– Gastronomia – Restaurant ENIGMA (🐌🐌🐌🐌🐌) – 01.04.2017 – (G01)

Tornem a celebrar un esdeveniment important per nosaltres, en un Restaurant d’aquells que paga la pena anar-hi almenys una vegada a la vida. L’Imma s’ha prejubilat després de 45 anys de dedicació i jo volia que el seu primer dia “lliure” de qualsevol responsabilitat laboral, els recordes durant la resta de la seva vida. És per això que havia reservat dos Menús degustació al Restaurant ENIGMA, fins i tot molts mesos abans de la seva inauguració, que es va produir el passat gener; l’experiència no ens ha deixat indiferents, perquè senzillament ha estat BRUTAL !!!

Dissabte passat ens apropem al carrer Sepúlveda, 38, amb el codi i la clau de pas que ens han enviat via correu electrònic en confirmar la reserva i pagat prèviament una paga i senyal; aquests codis ens serviran per poder accedir al Restaurant.

En arribar a la porta dubtem que sigui el lloc, perquè cap distintiu visible fa sospitar que dins d’aquell edifici està un dels restaurants més selectes de la ciutat de Barcelona; encara sort que ens fixem que al costat de la porta hi ha una botonera amb tecles numèriques, cliquem els identificadors …. s’obre la porta automàticament, mentre que a la pantalla apareix “Benvinguts” i el nostre nom.

This slideshow requires JavaScript.

Entrem en una mena de passadís en corba, que ens apropa a la recepció al restaurant; tota la seva decoració ens fa recordar a una mena de cova de gel, un laberint de passadissos que condueixen a espais diferents, on gaudirem d’un menú degustació, on tastarem unes 50 preparacions diferents….. una bogeria que ens portarà a estar endrapant unes quatre hores seguides. L’espai ha estat dissenyat per l’equip de RCR arquitectes d’Olot, que fa poques setmanes ha obtingut el reconegut premi internacional d’arquitectura Pritzker 2017.

Una de les curiositats d’aquest restaurant, és que no t’asseus d’entrada en una taula, sinó que vas passant per una sèrie d’ambients diferenciats, en el que t’atenen diferents professionals especialitzats en cada un d’aquests espais: RYOKAN, LA CAVA, LA BARRA, LA PLANXA, fins que arribes a l’espai principal el DINNER on aquí si, ens asseiem gairebé fins al final del dinar, malgrat que per acabar passem a l’últim espai, el 41º, una cocteleria mítica de la ciutat, que clonat en aquest espai. Es tracta d’un restaurant de més de 700 metres quadrats, en el que treballa una plantilla de 30 professionals de la gastronomia que atenen en cada dinar únicament a un màxim de 20 comensals.

ENIGMA, és l’últim restaurant inaugurat que forma part del grup que capitaneja Albert Adrià, de la que ja forma part una llista de coneguts restaurants com Tickets, Pakta, Bodega 1900, Niño Viejo i Hoja Santa.

ENIGMA té com a principal característica que no coneixes per avançat els plats que s’inclouen en aquest menú degustació, primer perquè enlloc estan publicitats i són un “Enigma” els que finalment podràs tastar en la teva visita i segon, perquè constantment van innovant i variant plats del Menú.

Un altre característica, és que et donen l’opció de menjar primer el plat sense conèixer prèviament el que menjaràs i en acabar cada plat, et pregunten si has reconegut els ingredients; és llavors quan t’expliquen el plat que acabes de degustar. Nosaltres vam decidir fer la prova i ens ho vam passar pipa, intentant resoldre l’enigma de cada preparació que tastàvem; evidentment vàrem fallar alguns d’ells i curiosament els més senzills.

Comencem dempeus a l’espai RYOKAN: Té de HibiscusCereboshiCristal de Yuzu

This slideshow requires JavaScript.

Passem a LA CAVA i ens fan seure per tastar: MawunAhmarCalamar amb cocoFavetes amb manxegoShedeCol amb trufa negreCracker d’eriçó i Cub de Nori.

This slideshow requires JavaScript.

En acabar ens acompanyen pels passadissos al nou espai, LA BARRA, on de nou drets veiem com davant nostra preparen els combinats que tastarem: Vermut RoughEsfera de parmesàbaina de gerdsPa de fruita de la passióLayerFull de Sisho amb Ugle i passióGingebre amb Kumquat.

This slideshow requires JavaScript.

Una visita ràpida a la cuina, i passem a l’espai on ens van trobar més còmodes……    LA PLANXA, asseguts a la barra l’Imma i jo sols; davant nostre dos cuiners que ens preparen in situ el que menjarem i ens expliquen com ho fan i el perquè….. de la planxa al plat en dècimes de segon.

This slideshow requires JavaScript.

Aquí vàrem tastar: Caneló de Blini amb crema fumada i ous de caviarTamalVeratLlom curat en KombuVentresca en escabetx de safràLa gambaAbalone al xerèsPa de formatge.

Passem al menjador principal, el DINNER, on podrem tastar els plats més contundents.

Ja asseguts com en un restaurant tradicional comença el divertiment de tastar els plats sense saber prèviament el que és.

This slideshow requires JavaScript.

Després de cada plat ens aniran informant del que en realitat hem menjat: Pèsols llàgrimaSopa d’enciamWagyu amb eriçó (potser el millor plat de tots) – El tomàquet Raf de 2 colorsOstra Amelie EnigmaMiroir de DaikonCarxofa Fondant i Carxofa al carbóBou de mar amb el seu corall i suc de pollastreEspardenyes amb pernil ibèricPatata trufadaColomí amb pera i grosella negra i Terrina escabetxada.

… i com a postre: Pango i Curri dolç

Quan anem a demanar un cafetó i el compte, ens diuen que encara tenen una sorpresa d’última hora i ens fan passar al últim espai, la recreació de la mítica cocteleria 41º

… i sembla que encara tenim més postres: La Perla i la PeraPlumcake d’albercocLàmina de poma amb curri vermell, herbes Thia i cocoMango LassiMató de iogurtBombó de crispetes – PaletOu de Drac…… i si, per fi uns cafès i un Pisco sud-americà per acabar d’entonar.

This slideshow requires JavaScript.

Buffffff …. mare meva !!!! Evidenment per no oblidar “jamás de los jamases”.  Al sortir plou… tornem a la realitat…

3 pensaments a “– Gastronomia – Restaurant ENIGMA (🐌🐌🐌🐌🐌) – 01.04.2017 – (G01)

 1. Susanna Maza

  Quin regal de prejubilació més guai !!! I que bo devia estar tot !!!! Felicita a l’Imma per la seva prejubilació…una altra persona a envejar 🙂

  Respon
  1. Imma Barba

   Realment un regal inoblidable, de fet ha estat la “traca final” d’una setmana de comiats que difícilment oblidaré, perquè entre altres coses no em tornaré a jubilar …. jajaja …. gràcies, total només han estat 45 anys treballant ….

   Respon
   1. Susanna Maza

    Eiiii, si et vols tornar a jubilar, cap problema: només cal que m’ho diguis i et cedeixo encantada el meu lloc de treball. I ara que hi penso: tot i estar jubilada, li continuares preparant al Miquel les esplèndides amanides de fruita per a l’esmorzar, no? ;-). Que gaudeixis molt d’aquesta nova etapa!!!

    Respon

Leave a Reply