereotips de ficció a l’hora de construir-nos com a individus.

Però abans de començar aquesta roda de premsa, en Julio Alvarez (director del Tantarantana), ha volgut remarcar que companyies teatrals joves com la Casa Real, han significat la renovació total de la manera de fer del Teatre Tantarantana, tot un aire fresc que ha impulsat novament les ganes i l’entusiasme que ell personalment ha mantingut sempre pel món teatral, i més encara en aquest moment que el Teatre complirà a l’octubre els 25 anys de la seva creació.

Ha afirmat que les 5 Companyies que cada any integren el Cicló, aporten visions teatrals molt diferents i sobretot molt riques en l’aspecte creatiu. Comenta que potser sense aquesta complicitat amb les Cies joves que han participat en aquests darrers anys, l’ajuntament no hauria apostat en transformar el Tantarantana en una fàbrica de Creació, per la qual cosa, els està enormement agraït per la seva aportació.

Ven a Fraguel Rock, es podrà veure a la sala Baixos22 del Tantarantana, del 3 al 28 de maig.

Podeu escoltar l’àudio d’aquesta presentació….

Deixa un comentari