– Dansa (216) – CON-TACTO i PASAJES (🐌🐌🐌🐌) de Piedad Albarracín – Badabadoc Teatre – 23.03.2017

CON-TACTO i PASAJES

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Ahir finalment vam tenir l’oportunitat de trepitjar la sala LA BADABADOC TEATRE que semblava que se’ns resistia !!!! I ho vam poder fer amb una proposta de dansa que, senzillament, ens va captivar.

Una sala acollidora, pel mateix espai físic,  però sobretot per la calidesa i cordialitat de com ens va rebre Lara Andrès, que ens va explicar el concepte i els objectius de la sala. Angel Grisalvo i Guadalupe Cejas són els altres dos gestors d’aquest espai creatiu al cor del barri de Gràcia.

Piedad Albarracín és l’autora i ballarina dels dos espectacles que hem pogut veure; ha viatjat des de Londres, on resideix, per presentar la seva última coreografia de dansa contemporània juntament amb en Thomas Hands, “Con-tacto”.

Per la segona de les peces, “Pasajes”,  dissenyada per aquesta sala, ha comptat amb la col·laboració de l’Andrea Just i la Marta Tejada de la companyia de dansa HandMadeDance de Barcelona.

CON-TACTO (🐌🐌🐌🐌)

Con-tacto ens mostra l’evolució de la relació d’una parella a partir del moviment i la dansa. Aquesta evolució es realitza a través d’una conversa entre ambdós que explora la intimitat del tacte. Un tacte entre ells que és desitjat i temut al mateix temps, com la seva relació.

Aquesta coreografia de dansa és una entrega honesta i oberta per part dels ballarins que fan d’aquesta proposta una composició plena d’energia, una peça imperdible del panorama escènic actual.

Fins aquí el que diu el programa de mà.

Comencen parlant, ell en anglès i ella en castellà i expliquen els seus desitjos d’iniciar una relació, de conèixer tot l’un de l’altre, d’endinsar-se en la personalitat de l’altre, però sempre amb el límit del que l’altre vol donar a conèixer, del que vol compartir.

Una relació que s’inicia pausadament, un apropament no invasiu, només ple de desitjos de saber i de compartir. Com ens explica la mateixa Piedad després, en aquesta peça han volgut “ballar” la seva relació de parella, com la van iniciar i com s’ha consolidat, basada en el tacte i el respecte mutu.

Una peça d’una tendresa i bellesa realment extraordinària.

PASAJES (🐌🐌🐌+🐚)

Passatges ens parla del camí de la vida, un camí que la peça ens presenta ple de diferents passatges i laberints que ens atrapa i ens fan ballar en són de la pressió social. La peça és una crítica dirigida a aquesta societat d’excessos, del materialisme, de les aparences i de les pors imposades.

Una història narrada per tres ballarines que ens mostren una connexió entre dues persones que es creuen, una amistat que deixa marca un en la vida de l’altre.

Aquesta segona proposta ha estat dissenyada especialment per aquesta sala, abastant mil·limètricament l’espai. Comença amb una petita projecció i s’inicia amb el caminar pausat i repetitiu, d’una de les ballarines, l’Andrea Just, al voltant de l’espai, un moviment que repeteix una vegada i un altre. Els moviments de les altres dues ballarines, la Marta Tejada i la mateixa Piedad s’incorporen a l’escena, i es van sincronitzant, a poc a poc fins a acabar les tres repetint un mateix moviment, caure i tornar-se a aixecar, caure i tornar-se a aixecar.

Ens va explicar la Piedad que en aquesta peça vol parlar dels records de la vida, que les tres ballarines representen tres edats de la mateixa vida i els records es van repetint de manera persistent i es fan més grans i més profunds a mesura que la vida avança. I el moviment final mostra que la vida és un continu caure per tornar-se a aixecar.

Una acuradíssima il·luminació i música en directe, amb el violí de Felipe Escalada, han arrodonit aquestes dues peces d’una sensibilitat i bellesa extraordinàries.

Es podrà veure a la Sala de la BADABADOC Teatre fins al 26 de març.

Autoria i direcció : Piedad Albarracin Seiquer
Ajudant de direcció:  Thomas Hands
Ballarins: Piedad Albarracin Seiquer, Thomas Hands, Marta Tejada i Andrea Just
Música en directe: Felipe Escalada (tbc)\ Disenny de llums : Thomas Hands
Producció: Piedad Albarracin Seiquer
Durada: 40 minuts

2 pensaments a “– Dansa (216) – CON-TACTO i PASAJES (🐌🐌🐌🐌) de Piedad Albarracín – Badabadoc Teatre – 23.03.2017

  1. Miquel Gascon

   Bona tarda Lara !!!

   El plaer ha estat nostre, Lara. Conèixer una nova Sala de Teatre és molt gratificant i encara més si aquesta està situada en el mateix barri on vivim. L’espectacle de Piedad Albarracín, és una exquisidesa i sensibilitat brutals.

   Una abraçada i fins aviat

   Respon

Deixa un comentari