– Voltar per la Literatura – EL MAL CAMINO (🐌🐌🐌🐌) de Mikel Santiago (L26) – 27.04.2017

EL MAL CAMINO de Mikel Santiago –

Per Imma Barba

Estem davant del segon llibre d’aquest autor (he de reconèixer que no he llegit el primer) i el seu protagonista Bert Amandale ens explica la història narrant-la en primera persona. Ell és un escriptor anglès, en hores baixes, que ha decidit viure durant un any a la Provença francesa en companyia de la seva dona Miriam i la seva filla adolescent, Britney. Té problemes de parella, problemes amb la filla i fa un temps que la inspiració l’ha abandonat…

A prop, s’ha instal·lat també una antiga estrella del rock, Chucks Basil, amic de la infància de Bert, que busca la tranquil·litat necessària per gravar un nou disc i tornar a gaudir de la fama.

Amb una narrativa fresca, un llenguatge proper i molts diàlegs, l’autor aconsegueix atrapar-nos en una lectura que resulta fàcil i totalment addictiva. Utilitza salts en el temps per revelar-nos el passat d’algun dels personatges i poder entendre la situació present i les seves reaccions.

En una carretera rural del sud de França, un home sorgeix de la foscor i és atropellat. Des d’aquest moment se succeeixen una sèrie d’estranys esdeveniments convertint en un malson les vides de l’escriptor Bert Amandale i el seu amic Chucks Basil.

Chucks ha atropellat una persona i es dóna a la fuga, penedit torna al lloc dels fets i el cadàver no hi és. Ningú no el creu, el seu passat paranoic lligat a les drogues i l’alcohol no li posa fàcil.

Bert i la seva família s’han integrat a la comunitat de veïns adinerats que els acullen de bon grat, entre ells la família Van Ent que regenten una clínica de desintoxicació per a gent famosa. El fill gran comença a sortir amb la filla d’en Bert. Però en Bert comença a veure coses estranyes en el comportament de la comunitat que no li agraden, però ningú no el creu.

A banda de la mateixa intriga que ens va atrapant, l’autor incideix en el tema de l’enorme pes que poden tenir a les nostres vides comportaments passats, vinculats a algun tipus d’addicció perniciosa, que afavoreix, que en el present, sigui fàcil desacreditar a una persona quan no hi ha proves del que està dient i sembla inversemblant als que ho reben. Evident en l’angoixa que es genera en el protagonista en sentir-se marginat i exclòs de la societat que el considera “boig”.

Un thriller, que m’ha agradat molt, amb uns personatges perfectament definits i que m’ha atrapat des de l’inici.

Mikel Santiago va néixer a Portugalete en 1975 i va estudiar sociologia. Ha viscut a Irlanda i als Països Baixos durant més d’una dècada i ara viu a Bilbao. Combina la seva activitat com a escriptor amb una banda de rock i la seva feina en el món del software.

Va començar a escriure publicant relats i contes en Internet i es va autoeditar quatre llibres. En 2014 Ediciones B va publicar la seva primera novel·la “La última noche en Tremore Beach” traduïda a una vintena d’idiomes i de la que la productora d’Alejandro Amenábar ha comprat els drets per una possible adaptació cinematogràfica.

Títol original: El mal camino
Data de publicació: Juny 2015
Editorial: Ediciones B
Pàgines: 432  – Idioma: castellà

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s