– Teatre (224) – AMORODIOAMOR (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – Teatre Tantarantana – 28.03.2017

AMORODIOAMOR

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Ahir dimarts dia 28 vam poder veure aquesta producci贸 dins del VII Cicle de Companyies en Xarxa聽al Teatre Tantarantana. Aquest cicle apropa les propostes de companyies del circuit teatral independent de l’estat. Enguany nou companyies ofereixen una mostra de les diferents tend猫ncies i maneres d’entendre l’experimentaci贸 en les arts esc猫niques. AMORODIOAMOR聽茅s una obra que utilitza el llenguatge teatral, la dansa i les arts visuals i un envolvent espai sonor, per explicar com es pot arribar a odiar a qui m茅s s’ha estimat.

Entrem a la sala i tot just ocupar les nostres localitats, Greta (Maria Miguel) amb un barn煤s i sabatilles s’adre莽a al Miquel i l’abra莽a tot dient, “gracias por venir, estoy muy mal, me acompa帽as?聽” …. i el fa pujar a l’escenari. Un moment despr茅s fa el mateix amb mi i ja ens veus asseguts a banda i banda dins l’escenari. Ens acompanyaran tres persones m茅s. Per nosaltres, la quarta paret s鈥檋a trencat abans de comen莽ar i restem a l’escenari durant tota la representaci贸.

Una dona sola, un mel贸, una ruptura. Al llarg de tota una nit, Greta comparteix amb nosaltres els seus somnis no complerts, les pors que aguaiten des del passat i la m茅s bella hist貌ria d’amor que mai hagi viscut… Travessant tota una espiral de sentiments oposats, en una nit plena de roman莽 i odi, decepci贸 i xampany, Greta comprendr脿 que no hi ha hist貌ria d’amor possible si no s’accepta a si mateixa.

Mamarracho, feo, peludo, ego铆sta, amargado, rastrero, hijo de puta鈥 隆que se entere todo el mundo con quien he perdido los diez 煤ltimos a帽os de mi vida!聽… Degollador de amor, ladr贸n, feo, falso, peludo, hip贸crita鈥amb aquestes contundents paraules pronunciades des de la r脿bia m茅s intensa, comen莽a Greta a explicar la situaci贸 en qu猫 es troba. Desesperada. Sola. Abandonada.

Greta, hostessa de l鈥橝VE entre Madrid i Barcelona,s鈥檈namora perdudament de l鈥橝lbert, un periodista catal脿 que cada dimarts fa el mateix trajecte a bord d鈥檃quest tren.

El que a ella li agrada 茅s ballar.

Una hist貌ria d’amor entre dues persones i dues ciutats que t茅 lloc davant dels nostres ulls, en un escenari on la Maria 茅s capa莽, nom茅s amb el gest i la paraula, de convertir en un tren, la casa dels seus pares (a nosaltres ens assigna els rols de pare i mare), una habitaci贸 d’hotel, una discoteca, un bar de copes o casa seva …. on no deixa de sonar el tel猫fon, trucades que es graven en el contestador i ella escolta sense contestar-ne cap.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

La mateixa actriu 茅s l’autora d’aquest text potent que ens atrapa des del moment zero. Una direcci贸 excel路lent de Coralia R铆os i una posada en escena que s’ajuda d’audiovisuals, de la m脿 de Iv谩n Arroyo, una acurada il路luminaci贸 obra de Jes煤s Almendro, espai sonor d’I帽aki Rubio i vestuari de Berta Grasset i Esther Noriega.

AMORODIOAMOR 茅s el primer espectacle de La Romer铆a Producciones.

Per貌 Greta no solament ens fa participar a nosaltres fent-se respondre preguntes, com si es pot viure sense amor o que 茅s per a nosaltres l’amor, sin贸 que tamb茅 s’adre莽a als espectadors asseguts a les seves butaques que han de respondre a les seves preguntes.

Greta ha viscut un amor molt intens que ha ocupat deu anys de la seva vida, renunciant a les seves il路lusions i fent coses que no li acaben d’agradar. Per貌 una relaci贸 que va comen莽ar amb una gran for莽a s’ha anat deteriorant fins a transformar-se en odi “No hay romance m谩s apasionado que un romance de odio“.

El que a ella li agrada 茅s ballar. Tornar茅 a ballar, qui diu que no puc fer-ho? Tu (Albert) no ets ning煤 per matar la meva il路lusi贸. Ballo perqu猫 m’agrada ballar. Ballo perqu猫 tu mai m’has portat a ballar. Ballo perqu猫 tu no saps ballar.

Una proposta sobre l’amor i les emocions, sobre la por a la soledat i a tornar-se a enamorar, sobre la ren煤ncia a les il路lusions, sobre les c脿rregues familiars, sobre el pes dels records. I un missatge clar, sempre es pot tornar a comen莽ar.

L’煤nic inconvenient 茅s que nom茅s est脿 dos dies a l’escenari del Tantarantana. Tant de bo torni a Barcelona, perqu猫 realment paga la pena.

Maria Miguel amb els seus 鈥減apis鈥 de Barcelona

Text, creaci贸 i interpretaci贸: Mar铆a Miguel
Direcci贸: Coralia R铆os
Assesor de dramat煤rgia: Juanma Romero \ Il路luminaci贸: Jes煤s Almendro \ M煤sica original i Disseny de so: I帽aki Rubio \ Espai esc茅nic i visuals: Iv谩n Arroyo \ Vestuari: Berta Grasset i Esther Noriega \ Coreografies: Zar谩 Calero
Veus en off : Pilar G贸mez (mare) \ Consuelo Trujillo (tieta) \ Joan Estrader (Albert)
Espectacle en castell脿
Durada 70 minuts

Deixa un comentari