– Teatre (230) – ESTIMA’M QUE TINC PRESSA (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – Badabadoc Teatre – 02.04.2017

ESTIMA’M QUE TINC PRESSA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Diumenge vam poder gaudir d’aquesta proposta de la companyia Xucrut Teatre a la Sala Badabadoc. En paraules de la pr貌pia companyia : “Estima’m que tinc pressa” 茅s el nostre quart espectacle. La fermentaci贸 i la transformaci贸 que pateix la col fins a arribar a esdevenir la xucrut, 茅s similar al proc茅s de creaci贸 teatral: una fermentaci贸 d’idees, moviments, imatges, viv猫ncies que donen lloc a l’espectacle final”.

Una obra dirigida per Montse Bonet que ens parla de les relacions de parella, de l’amor i del desamor, de com aquestes relacions s’han d’adaptar per sobreviure en un m贸n dominat per la cerca de la independ猫ncia personal. Les crisis de parella i l’evoluci贸 de les relacions en el temps i de com afecta l’arribada de les noves tecnologies, i el seu impacte en les maneres de relacionar-se, imposant noves formes de coneixen莽a i de relacions.

This slideshow requires JavaScript.

J煤lia i Romeu, Ainhoa Roca i Albert Requena, s贸n una parella tradicional, ella treballa a la r脿dio i com cada dia es lleven i comenten els plans del dia i del cap de setmana. Un canvi de plans destarota l’estabilitat d’en Romeu que esclata i d贸na pas a una petita crisi i a un q眉estionament de la seva relaci贸.

Les necessitats d’individualitat que imposa la nostra actual societat de consum s’acaba filtrant de tal manera a les nostres vides, que acaba xocant amb una idea de relaci贸 estable i duradora en el temps.

Una posada en escena acurada i din脿mica, amb tendresa i humor, basada en el text, i l’expressi贸 corporal. M煤sica en directe de la m脿 de Fraggel que, a part de participar com a actriu, ha compost la m煤sica que toca i canta durant l’espectacle.

A trav茅s d鈥檜n llenguatge fresc, corporal i din脿mic ESTIMA鈥橫 QUE TINC PRESSA proposa una manera diferent d鈥檃bordar els reptes d鈥檈star en parella. Una hist貌ria on tenen cabuda la tendresa, l鈥檋umor i tamb茅 la picardia i el patetisme.

Creiem en romanticismes…? Tenir fills… 脡s possible l’amor per Internet? Tenim temps per estimar? De qu猫 s’alimenta el desig?

This slideshow requires JavaScript.

Una proposta que ens ha agradat molt, unes interpretacions convincents i entregades d’ambd贸s protagonistes que, interaccionen perfectament amb la tercera actriu de la proposta, i que actua una mica com a nexe d’uni贸, de lligam entre les escenes alhora que intenta ajudar des de fora, com a veu de la consci猫ncia, o com a Celestina, als dos membres de la parella que es troben perduts intentant trobar una manera d’apropar-se i recuperar el que han perdut.

Al final, veiem amb claredat que el que hem vist a l’escenari pot passar en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Creaci贸 i dramat煤rgia: Montse Bonet, Xucrut Teatre I Fraggel
Direcci贸: Montse Bonet
Companyia: Xucrut Teatre
Int猫rpretes: Ainhoa Roca, Albert Requena i Fraggel
Composici贸, veu i m煤sica: Fraggel \ Disseny de iluminaci贸: Nat脿lia Ramos \ T猫cnic de llums i so: Llu铆s Serra \ Fotografia: Xucrut Teatre \ Construcci贸: Betty Cau
Co-Producci贸: Pink Pepper
Durada: 60 minutos
Idioma: catal脿

Leave a Reply